Kispesti.hu
May 18

Program
Kispesti Városünnep 2022 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: ezalenyeg.hu   
2022. május 17. kedd, 14:37

Az idén tizenharmadik alkalommal megrendezésére kerülő Kispesti Városünneppel, Kispest várossá nyilvánításának 100. évfordulóját is ünnepeljük. - tette közzé a bejegyzést a Facebook oldalán Gajda Péter.

2020-ban és 2021-ben sajnos a járványhelyzet miatt maradt el a Kispestiek által nagyon megkedvelt Városünnep. Az Idén tizenharmadik alkalommal megrendezésére kerülő programsorozattal, Kispest várossá nyilvánításának 100. évfordulóját is ünnepeljük. Ünnepeljenek velünk szabadon a szabadban június 11-én és 12-én a Kispesti Városünnepen! Június 11-én szombaton és 12-én vasárnap ismét remek hangulatú családi program, sztárfellépők egész hada, kirakodóvásár, kulturált vendéglátás várja az érdeklődőket a kispesti Templom téren és az Ady Endre úton.

 

Kép: kispesti.hu

 
A madarak és fák napja kispesti gyerekekkel PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2022. május 07. szombat, 11:16

A Madarak és a fák napján egy rendhagyó órára várjuk a kispesti óvodák és iskolák gyermekcsoportjait pedagógus kísérőikkel.
„Évente egy nap szenteltessék a madarak és fák védelmében”, ahogy Hermann Ottó írja. Május 10-e már 120 éve a természet és az élővilág védelmének napja, a természet ünnepe Magyarországon. A madarak és fák napjának célja az, hogy az emberek, gyerekek és felnőttek természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse. Időpontja, a hatályos természetvédelmi törvény szerint minden év május 10-e. Fontos, hogy nemcsak ezen a napon kell gondolnunk a madarakra és a fákra! A Madarak és fák napjának a Föld napja a testvérünnepe, mindkét esemény alkalom a cselekvésre, természeti környezetünk megismerésére és védelmére.

2022. május 10. kedd délelőtt
A madarak és fák napja kispesti gyerekekkel
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 3-12 éves korig



 
NYÁRI TÁBOROK 2022 - a KMO szervezésében PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2022. április 08. péntek, 14:17

Az előző évben nyári táborainkban több száz gyermek talált rá a számára ideális kikapcsolódási lehetőségre. Ebben az évben sem fognak unatkozni a táborozóink, hiszen a jól bevált táborok mellett, több újdonsággal is készülünk a gyerekek számára. Tekintsék meg tábori kínálatunkat!


Nyári táborok a KMO szervezésében

Nyári táborok a Wekerlei Kultúrház szervezésében

 
HÚSVÉTVÁRÓ CSALÁDI NAP PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2022. március 23. szerda, 14:14

Április 2-án egy különleges családi napra invitáljuk az érdeklődőket, ahol lesz interaktív, zenés, húsvéti mesejáték, tojáskereső verseny kézműves foglalkozás, tojásírás bemutató, nyuszisimogató és számos igzalmas játék. Töltse a KMO-ban április első szombatját!

9.00- 13.00 óráig programok az előtérben és az agórában

  • óriásszínező
  • arcfestés
  • tojáskereső verseny
  • kézműves foglalkozás
  • tojásírás bemutató 12 órakor
  • nyuszisimogató
    (A gyerekek is készülhetnek, hozhatnak otthonról magukkal, répát, almát, magvakat, müzlit, konyhai zöldhulladékot, pl. reteklevél, almahéj, répalevél.)
  • fotósarok

10.00-11.00 TAPSIFÜLES, A VARÁZSLATOS HÚSVÉTI NYÚL (Miamanó Színház) - interaktív, zenés, húsvéti mesejáték

11.00-13.00 CSALÁDI VETÉLKEDŐ

  • nyuszivadászat
  • puzzle
  • szlalom
  • célba dobás
  • egyéb izgalmas játékok

A legügyesebb családok jutalomban részesülnek.

A vetélkedőre regisztrálni az  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen lehet.

Belépődíj:
1.000,- Ft (gyermekeknek - 3 éves kortól) 
1.200,- Ft, (felnőtteknek)
3.000,- Ft (családi jegy - 2 felnőtt, 1 gyerek)

 
A Wekerlei Életfa Ünnepe 2022-ben PDF Nyomtatás E-mail
Írta: wekerletelep.hu   
2022. március 19. szombat, 11:32

A wekerlei ünnepet 2022. március 26-án tartják a Magyar Kollégium Kulturális Egyesület és a Wekerlei Társaskör szervezésében.

 

Aki részt szeretne venni a wekerleiek ünnepén, az keresse a csoportvezetőt március 26-án, szombaton 17:45-kor
•    a Szondi téren;
•    az Almavirág téren;
•    az Eperfa téren;
•    a Hársfavirág téren.

Az a gyermek, aki maga által készített képpel szeretne hozzájárulni az esemény sikeréhez, készítse el rajzát otthon vagy az óvodában, iskolában!

Azután menjen el a Wekerlei Életfa Ünnepére 2022. március 26-án 18-20 óra között!

A programnak egyik fénypontja az lesz, amikor a gyerekek a műsorvezető-házigazda kérésére kiviszik a Wekerlei Életfa alá saját alkotásukat és kiállítják azokat.

WTE, Magyar Kollégium

 

 
TAVASZI ÁSVÁNY- ÉS ÉKSZERBÖRZE 2022 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2022. március 10. csütörtök, 19:26

Mintegy közel ötven hazai kiállító, gyűjtő mutatja be gyűjteményét: szebbnél-szebb ásványokat, különlegességeket, ősmaradványokat, drágaköveket és a belőlük készült ajándéktárgyakat, ékszereket láthatnak és vásárolhatnak a látogatók. Hazai kiállítók, gyűjtők és ékszerkészítők legszebb darabjai kerülnek bemutatásra a közönség és más gyűjtők számára.

2022. március 19-én, szombaton 9 és 17 óra között TAVASZI ÁSVÁNY- ÉS ÉKSZERBÖRZE a KMO-ban.


 
Csodabogár fotópályázat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2022. március 04. péntek, 20:28

A KMO Művelődési Központ és Könyvtár fotópályázatot hirdet 5-8. osztályosok számára „Rovarok a ház körül” címmel a Tavaszi Nemzetközi Rovarbörze keretében.

A pályázat célja:

Az iskolában az első, amit meg kell jegyezni, mikor a rovarokról tanulunk, hogy minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár. A ma ismert élőlény fajok 59%-a rovar! Pontosabban körülbelül 1 millió fajta rovart ismerünk, de a kutatók szerint 3 millió fajta is élhet a Földön. A bogarak az állatvilág legnépesebb csoportja, minden ötödik élőlény bogár. Eddig 400 ezer fajt jegyeztek fel, Magyarországon 6300 féle bogár él. A pályázat célja, hogy a fiatalabb korosztály figyelmét felhívjuk élővilágunk sokszínűségére.

Ezt a célt szolgálja a Tavaszi Nemzetközi Rovarbörzénk is, ahol sokkal többet is megtudhat a rovarokról és bogarakról. A börzére 2022. március 20-án, vasárnap 9 órától kerül sor a KMO-ban. A pályázónak (családjával együtt) most lehetősége van résztvenni a börzén. Ehhez nincs más dolga, mint pályázatunkon elindulni. Küldjön egy fotót nekünk, aminek a témája bármilyen rovar lehet, amit a közvetlen környezetében talál!

Pályázók köre:

  • 5-8. osztályos diákok

A nyeremény:

  • A fotókat a KMO Facebook-oldalára töltjük fel, ahol március 14-18. között lehet szavazni rájuk. A legtöbb like-ot kapó kép díjazásban részesül, továbbá a fotókat belküldők között, a KMO a legérdekesebbnek, legkülönlegesebbnek ítélt fotót ugyancsak díjazza.

Pályázati feltételek és benyújtásának módja:

Beérkezési határidő: 2022. március 13.

 
TÉLTEMETÉS PDF Nyomtatás E-mail
Írta: uj.wkk.kispest.hu   
2022. február 18. péntek, 20:56

 

Idén 16. alkalommal kerül megrendezésre a Wekerlei Téltemetés és Tavaszköszöntés. A tavalyi évben nem találkozhattunk, az online esemény után jó lesz újra együtt lenni a Wekerlei Kultúrházban, ahol a gyerekek zajkeltőket és kis kiszebábot készíthetnek 16 órától.

A nagy kiszebáb az udvaron 16.30-tól készül.

A télűző menet a Petur utcából 17.30-kor kikiáltóval és dobossal, valamint a Kispesti Baranta Csoport részvételével ostorokkal űzve a telet kíséri utolsó útjára a kiszebábot, amelyre mindenki felaggathatja gondját-baját, hogy a tűz martalékává váljon.

A Kós Károly téren nagy máglyát rakunk 18 órakor, majd közös énekléssel köszöntjük a tavaszt.

Várunk mindenkit sok szeretettel és melegséggel a szívében!

Időpont: 2022. február 26.

A rendezvény a Wekerlei Társaskör Egyesület és a KMO - WK közös szervezésben valósul meg.

 


7. oldal / 123