Kispesti.hu
May 20
csütörtök, 31 január 2013 10:33

Útszűkület

Karbantartási munkákat végez a Fővárosi Vízművek a Simonyi Zsigmond és a Vak Bottyán utca kereszteződésében. Útszűkületre számítsanak az arra közlekedők.

Képünk illusztráció.

csütörtök, 24 január 2013 10:33

Téli játékbörze

Az Europark Bevásárlóközpont harmadik alkalommal szervezi meg 2013. január 26-án, szombaton a JÁTÉKBÖRZÉT a bevásárlóközpont területén. A játékbörze 10 és 16 óra között tart nyitva, kisiskolás korú gyerekek vehetnek rajta részt (7-14 éves korúak).

A JÁTÉKBÖRZE lényege, hogy a gyerekek elhozhatják karácsonyra vagy szülinapra kapott, nem tetsző új- vagy megunt, feleslegessé vált, de alig használt, jó állapotban lévő játékaikat. Ezeket a játékokat, az Europark Bevásárlóközpont által ingyenesen rendelkezésre bocsátott elárusítóhelyeken értékesíthetik a gyerekek.

Az árusítani szándékozóknak a regisztráció már véget ért, de a barangolás az árusításra felkínált játékok között megér egy kis kirándulást.

Fotó: baltazar.hu

kedd, 22 január 2013 17:46

Egészség a csírákban

Ne vegyél feleslegesen csíráztató edényt! Olcsó és praktikus csíráztatás titka: az elmosogatott befőttes üvegekbe rakunk magokat és valamennyi vizet, hogy megszívhassák magukat. Ezt szúnyoghálóval vagy harisnyával lezárjuk. Néhány óra múlva leöntjük a vizet, majd minden reggel és este tiszta vízzel alaposan átmossuk a magokat (a hálót nyugodtan az üvegen hagyhatod öblítés közben), egy-két percet a szájára fordítjuk a művelet után, hogy a felesleges víz kifolyjon, így biztosan nem penészedik be. Az üvegeket tartsuk sötétebb helyen. Jó csíráztatást! Itt még rengeteg jó ötletet találsz: http://www.zoldhaz.info/ Ha megosztod a képet, akkor másoknak is segíthetsz olcsón, praktikusan csíráztatni.


csütörtök, 17 január 2013 16:29

Új nyitva tartás

Kedves Vendégeink!



2013-ban új árakkal és új nyitva tartással várunk titeket!

Új nyitva tartásunk:

Hétfő-Szerda-Csütörtök-Péntek: 8-20-ig

Kedd: 14-20-ig



Új árlistánk:

Első alkalom:                     INGYENES

1 alkalom:                         800 Ft.

5 alkalmas bérlet:             3500 Ft.

10 alkalmas bérlet:           6500 Ft.

Páros 10 alkalmas bérlet: 6000 Ft.

Duplázó bérlet:                 8000 Ft.

Páros Duplázó bérlet:       7500 Ft.

Korlátlan 20 bérlet:           9900 Ft.

Korlátlan 10 bérlet:           8900 Ft.



A bérletek a vásárlástól számított 1 hónapig érvényesek!

csütörtök, 17 január 2013 16:18

PROGRAMOK A NYITOTT KÖNYVESPOLCNÁL

A KMO Nyitott Könyvespolccal szeretnénk meghonosítani egy olyan követendő külföldi példát, amely méltán tarthat érdeklődésre számot. Ötletünk elnyerte a KÖKI Terminál tetszését, ezért befogadta falai közé azt, így a 2. emeleten a 2012. évi Kultúra Napjához kapcsolódó programsorozat keretében megnyílt a KMO Nyitott Könyvespolc.

 

2013. január 22. kedd 17.00
Egy éves a KMO Nyitott Könyvespolc!

PRIVÁT POLCOK - A Kultúra Napjához kapcsolódó beszélgetés könyvekről, olvasókról, a polcok sokféleségéről Réz Andrással.

 

A Nyitott Könyvespolc programjai ingyenesen látogathatók!

Továbbra is várjuk könyv adományaikat, amiket vagy személyesen helyezhetnek el a polcokon, de természetesen a KMO Művelődési Házban is leadhatók. Amennyiben nagyobb mennyiségű könyv anyagról van szó, mód van arra, hogy annak szállításában segédkezzünk. Forrás: kmo.hu

csütörtök, 17 január 2013 13:26

Baleset

Személyautóval ütközött villamos az Üllői út és Könyvkötő utca kereszteződésében. A helyszínelés jelenleg is tart, óvatosan közlekedjenek.

szerda, 16 január 2013 15:06

CSÍK ZENEKAR A KMO-BAN

Immár 23 éve működő CSÍK zenekar elsősorban a magyar népzene hiteles tolmácsolója. Az utóbbi néhány évben olyan zenei utat választottak, amely lehetőséget ad arra, hogy minél több embernek adjon a népzene váratlan, de kellemes élményt. Bátran mondhatjuk, hogy a népzene és a könnyű műfajok eddig soha nem alkalmazott, igazán érdekes és sikeres ötvözését, egy új műfaj megteremtésével hozták létre.

ÁLLÓ KONCERT
2013. február 22-én péntek 20 órakor

 

Belépődíj:
elővételben 3.000,-Ft, az előadás napján 3.400,-Ft

Forrás: kmo.hu


A budapesti Liszt Ferenc repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) "viszonylag jól megemésztette" a Malév csődjét - írta keddi összeállításában a Handelsblatt című német üzleti lap.



A reptér forgalmának több mint egyharmadát kitevő Malév egy évvel ezelőtti csődje súlyos csapás volt a német Hochtief csoporthoz tartozó BA számára, a magyar állami légitársaság kiesésével keletkezett űrt azonban jórészt sikerült kitölteni a diszkont légitársaságok révén. Az utasforgalom így 2012 végére csupán 5-6 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól - mondta a Handelsblattnak Jost Lammers, a BA vezérigazgatója.

A hagyományos légitársaságok viszonylag kevés új budapesti járatot indítottak a Malév bedőlése után, a diszkont légitársaság részaránya viszont a 2012 elején regisztrált 26 százalékhoz képest megduplázódott. A Ryanair, vagy éppen a Wizz Air így már a BA legfontosabb partnerei közé tartozik. A Wizz Air további bővítést is tervez, kapacitását az idén 20 százalékkal növeli - mondta Váradi József, a társaság vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a cég jelenleg is a repülőtér forgalmának nagyjából 30 százalékát adja.

Ugyanakkor a budapesti nemzetközi repülőtér tartósan elveszítette tranzitállomás jellegét, mert a Malévval a teljes forgalom mintegy 20 százalékát kitevő átszálló utasforgalom is elveszett, és ezt nem pótolják a diszkont légitársaságok a hagyományos légitársaságokétól eltérő üzleti modelljükből fakadóan - írta a Handelsblatt.

A BA számításai szerint a Malév-csőd miatt a forgalom a korábban vártnál két-három évvel később indul növekedésnek. A Hochtief azonban így is kitart Budapest mellett. A magyar főváros nemzetközi repülőterének keleti és déli irányban több száz kilométeres körzetben nincs komoly versenytársa. "A kilátások jók" - emelte ki Jost Lammers. A BA vezérigazgatója azzal számol, hogy 2014-től tartósan pozitív lesz a cég eredménye.

A BA azonban több támogatást vár a magyar kormánytól. "Ebben az országban nincsen alapvető és világos légiközlekedési stratégia" - mondta a vezérigazgató. Budapest az egyetlen európai főváros, amelynek repülőterén nincsen szálloda - tette hozzá. A hatóságok "többszöri kérés ellenére" még mindig nem adtak zöld jelzést egy hotelberuházáshoz - mondta Jost Lammers a Handelsblattnak. Forrás: airportal.hu

Címlapfotó: Kovács Gábor / AIRportal.hu

Közétkeztetéssel kapcsolatos közmeghallgatást rendeznek január 16-án.

Az óvodai és iskolai közétkeztetéssel kapcsolatos problémákról szólt a decemberi önkormányzati közmeghallgatás is.


A közétkeztetéssel kapcsolatos problémák nem új keletűek. Gajda Péter polgármester már korábban értesült az óvodák és iskolák ételre vonatkozó minőségi és mennyiségi kifogásairól, panaszairól, ezért az intézményekben személyesen is tájékozódott a problémákról. Ennek eredményeként 2013. január 16-ra egyeztető megbeszélésre hívta a szülőket, az intézmények vezetőit és a szolgáltatót. Az érintetteknek küldött levelében Kispest polgármestere a probléma közös megoldását szorgalmazza. „A megbeszélés célja, hogy olyan közös ellenőrzési mechanizmust állítsunk fel, mely elvezet az ételek minőségével kapcsolatos panaszok megszűnéséhez, egy olyan pontosan meghatározott metódus keretében, melybe a szülői munkaközösségeket is maradéktalanul be tudjuk vonni. A cég vezetése erre a javaslatra nyitottnak mutatkozott.” – írja Gajda Péter, hozzátéve: „célom, hogy a felmerült gondokat megoldjuk, és gyermekeink egészséges, fogyasztható, mennyiségében és minőségében is kifogástalan ételt kapjanak.”

A Kispesti Civilek a Közétkeztetésért képviseletében Kertész Krisztián felolvasta a szervezet nyílt levelét, amelyet a polgármesterhez is eljuttattak. Ebben javasolják, hogy az egyeztetésre már korábban, január elején kerüljön sor, és mivel „a problémák kerület szerte jelentkeznek, de tapasztalataink szerint nem egy időben érintik a különböző intézményeket...valamennyi érintett intézményvezető és a szülői munkaközösség vezetői mellett a témában aktív szülői civil csoportok, illetve az ebéd házhoz szállításban érintett idősek képviselői is vegyenek részt.”

Gajda Péter elmondta, azért gondolta a január 16-i időpontot, mert addig részletesen ki tudják dolgozni a mindenki számára elfogadható javaslatokat, a szűkebb körű megbeszélés pedig eredményesebb lehet. Hangsúlyozta, közös a cél, hogy megfelelő minőségű, egészséges ételt kapjanak a gyerekek.

 

Kispesti civilek petíciót írtak a közétkeztetés minőségének javítása érdekében. A petíciót bárki aláírhatja aki egyetért célokkal.

Ide kattintva olvasható. A petíció nyomtatható verziója ide kattintva olvasható. Forrás:kispest.hu, peticiok.com

Kép forrása: mainap.hu

Tisztelt Lakosok! 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Wekerletelepre (Bp., XIX. ker. Ady Endre út-Határ út-Nagykőrösi út-Bercsényi és Rákóczi utca közötti telkek farmezsgyéje által határolt terület) vonatkozó Speciális Szabályozási Terv rendeletének módosítása elfogadás előtt áll. A közigazgatási, az érintett települési önkormányzati és az érdek-képviseleti szervek véleményei beérkeztek és a véleményezési eljárás valamennyi érdekeltjével egyeztető tárgyalást folytattunk le. 
Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 9. § (6) bekezdése szerint kérjük, hogy a jóváhagyandó rendelet-tervezettel kapcsolatos észrevételeiket jelezni szíveskedjenek. 
A felhívás mellékleteként meg tudják tekinteni a Speciális Szabályozási Terv rendelettervezetét (http://uj.kispest.hu/images/fajlok/felhivas_kozlemeny/2012/wekerle_sszt_121220.pdf) és az egyeztető tárgyalás jegyzőkönyvét (http://uj.kispest.hu/images/fajlok/felhivas_kozlemeny/2012/wekerle_sszt_egyeztetes_jkv.pdf).
Észrevételeiket 2013. január 25-ig az alábbi elérhetőségek valamelyikén tudják jelezni: 
Telefonszám: 3474-533, 3474-934
E-mail:   Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , vagy  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Postacím: 1195 Budapest, Városház tér 18-20. 

Kispest Polgármesteri Hivatal főépítésze


Forrás: hirlap.eu

2. oldal / 16