Kispesti.hu
Apr 28
péntek, 06 július 2012 16:36

Kispestre jön a bíboros

Dr. Erdő Péter a Wekerletelepi Szent József Plébánia vendége lesz újra július 7-én, vagyis szombat délután. Esztergom-Budapesti főegyházmegye érseke, Magyarország prímása délután fél hattól a hívekkel együtt imádkozza a rózsafűzért, majd a 18 órakor kezdődő szentmisét is Ő celebrálja.

A magyarországi római katolikus hívők egyik vezetője nem először jár Wekerlén: a telep centenáriumakor, 2008 májusában is misét mutatott be a templom névadója, Munkás Szent József előtt tisztelegve, "nevenapján", május elsején.

Most is szeretettel várnak mindenkit az eseményre!


csütörtök, 05 július 2012 18:24

Közbiztonságról – kicsiknek és nagyoknak is

A mai nap délelőttjén a Közbiztonság volt a főtéma a kerületben – először a Vass Lajos Általános Iskola közel 100 napközise fogadhatott meg tanácsokat a főváros, illetve a kerület rendőreitől, majd később a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat József utcai Nyugdíjasházában tartott előadást a kerület rendőrkapitánya és bűnügyi helyettese az időseket érintő bűncselekményekről, valamint a kispesti kapitányság 100 évéről is beszéltek.

A gyerekek pedig két csoportban hallgathatták végig az interaktív tanácsokat. Az egyik csoportban Rostás Ottó zászlós, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnüldözési Osztályának szakembere beszélt a nyári szünidőben is fontos témáról, arról, hogyan is lehet megelőzni azokat a bűnöket, melyeket akár a hallgató kicsik ellen követnek el. A másik teremben pedig a kispesti rendőrség munkatársa, Dobák Szilvia törzszászlós pedig a közlekedésbiztonságról emelt ki néhány fontosabb szót.

Az előadások végén a gyerekek a legjobban egy igazi rendőrigazolvány és a bilincsek kézbevételét élvezték, de az ujjlenyomat levételét is többen kérték a helyszínre elhozott és a filmekből is jól ismert helyszínelő táska rejtekében.

A papírra levett lenyomatokat pedig akár haza is vihették. Reméljük nem lesz rá máshol szükség.

szombat, 30 június 2012 10:08

Felújítás

Hét végén is dolgoznak a szakemberek a Kossuth térnél a villamos vasúti pálya felújításán. A beton elemek már a helyükre kerültek, de a forgalom csak hétfő reggel indulhat meg a felújított szakaszon, állítják a szakemberek.

Képünk a helyszínen készült.

szombat, 30 június 2012 10:04

Gyommentesítési kötelezettség

Július elsejétől szigorúan büntetik azokat a telek tulajdonosokat, akik nem tesznek eleget a gyommentesítési kötelezettségüknek. Eddig moratórium volt érvényben, ezért a hatóság elnézőbb volt, és eltekintett a bírságoktól.
Azok a kerttulajdonosok, akik eddig elhanyagolták a kerti munkákat, ma június 30. éjfélig még büntetlenül lekaszálhatják a parlagon hagyott elgazosodott telküket.

Kaszálás az utolsó pillanatban.

csütörtök, 21 június 2012 11:34

Keresik a kép adatait

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai 2012. június 8-án 21 óra 35 perckor a Budapest XIX., Vas Gereben utca és Esze Tamás utca kereszteződésénél egy gépkocsi csomagterében egy 50 x 70 centiméter nagyságú festményt találtak. A sofőr a kép származását, eredetét nem tudta igazolni.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható festményt felismeri, származását igazolni tudja, a 01190/4876/2012. ált. számra hivatkozva hívja a 292-9260 /59-206 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (hétfő-csütörtök: 8.00-16.00, péntek: 8.00-13.00), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

hétfő, 11 június 2012 07:11

Egyirányú utca

Egyirányú lett a Simonyi Zsigmond utca a Vak Bottyán utca felől a Bartók Béla utcáig. Figyeljenek az arra közlekedők.

 

péntek, 08 június 2012 16:23

Bolhapiac Wekerlén

Június 10-én újra bolhapiac lesz Wekerlén. Vasárnap 9- 12 óráig.

Részletekért kattintson a képre.

péntek, 08 június 2012 16:12

Meghívó

Szeretettel meghívja Önt és minden érdeklődőt június 13-án este 19 órától kezdődő előadására Szűcs László. Az előadás címe: Az Igazi Jézus.

Bővebb információért kattintson a képre.

csütörtök, 07 június 2012 16:34

Csökkenti a Főtáv a távhő alapdíját

Versenyképességének fokozása, valamint a fogyasztói terhek csökkentése érdekében a Főtáv Zrt. 2012. július 1-jétől 10 %-os alapdíjkedvezményt biztosít a lakossági, lakás célú távhőszolgáltatási alapdíjból, melynek átlagos mértéke bruttó 593 Ft havonta. A díjcsökkentést a működési költségeken elért megtakarítások teszik lehetővé, amit a Főtáv Zrt. a stratégiájának megfelelően át kíván adni a fogyasztóinak.

A fővárosban a lakossági távhőfelhasználók döntő többsége a távhőszolgáltatási alapdíjat a tulajdonában álló lakás légtérfogata alapján fizeti. A fővárosban az átlagos méretű (52 négyzetméter alapterületű, 135 légköbméteres), fűtéssel és használati melegvíz-szolgáltatással ellátott lakás havi bruttó alapdíja 5927 Ft. Júliustól tehát egy átlagos lakás havi alapdíja 593 forinttal csökken, így 2012-ben a megtakarítás lakásonként átlagosan 3558 Ft lesz.

Az első alacsonyabb alapdíjú számlát a június végén kézbesített, a júliusi alapdíjat tartalmazó számlán érvényesíti a szolgáltató.

A Főtáv Zrt. a hátralékkal nem rendelkező ügyfelei számára további egyszeri alapdíj-jóváírást tervez. A további alapdíj-jóváírás feltételeiről a Társaság június 15-e után ad tájékoztatást.

BVK Holding Zrt.
Főtáv Zrt.

Forrás: ujhegy.hu

csütörtök, 24 május 2012 14:15

Kispesti gyermeknap

2012. május 26-án, szombaton az egész családot várja az EUROPARK és a Kispesti Önkormányzat közös rendezvénye, a Gyermeknapi Lurkókuckó.

Az ingyenes eseményen 10 órától 15 óráig színpadi programok, koncert, színházi előadás, a Rajzfilmünnep keretében rajzfilmvetítések, népi kézműves foglalkozások, népi játszóház, ügyességi játékok, rendőr-, mentő- és tűzoltóautó bemutató, KRESZ suli biztosítják az igényes és önfeledt szórakozást.

Idén első alkalommal rendezi meg hivatalos gyermeknapi rendezvényét a Kispesti Önkormányzat az EUROPARK Bevásárlóközponttal közösen.

„A gyermeknap alpolgármesterként és magánemberként is nagyon fontos számomra. Kispest vezetőjeként egy családbarát kerület megteremtésén dolgozom, apaként pedig kiemelten figyelek arra, hogy gyerekeim és minden kerületben élő gyermek ezen a napon felhőtlenül jól érezze magát. A kispesti rendőrök, mentősök és tűzoltók különleges bemutatóval készülnek erre a napra, és biztosak vagyunk benne, hogy a legkisebbektől a nagyobb gyerekekig minden korosztály talál majd az EUROPARKBAN érdekes programot.” - mondta el Vinczek György, Kispest alpolgármestere.

„Az EUROPARK Bevásárlóközpontban 3 éve nagy sikerrel működő ingyenes Lurkókuckó speciális, kibővített változatával ünnepeljük május 26-án a környékben élő gyerekeket, és családokat. Olyan igényes programkínálatot állítottunk össze, ahol az ügyességi programoktól kezdve a kézműves foglalkozásokon át a zenei, színházi programokig minden megtalálható, valamint a Rajzfilmünnep részeként a legjobb rajzfilmekből is válogatást nézhetnek meg az EUROPARK Gyermeknap résztvevői.” – tette hozzá Schönhauer Andrea centervezető.

RÉSZLETES PROGRAM:

BELSŐ PROGRAMOK:
Színpadi program:
10.00 – Gyereknap megnyitása - Gajda Péter Kispest polgármestere és Schönhauer Andrea centervezető
10.30-11.00 – Rajzfilmvetítés (Bogyó és Babóca)
11.00 – Buborék Együttes koncert – idei év Fonogram legjobb gyerekalbum díj jelöltje
12.00-12.30 – Kvízjátékok
12.30-13.00 – Rajzfilmvetítés (Válogatás magyar rajzfilmekből)
13.00 – HandaBanda zenekar: Mesebolt -élőzenés, interaktív mese
14.00-14.30 – Kvízjáték
14.30-15.00 – Rajzfilmvetítés (Válogatás külföldi rajzfilmekből)

Kézműves foglalkozások:
• Kákázás: kákatutaj, kákacsörgő készítése
• Bőrözés: nyakláncok, karkötők, mobiltartók, szütyő készítése
• Kavicsfestés: kisebb-nagyobb kavicsokra különböző motívumok festése akril festékkel
• Zokni Jancsi: zokniból varrás nélkül készített baba
• Gyékényezés: gyékényből állatok készítése: ló, kecske, madár, gólya
• Koszorú készítése: vesszőből koszorút fonunk, papírvirágokkal, szárazvirágokkal díszítjük.
• Origamóka - papírhajtogatás

Babajátszó, Népi babakonyha

KÜLSŐ PROGRAMOK:
Népi Ügyességi Játékok:
• diós játék
• gólyalábazás
• egyensúlyozó játékok
• páros síelés
• babzsákos játék
• kakasos játék
• célbadobós játékok (agancsos, csúzli, kuglis, kosaras)
• vaskarika gurítás
• horgászat
• csutkaépítés
• mocsárjárás
• óriás malomtársas játék
• hordólovaglás

Parkolóban:
• rendőr-, mentő- és tűzoltóautó bemutató
• Kid Car – KRESZ suli gyerekeknek: játékos autóvezetés egy erre kijelölt pályán

Kép forrása: retail.hu

A KÖKI Terminálban gyereknapi hétvégét tartanak május 25.-28.ig

Forrás:kokiterminal.hu,  retail.hu

4. oldal / 24