Hiba
Kispesti.hu
May 12
Sport

Sport (49)

hétfő, 18 február 2013 08:50

Kick-box DAN vizsga 2013

Written by

Mint minden évben, most is az év elején, február 16-án került sor a Magyar Kick-boksz Szakszövetség hivatalos DAN vizsgájára Budapesten, a kispesti Bolyai Általános Iskolában. Az ország minden részéből érkeztek a versenyzők és az edzők azért, hogy számot adjanak tudásukról. A vizsgát Galambos Péter, az Övvizsga Bizottság elnöke, a Magyar Kick-box Szakszövetség alelnöke vezette, segítségére Gregor László volt. A vizsga a technikai, védés ellentámadás, erőnléti, folyamatos küzdelmi gyakorlatokból, küzdelmekből, bot és kés támadás elleni védekezésből és pusztakezes és fegyveres formagyakorlat bemutatásából állt. 

A több órás megmérettetésen végül is tizenheten tettek sikeres övvizsgát a különböző mesterfokozatokra, s vehették át okleveleiket a vizsgáztatóktól. Név szerint: IV.DAN fokozatra: Csányi János (Bull s SE, Győr), Major Zsolt (Fontana SE, Debrecen), Pap Sándor (Fontana SE, Debrecen), III.DAN-ra Imre Tamás (Halker - KirályTeam),Sándor Kornél (Fontana SE, Debrecen) Nagy Zsolt (Fontana SE, Debrecen) , Blazsekovics Ferenc (Pécs ), Szabadi istván (Röszke SE), II.DAN fokozatra: Nagy Henrietta (Halker - KirályTeam), Kiss Gábor (PTE PEAC RFC Pécs), Szőke Attila (Dragon Team Csepel), Kovács Attila (Ráckeve) , I.DAN-ra: Veres Mercédesz (Halker-KirályTeam), Rétlaki Renáta (Újkígyós), Ulrich Zoltán (Dragon Team Csepel), Tőrincsi Krisztián (Bp.Árpád DSE), Vlasich Róbert (Bull-s SE, Győr) Forrás: monokli.com

kedd, 12 február 2013 15:21

Kispesten debütál az új beléptetőrendszer

Written by

Február 23-án, a Bp. Honvéd – Győri ETO Magyar Kupa mérkőzéssel debütál a Bozsik Stadionban az új beléptető rendszer. Az új rendszer beiktatásával kapcsolatban felmerül kérdésekre az MLSZ illetékesétől kértünk tájékoztatást. A kérdéseinkre kapott válaszokat az alábbiakban olvashatják szurkolóink.

Miért szereltek fel új beléptető kapukat és kamerás megfigyelő rendszert a stadionban?

Minden rendelkezésére álló eszközével, a stratégiájában is megfogalmazottak szerint az Magyar Labdarúgó Szövetség arra törekszik, hogy vonzóvá tegye a labdarúgó események látogatását a társadalom lehető legszélesebb rétegei számára – korra, nemre való tekintet nélkül.
Az MLSZ által elindított Stadion Biztonság Projekt, amelynek első ütemében kapta meg az új eszközöket és berendezéseket a Bozsik Stadion is, infrastrukturális fejlesztésekkel segíti elő a sportszerű szurkolás elterjedését, és megteremti annak lehetőségét, hogy olyanok ne jussanak be a meccsekre, akik számára a sportesemény csak alkalom a rendbontásra.

Az MLSZ tervei szerint az összes NB I-es klub stadionjában elvégzik e fejlesztéseket?

A Stadion Biztonság Projektet el kellett indítani. Az okok közül az elsők között említendő a jogszabályi megfelelés kényszere. A sportról szóló és a sporthuliganizmus visszaszorítása érdekében hozott törvények és törvénymódosítások meghatározzák azokat a követelményeket, amelyek a labdarúgó események rendezőire és a stadionokra vonatkoznak. Ugyancsak e fejlesztés irányába mutat, amint az előbbiekben már említettük, az MLSZ stratégiája, amely minden eszközzel a labdarúgás népszerűségének növelését kívánja szolgálni, a kulturált szurkolás elterjesztéséhez infrastrukturális fejlesztésekkel kíván hozzájárulni. Végül, de nem utolsó sorban szólni kell arról is, amit a tavaly augusztusi magyar-izraeli válogatott mérkőzésen tapasztalt rasszista megnyilvánulásokat megtorló súlyos FIFA-büntetés tesz még hangsúlyosabbá. A stadionokban is meg kell felelni az alapvető emberi normáknak, a nemzetközi elvárásoknak. Nem csupán az a feladat, hogy gondoskodjunk a szurkolók fizikai biztonságáról és kényelméről, hanem az is, hogy megakadályozzuk a verbális agresszió, a rasszizmus térnyerését a lelátókon. A projekt során olyan berendezések és rendszerek jöttek létre, központilag és az egyes stadionokban, amelyek révén lehetővé válik a törvényekben előírt beléptetés, a személyre szóló jegy kiadása, a személyi azonosítás, a kamerás megfigyelés és annak megakadályozása, hogy eltiltott vagy kitiltott szurkolók bejussanak a meccsekre.

Igaz-e, hogy személyre szóló jegyekkel lehet majd belépni a stadionba?

Igaz. A törvényi előírásoknak megfelelően az új rendszerben személyre szóló jegyeket bocsátanak ki, ami természetesen azt jelenti, hogy a szurkoló a jegyvásárláskor, a stadion pénztáránál be kell, hogy diktálja, illetve a webes jegyvásárlási felületen be kell, hogy írja a kívánt személyes adatait, tehát a nevét, a születési helyét és idejét. A tényleges belépéskor pedig a biztonsági személyzetnek a szurkoló be kell, hogy mutassa a személyi azonosításra alkalmas és érvényes igazolványát (például személyi igazolványát vagy vezetői engedélyét vagy útlevelét).

Mit vigyen magával a szurkoló a mérkőzésre?

A szurkoló minden esetben hozzon magával személyi azonosításra alkalmas és érvényes igazolványt (például személyi igazolványt vagy vezetői engedélyt vagy útlevelet). Természetesen nem vihet be a stadion területére olyan eszközöket, tárgyakat, amelyek bevitelét a pályarendszabályok tiltják.

Ha külföldi állampolgár látogat ki a meccsre, mit hozzon magával? A személyes adatait neki is kell meg kell-e adnia?

A külföldi állampolgárokra ugyanúgy vonatkoznak a magyar jogszabályok, mint ahogyan a magyar állampolgárokra is érvényesek a külföldi országok jogszabályai, amikor külföldön látogatnak ki mérkőzésekre. A külföldi állampolgár is meg kell, hogy adja a nevét, születési helyét és idejét, és olyan személyi azonosításra alkalmas és érvényes igazolvánnyal kell, hogy igazolja magát, amellyel hazánk határán átlépett.

Mi a szerepe a klubkártyának?

A klubok bocsáthatják ki a klubkártyákat. A klubkártyával rendelkező szurkoló gyorsabban jut jegyhez a jegyvásárláskor. Természetesen az is vehet jegyet, aki nem rendelkezik klubkártyával.

Mikor érkezzünk a meccsre?

A jegykiadás és beléptetés megváltozott folyamata miatt ajánlott, hogy a jegyvásárló szurkolók – különösen nagy érdeklődéssel övezett mérkőzések esetében – jóval előbb érkezzenek a stadionba, mint ahogyan azt korábban tették.

Mikortól lehet online jegyet vásárolni?

Ma még kevés jegyet vásárolnak a szurkolók online felületeken, illetve okos telefonokkal, azonban igen nagy valószínűséggel néhány éven belül e téren is megváltoznak majd a vásárlási szokások: az új rendszer – egy külön folyó fejlesztés eredményeként – képes lesz ilyen igények kielégítésére is. Várhatóan 2013. március közepétől működik majd az online jegyvásárlási szolgáltatás.

Fotó: totalsport.hu

hétfő, 11 február 2013 08:47

Indul az amatőr fociszezon

Written by

Február 23-án és 24-én tartják a Kispesti Sport Kupa nyitó rendezvényét a Berzsenyi utca 8. szám alatt. A versenyre február 20-áig lehet jelentkezni, az első 30 nevezést tudják fogadni. A benevezett csapatok 5 csapatos csoportokban kezdik meg a küzdelmeket, minimum 4 mérkőzés garantált. A csoportokból az első két helyezett jut a rájátszásba. A nevezési díj 9990 forint.

vasárnap, 10 február 2013 11:26

Kispest Winter Fun - Ifjúsági és felnőtt síverseny

Written by

KISPEST WINTER FUN
IFJÚSÁGI ÉS FELNŐTT SÍVERSENY
- VEITSCH 2013.


1. A verseny célja: Amatőr versenyzőknek indulási lehetőség biztosítása a második kispesti síversenyen.
2. Rendező: XIX. ker. Kispest Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Irodája és a Kispest SE
3. Helyszín: Veitsch (Ausztria) Budapesttől 340 km-re található síterep
4. Időpont: 2013. február 19-e kedd 13.00 órától, indulás 06.30 órakor Városháza elől (XIX. ker. Városház tér 18.)
5. Résztvevők: A versenyen Kispesti iskolák tanulói, valamint a Polgármesteri Hivatal dolgozói vehetnek részt. Iskolánként max. 5 fő nevezhető, a (Deák gimnáziumból 10 fő). Minimum középfokú sítudás feltétele a részvételnek. Felszerelésről (síléc, sícipő, síruha, síkesztyű, síszemüveg, bukó, síbot) a versenyzők maguk gondoskodnak. Figyelem! Ausztriában a diákoknak bukósisak viselése kötelező!
6. Nevezés: Nevezni előzetesen írásban lehet. A nevezéseket a Humánszolgáltatási Iroda címére kell küldeni  e-mailen a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre. A nevezésen fel kell tüntetni a nevet, az iskolát és osztályt, elérhetőséget (telefonszámát). Nevezési határidő: 2013. február 13. szerda, 12.00 óra.
7. Díjazás: Az I-III. helyezett érem, tárgynyeremény díjazásban részesül.
8. Szabályok: A verseny két futamból áll, a jobb eredmény számít bele a versenybe.
9. Egyebek: Az utazás és a versenyen való részvétel diákoknak ingyenes, a felnőtt versenyzők 5.000.-Ft/fő költségtérítést fizetnek. A versenyzők maguk gondoskodnak ebédről, uzsonnáról, tehát szendvicseket és költőpénzt hozni kell! A helyszínen van melegedési, étkezési lehetőség. Minden versenyző félnapos bérletet kap, így 16.00 óráig lehet szabadon (síoktatói felügyelet mellett) síelni. Várható hazaérkezés időpontja: 21.30 óra, Városház tér
A versenyről bővebb felvilágosítást a 06-20/297-99-72-es és a 347-46-27-es telefonszámokon Kerekes Balázstól lehet kérni. Mindenkinek jó versenyzést kívánnak a szervezők! Forrás: mti.hu


csütörtök, 07 február 2013 10:42

Magyar sikerekkel indult a Bocskai Emlékverseny

Written by

Kellett egy kicsit várni az első sikerre, de aztán egyik magyar győzelem követte a másikat az 57. Bocskai István Ökölvívó Emlékverseny első napján, ahol a legjobb nyolcba kerülés volt a tét.

Szerda délután 19 pár lépett szorítóba, és kezdetben bizony szívtuk a fogunkat. Az első hat, magyar érdekeltségű meccsen ugyanis alulmaradtak versenyzőink, habár a 49 kilós Lakatos Istvánt és az 56 kilós Berna Dávidot nyugodtan ki lehetett volna hozni győztesnek, csakhogy – a nemzetközi mezőnyben szinte példa nélküli módon – a hazai szorító nem előnynek, hanem hátránynak számított a pontozóknál.

A többi meccsen nem lehetett vita, így érkeztünk el hat vereség után az ifjúsági olimpiai bronzérmes, felnőtt olimpiai ötödik helyezett Harcsa Zoltán mérkőzéséhez. A kispesti fiatalember, Szántó Imre tanítványa végig sokkal jobb volt walesi ellenfelénél, a harmadik menetben számoltak is a britre, Harcsa 17-4-es pontozással magabiztosan győzött, és a következő körben, immár a dobogóért a szlovén Aljaz Venkóval találkozik. Forrás: hir24.hu A cikk további része ide kattintva olvasható.

Harcsa jó formában van (Ch. Gáll András)
szerda, 06 február 2013 17:24

87 éves a Fekete Párduc

Written by

Grosics Gyula, Fekete Párduc a Honvéd és az Aranycsapat legendás és zseniális kapusa  87 éves. Grosics 1950- és 1956 között védett a kispesti csapatban.

Grosics Gyula 1926. február 4-én született Dorogon. A Dorogi AC (1938-1947), a MATEOSZ - majd ennek utódja, a Teherfuvar - (1947-1950), a Budapesti Honvéd (1950-1956) valamint a Tatabányai Bányász (1956-1962) együtteseiben futballozott, összesen 394 NB I-es mérkőzésen védett.

A magyar válogatottban 1947 és 1962 között 86 mérkőzésen őrizte a kaput a legendás "Fekete Párduc" (ő volt az első kapus, aki fekete mezt húzott). Az ő nevével kezdődött az Aranycsapat összeállítása 1948 és 1954 között is, amikor a nemzeti tizenegy nem veszített mérkőzést. Az 1952-ben olimpiai bajnok csapat hálőőre volt, csakúgy, mint az 1953-ban Európa Kupát (az Európa-bajnokság elődjét) megnyerő együttesé és az 1954-es világbajnoki ezüstérmes gárdáé is. Összesen három világbajnokságon szerepelt (1954, 1958, 1962), és természetesen az évszázad mérkőzésén, a londoni 6:3-as magyar-angol találkozón is ő védett.

Aktív játékospályafutása befejeztével edzőként dolgozott Tatabányán, Salgótarjánban, a KSI-nél és Kuvaitban is. Másfél évtizedig, nyugdíjba vonulásáig volt a Volán Sport Club elnöke.

Játékosként négyszer jelölték Aranylabdára, mindannyiszor a legjobb tízbe került, valamint hatszor lett tagja az aktuális év világválogatottjának. 1999-ben beválasztották a világ valaha volt tíz legjobb kapusa közé. 2011 óta a Nemzet Sportolója, akinek nevét iskola, a tatabányai stadion, labdarúgó-akadémia és utánpótlás-torna is öregbíti. Forrás:magazinlapok.hu



kedd, 29 január 2013 11:49

Juventus-nevelés Kispesten

Written by

Nagy halat és – az állatvilágból vett hasonlatoknál maradva – igazi vándormadarat fogott a Honvéd. Az olasz Gazzetta dello Sport szerint a Juventus és a Parma korábbi játékosa, a huszonöt éves Davide Lanzafame a magyar klubnál folytatja. Az olasz csatár egyelőre kölcsönbe érkezhet Budapestre, a Juve edzője, Antonio Conte csodálatos tehetségnek tartotta.

Az olasz Gazzetta dello Sport szerint a Honvéd megegyezett az elsőosztályú Cataniával, így kölcsönben Magyarországon folytatja Davide Lanzafame. Az olasz csatár az őszt még a másodosztályú Grossetónál töltötte (szintén kölcsönben), de ahogyan arról a Grossetosport.com beszámolt, már elköszönt a csapattól.

A huszonöt esztendős Lanzafame nem kispályás futballistának indult. A csatár a Juventusnál nevelkedett, majd kölcsönbe a Barihoz került. Ott éppen Antonio Conte (a Juve jelenlegi edzője) volt a mestere, aki óriási tehetségnek tartotta. „Robbanékony, gólratörő, kihasználja gyorsaságát a tizenhatoson belül. Ha továbbfejlődik, akár egy új Cristiano Ronaldo válhat belőle.”

Végül nem így történt, Lanzafame a Juventustól a Palermóhoz igazolt, de a világot Szicíliában sem váltotta meg. Később olaszországi körútra indult, kölcsönben a Bariban, a Parmában, majd a Juventusban (!) is megfordult, 2011-ben pedig a Cataniához igazolt. Legeredményesebb szezonját a Parmánál töltötte, a 2009/2010-es szezonban hét gólig jutott. Meglátjuk, mire jut Magyarországon.

Fotó: hir24.hu

 

Török Gyula Kispesten született 1938. január 24-én.A mindössze 161 cm magas, "Béka" becenévre hallgató öklöző a Kispestben kezdett el bunyózni, legnagyobb sikereit azonban a Vörös Lobogó, majd az MTK színeiben aratta.

1948-tól a Kispesti AC, 1950-től a Kistext, 1954-től az MTK, 1963-tól a Tatabányai Bányász, majd 1965-től ismét az MTK versenyzője volt. Lég- és harmatsúlyban ötször nyert magyar bajnokságot.
1958 és 1964 között hatvan alkalommal szerepelt a magyar válogatottban.

Kedvencei a villámgyors beugrások utáni csapott horgok voltak, melyekkel rendkívül eredményesnek is bizonyult, azonban pályafutása nem volt töretlen. A közönség és a szakemberek egy része nem akarta elismerni, néhányan ellenszenvesnek tartották, mivel a keménykötésű legény gyakran volt fegyelmezetlen, sőt időnként sportszerűtlen is. Az erősebb ellenféllel szemben sokszor fejeléssel és szabálytalan ütésekkel operált. 1959-ben, az országos bajnokságon kapott egy „nagy pofont”. Elvesztette a bajnokságot. A szertelen fiatalember rádöbbent, hogy a győzelemhez nemcsak a harci kedv és az ütőerő, hanem taktika is szükséges.
A felismerésből Európa-bajnoki ezüstérem lett 1959-ben Luzernben, majd jött az 1960-as római olimpia. Könnyedén menetelt a döntőig, ahol a szovjet Szergej Szivko várta a szorítóban. Az óriási mérkőzésen Szivko kezdett jobban, majd fordult a kocka és Török veszélyeztetett beugrásokból. A hatalmas küzdelem végén szoros pontozással (3-2-re) Törököt látták jobbnak a bírók és így ismét egy arannyal térhettek haza az ökölvívóink az olimpiáról. Tehetsége, egyéni harcmodora alapján sokan Papp László utódát látták benne, azonban a bohém, életet habzsoló fiatalember köré hirtelen rengeteg „barát” került és a siker is kissé a fejébe szállt. Az 1964-es tokiói olimpián ugyan még harmatsúlyban elindult, de az első mérkőzésén sérülés miatt leléptették, majd 1966-ban vissza is vonult az aktív sportolástól.

1976-tól az Építők, 1978-tól 1981-ig a Csepel ökölvívó szakosztályának edzője volt. 1993-tól a magyar ökölvívó válogatott másodedzője, majd a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökségének tanácsadója lett. A 90-es évek második felében szélütés érte, de állapota azóta sokat javult.

2004-ben Kispestért díjat, 2008-ban  a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje (polgári tagozat) kitüntetést vehette át. Forrás: mob.hu

A védelmét erősítené meg az OTP Bank Ligában az őszi szezon 17 fordulója után ötödik helyen álló Budapest Honvéd labdarúgócsapata. Marco Rossi vezetőedző arról számolt be a pénteki sajtóbeszélgetésen, hogy baloldali és középső védőt mindenképpen igazolnia kell a klubnak, mert ezeken a posztokon sem mennyiségileg, sem minőségileg nem áll jól. Hozzátette, a kölcsönbe távozott Dieng Cheikh Abbas stílusának megfelelő futballista érkezése sem ártana, hogy a szenegáli csatárra épített taktikai elemek se vesszenek ki a Honvéd játékából.

"Álmodni lehet, de nagyon nehéz lesz elérni, hogy ismét indulhassunk az Európa Ligában, mert vannak klubok, amelyek jobb lehetőségekkel rendelkeznek, hogy megerősítsék a csapatukat" - mondta az olasz tréner, aki megjegyezte, a játékosaival elégedett, mert jó állapotban tértek vissza a téli szünetről, illetve az első edzések alapján a hozzáállásukkal sincsen probléma.

Ivancsics Gellért arról beszélt, jó lenne ismét kivívni az EL-szereplést, ehhez szerinte arra van szükség, hogy a minden gárda életében előforduló hullámvölgy ne az őszihez hasonló 5-6, hanem legfeljebb két mérkőzésből álljon. Kiemelte, a Magyar Kupát különösen fontosnak tartja, mert ennek a sorozatnak hagyománya van Kispesten, ráadásul ez is jó alkalmat kínál az EL-indulás kiharcolására.

Kemenes Szabolcs csapatkapitány szintén úgy vélte, elsősorban stabilabban kellene szerepelnie a csapatnak, mert azt megmutatta, hogy képes jól játszani, de ez nem minden alkalommal sikerült.

"A vezetés részéről nincs konkrétan megfogalmazott elvárás, de magunkkal szemben vagyunk annyira igényesek, hogy magasra tegyük a lécet. Személy szerint én reálisnak tartom az Európa Liga-indulást, mivel mindössze három pont a hátrányunk a harmadik Debrecennel szemben, ráadásul a Magyar Kupában is versenyben vagyunk" - mondta az MTI-nek a kapus.

A Budapest Honvéd nem utazik külföldi edzőtáborba, végig otthon készül, s hét felkészülési mérkőzést játszik. A kispestiek februárban a Magyar Kupa negyeddöntőjében a bajnokságban listavezető Győrrel találkoznak, míg a Ligakupa legjobb nyolc csapata között a Péccsel csapnak össze.

Forrás: MTI

A kép illusztráció, forrása: honvedfc.hu

A Magyar kerékpárosklub Kelet-Pest Területi Szervezete 6 éve alakult a kerékpárral közlekedők érdekeinek képviselete érdekében. Több sikeres projekt után minket is utolért korunk átka, és mély hallgatásba burkolóztunk.

Most érkezett el az idő szerintünk, hogy a szervezetet újult erővel hadba állítsuk, és ehhez várjuk minden tagunk, és leendő tagunk, támogatónk, és segítőnk jelentkezését a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen!

Szervezetünk a X., XVI., XVII. kerületben vagy a kelet-pesti agglomerációban (első sorban) a
- közlekedés biztonság növelése,
- kerékpáros turizmus fellendítése,
- kerékpáros érdekképviselet terén
fejt ki tevékenységet.

Magyar kerékpárosklub Kelet-Pest Területi Szervezete


1. oldal / 4