Kispesti.hu
May 20
szerda, 09 január 2013 22:49

Közmeghallgatás: fókuszban a gyermekétkeztetés

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Közétkeztetéssel kapcsolatos közmeghallgatást rendeznek január 16-án.

Az óvodai és iskolai közétkeztetéssel kapcsolatos problémákról szólt a decemberi önkormányzati közmeghallgatás is.


A közétkeztetéssel kapcsolatos problémák nem új keletűek. Gajda Péter polgármester már korábban értesült az óvodák és iskolák ételre vonatkozó minőségi és mennyiségi kifogásairól, panaszairól, ezért az intézményekben személyesen is tájékozódott a problémákról. Ennek eredményeként 2013. január 16-ra egyeztető megbeszélésre hívta a szülőket, az intézmények vezetőit és a szolgáltatót. Az érintetteknek küldött levelében Kispest polgármestere a probléma közös megoldását szorgalmazza. „A megbeszélés célja, hogy olyan közös ellenőrzési mechanizmust állítsunk fel, mely elvezet az ételek minőségével kapcsolatos panaszok megszűnéséhez, egy olyan pontosan meghatározott metódus keretében, melybe a szülői munkaközösségeket is maradéktalanul be tudjuk vonni. A cég vezetése erre a javaslatra nyitottnak mutatkozott.” – írja Gajda Péter, hozzátéve: „célom, hogy a felmerült gondokat megoldjuk, és gyermekeink egészséges, fogyasztható, mennyiségében és minőségében is kifogástalan ételt kapjanak.”

A Kispesti Civilek a Közétkeztetésért képviseletében Kertész Krisztián felolvasta a szervezet nyílt levelét, amelyet a polgármesterhez is eljuttattak. Ebben javasolják, hogy az egyeztetésre már korábban, január elején kerüljön sor, és mivel „a problémák kerület szerte jelentkeznek, de tapasztalataink szerint nem egy időben érintik a különböző intézményeket...valamennyi érintett intézményvezető és a szülői munkaközösség vezetői mellett a témában aktív szülői civil csoportok, illetve az ebéd házhoz szállításban érintett idősek képviselői is vegyenek részt.”

Gajda Péter elmondta, azért gondolta a január 16-i időpontot, mert addig részletesen ki tudják dolgozni a mindenki számára elfogadható javaslatokat, a szűkebb körű megbeszélés pedig eredményesebb lehet. Hangsúlyozta, közös a cél, hogy megfelelő minőségű, egészséges ételt kapjanak a gyerekek.

 

Kispesti civilek petíciót írtak a közétkeztetés minőségének javítása érdekében. A petíciót bárki aláírhatja aki egyetért célokkal.

Ide kattintva olvasható. A petíció nyomtatható verziója ide kattintva olvasható. Forrás:kispest.hu, peticiok.com

Kép forrása: mainap.hu

Read 572 times Last modified on szerda, 09 január 2013 23:48