Kispesti.hu
May 20
szerda, 28 november 2012 22:01

Testületi ülés

Written by  mti.hu
Rate this item
(0 votes)

Határozott a testület arról, hogy egyenként 80 ezer forint támogatást nyújt az egyházi Karitász csoportoknak, valamint azoknak a civil szervezeteknek, amelyek karácsonyi programot szerveznek, ajándékot osztanak rászoruló családoknak, hajléktalanoknak, magányos, idős kispestieknek. Támogatási kérelmet a Nagyboldogasszony Főplébánia Karitásza, a Wekerletelepi Szent József Plébánia Karitásza, a Jézus Szíve Plébánia Karitásza, a Kispesti Nyugdíjasok és Mozgássérültek Klubja és az MSZOSZ Kispesti és Területi Nyugdíjas Alapszervezete nyújtott be az önkormányzathoz. Mihály András javaslatára a támogatottak köre kibővült a Wekerlei Társaskör Egyesülettel és a Kispest Kertvárosi Közösség Egyesülettel.
Arról is döntöttek a képviselők, hogy a Kossuth tér 7-9. alatti önkormányzati ingatlanból egy nem egészen 600 négyzetméteres részt három évre bérbe adnak a Fővárosi Törvényszéknek.
A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat ingyenes használatába adta a testület az Eötvös utca 3-7. alatti ingatlanban található 179 négyzetméteres önkormányzati helyiséget. A cigány önkormányzat vállalta, hogy kulturális esemény megrendezésére évente két alkalommal a többi kerületi nemzetiség számára is biztosítja a helyiséget.
Harmadik alkalommal indulhat európai uniós élelmiszersegély-program Kispesten. A kerület 2009-ben és 2010-ben kapcsolódott az akcióhoz. A programban az európai közösség intervenciós készleteiből származó tartós élelmiszereket osztják szét: mintegy 600 rászoruló kispesti család kaphat belőle. A jogosultak listáját a Szociális és Gyermekvédelmi Iroda állítja össze.
Együttműködési megállapodást köt az önkormányzat a Kispest Városfejlesztési és Üzemeltetési Kft.-vel a Csillagfény Bölcsőde bővítésével kapcsolatos európai uniós pályázathoz. A kft. projektmenedzseri feladatokat lát el.
Módosította a testület az Erkel iskola és a Napraforgó Óvoda alapító okiratát. Az iskola esetében a felvehető maximális tanulólétszámot kellett emelni a jelenlegi 400 főről 405-re.
Az óvoda az ELTE Tanító-és Óvóképző Kara óvodapedagógus hallgatóinak szakmai gyakorlati helyet biztosít, és pedagógusai mentori képesítéssel segítik a leendő pedagógusok képzését.


Read 547 times