Kispesti.hu
Apr 28
vasárnap, 18 november 2012 13:02

Vízben az Ady

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Óriási víz állt a József Attila utcában, miután eltört egy 300 milliméter átmérőjű vízvezeték. A Fővárosi Vízművek már hajnalra helyreállította vízellátást, a teljes javítás késő délutánra készül el.

Nem okoz vízhiányt a XIX. kerületi csőtörés javítása, miután szombaton az éjszakai órákban érkezett bejelentés a Fővárosi Vízművekhez arról, hogy a XIX. kerületi József Attila utca és Dobó Katica utca kereszteződésében csősérülés történt.

Az éjszakai átmeneti vízhiányt követően már a hajnali óráktól a környék minden lakóházában zavartalan a vízellátás. A sérült vezeték feltárása még az éjszakai órákban megkezdődött. A javítás és a munkagödör visszatemetése várhatóan vasárnap a késő délutáni órákra készül el.

Szombat éjjel egy 1980-as évek elején fektetett, 300 milliméter átmérőjű PVC vezeték tört el, ami fontos szerepet játszik a lakótelep vízellátásában.

A környező, jellemzően tízemeletes házak kifogástalan vízszolgáltatása érdekében az itt húzódó vízcsövek nagy nyomással továbbítják a vizet, ezért a sérülést követően nagy mennyiségű víz zúdult az utcákra. A Fővárosi Vízművek szakemberei a lehető legrövidebb idő alatt elzárták a vizet az érintet vezetékszakaszon, amit a kiömlő víz és iszap nehezített.

Kép: MTI/Mihádák Zoltán

Read 846 times