Kispesti.hu
May 12
péntek, 02 november 2012 11:12

Fasorápolási munkák

Written by  mti.hu
Rate this item
(0 votes)

Novemberben három kispesti utcaszakaszon végeztet komplex fasorápolási munkákat az önkormányzat Zöldprogram Irodája.



A Kisviola utca Ady Endre út – Jázmin utca közötti szakaszának páratlan oldalán értékes, de erősen elsűrűsödött ostorfa állomány található: 19 fa teljes körű kertészeti gallyaztatását kívánja elvégeztetni az iroda. A munkák egyrészt a fák belső koronarészeinek jobb fényellátottságát kívánják biztosítani. Szükségszerű a gallyazás a koronarészek által benőtt út- és járdarészek biztosítása, a légvezetékek biztonságos üzemeltetése, valamint az ingatlanokra ránőtt ágak eltávolítása miatt is. A munkák tervezett időpontja november eleje.
A Tulipán utca Ady Endre út – Tóth Árpád utca közötti szakaszán részben elöregedett, a környezetére akár veszélyt is jelenthető japán akác állomány található, ráadásul a faállomány „kinőtte” környezetét. Hasonlóak a problémák, mint a Kisviola utcában, azaz: a koronák benőttek a útra és a járdára, a légvezetékekre, illetve nem egy helyütt az ingatlanokra. Itt a faállomány mintegy felének, 16 fának az igen erőteljes visszavágására van szükség, a már korábban visszavágott fáknak, 17 db szintén szükség van az általános kertészeti gallyazására. A munkák tervezett időpontja ebben az utcában november második fele-december eleje. Mivel azonban az utcában húzódik a 42-es villamos nagyfeszültségű vezetéke, ezért a munkák időpontját a BKV-val is egyeztetni kell, és valószínűleg éjszaka is dolgoznak majd.
A Frangepán utcában hiányos, vegyes faállomány található, részben jelentősen elöregedett és a környezetre közvetett módon veszélyt is jelenthető akác állománnyal. Itt az elöregedett, korhadt akácok (7 fa) kivágatása mellett, a megtartandó faállomány (9 db) kertészeti gallyaztatására is sor kerül. Ezt követően az utcába illő előnevelt, értékes facsemeték beültetése következik az üres helyekre. Összesen 16 facsemetét – díszkörte, illetve oszlopos juhar változatai – telepítenek ide. A munkák várhatóan novemberben, a facsemete-telepítések december elején valósulhatnak meg.
A munkákkal kapcsolatos észrevételeket a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre, vagy a 347-4526-os telefonszámra tehetik meg.

Zöldprogram Iroda

Read 513 times