Kispesti.hu
May 13
vasárnap, 02 szeptember 2012 19:14

Honvéd: letaszítva

Written by 
Rate this item
(0 votes)

A Honvéd a múlt heti, Fradi elleni rangadó után újabb nagy meccset vívott, most a frissen feljutott MTK-t fogadta a kispesti csapat a Bozsik Stadionban, a bajnokság 6.fordulójában.

Két veretlen csapat feszült egymásnak péntek késő délután, a Honvéd négy győzelemmel és egyetlen döntetlennel vezette a tabellát a meccs előtt, míg a vendégek 3 sikeres fellépése mellé becsúszott 2 egál eredmény is, és így a 3. helyen tanyáztak.

Az első perceket a Honvéd kezdte erőszakosabban, a helyzetekből azonban nem sikerült góllal ünnepelni. Az MTK félóra elteltével szabadult ki a nyomásból, két helyzete is volt. Az egyiket aztán be is lőtte, a hazaiakkal szemben. A találatban a kispesti védelem is elég rendesen benne volt, a rosszul helyezkedés miatt Kanta kaphatta tisztán a labdát a 16-os belső szélénél a 41.percben, a csatár nem is teketóriázott, és laposan a jobb sarokba lőtt. A fiatal kispesti kapus Czuczi mozdulni nem tudott a labdára, de ez nem az ő hibája volt.

A második félidő elején aztán egy újabb forró leves zúdult a Honvéd nyakába. A bíró ugyanis szabálytalannak minősítette Debreceni megmozdulását. A gond csak az volt, hogy mindez a 16-oson belül történt, a védő így sárgalapot kapott, míg csapata ellen 11-est ítélt a spori. A labda mögé az első gól szerzője Kanta állt, és higgadtan ismét a jobb oldalt választotta.

A Honvéd ezután is próbálkozott, egy kicsit fáradtabban ugyan, de ment előre. A Paks elleni bravúrt, hogy 2 gólos hátrányból feljöjjön, nem sikerült megismételnie a csapatnak. A végén aztán megint a védelem megint nem állt a lábán magabiztosan. Ignjatovic vesztette el majdnem a labdát a 16-oson belül a 85.percben, végül hazaadott, a kispesti kapuson egy aprócskát át is csusszant a labda, és hogy ne legyen még megalázóbb a helyzet – vagyis gól -, így Czuczi meg fogta a labdát. Ez azonban szabálytalan volt, így 6 méterről a hazai kaputól közvetett szabadrúgás jöhetett. A Honvéd összes mezőny játékosa kapusnak állt, és betömörült a gólvonalra. Végül az egyik „tettes”, Czuci vetődött bele a vendégek lövésébe.

A 89.percben aztán jött a szépítés. Egy távoli löketet csak kipaskolni tudott a vendégek kapusa, amely pont Diaby elé került, és ő már nem hibázott, és a helyzetekből gólt fabrikált a rendes játékrész utolsó percében.

A döntetlen kicsikarására már se energiája, se nagyon ideje nem volt a csapatnak, így a Honvéd hat forduló után letaszítatott az élről. Helyére a győztes csapat lépett.

Bp.Honvéd – MTK 1-2 (0-1)

OTP Bank Liga, 2012/13, 6. forduló

Helyszín: Bozsik-stadion

Nézőszám: 2000

Játékvezető: Radványi (dr. Varga, Viszokai)

Bp. Honvéd

Czuczi – Lovric – Ignjatovic  - Debreceni – Baráth – Zivanovic (Vécsei, 78.) – Johnson – Ivancsics – Vernes (Faggyas, 60.) – Délczeg – Tchami (Diaby, a szünetben)

Pad: Szemerédi; Vécsei, Hidi, Diaby, Faggyas, Diarra, Bjelkanovic

Vezetőedző: Marco Rossi

MTK

Hegedüs - Nagy T. – Kelemen - Vukmir – Hidvégi – Zsidai – Vadnai - Könyves (Vass, 80.) – Kanta (Nikházi, 90.) - Csiki- Hrepka  (Tischler, 73.)

Pad: Groppioni; Tischler, Ladányi, Nikházi, Vass P., Balajti, Poór

Vezetőedző: Garami József

LAPOK

Sárga lap: Johnson (27.), Debreceni (55.), Lovric (82.) ill. Nagy T. (35.)

Kiállítás: -

Read 530 times