Kispesti.hu
May 12
vasárnap, 19 augusztus 2012 17:57

Honvéd: nem dőlt el

Written by 
Rate this item
(0 votes)

A Budapest Honvéd csapata hazai pályán ismét nem tudta megverni a Paks csapatát a ma délutáni, 4. fordulóban lejátszott összecsapáson.

 

A Honvéd egyik fontos emberét, kapusát, Kemenes Szabolcsot, a múlt héten "elkövetett" piros lapja, és az érte kapott 4 meccses eltiltása miatt, vesztette el, helyette az NB1-ben bemutatkozó Czuczi Márton kapott a kapuban lehetőséget.

Amit már az első percben nem tudott kihasználni, hisz a vendégek a 6. percben vezetést szereztek. Heffler tette be a labdát bal oldalról, melybe Kiss Tamás tette bele a fejét, és lőtt így gólt. Az egyenlítés aztán nem váratott magára, miután a 10.percben Diaby futott el az alapvonalig, majd ő is beadott, így ő Zsivanovics fejét találta meg, aki nem hibázott.

 

A hazai drukkerek aztán, úgy gondolták, meg lehet a következő győztes meccs. Jöttek is a gólok, bár nem sokat voltak veszélyben a kapuk, csak a másik oldalon. Bár még Ivancsics a felső lécet is eltalálta egy szabadrúgásból, a 36. percben a Paks vezetett újra támadást, és egyáltalán: vezetett újra a meccsen. Simon Attila helyezett el jól, de nem túl erősen egy lövést a debütáló kispesti kapus hálójának jobb sarkába.

És bár a Honvéd uralta a meccset, ezzel sajnos nem sokat értek, hiszen a vége előtt nem sokkal jött a paksi mesterhármas, vagyis a harmadik. Sipeki István a 45. percben zavartalanul közelíthetett a kispesti kapuhoz, és ha már engedték a hazaiak, akkor lőtt is. Újabb gólt, 22 méterről.

 

A második félidőben aztán a Honvéd négy perc ikszre hozta a meccset. A korábban beállt Vernes a 62. percben Lovric beadásábőlt fejelt közelről gólt, majd Vernes ismét kiszolgált, most Délczeget ugratta ki, aki nem hibázott 11 méterről.

A közel fél órában, ami még megmaradt, hogy a győztes gólt is bevigyék a kispesti fiúők, nem sikerült a 3 pontot elhozni. A Honvéd a 71.percben (is) el dönthette volna a mérkőzést, akkor Lovric fejesét a paksi kapus, Pokorni még ujjheggyel kiszedte, és így szögletre mentett.

 

Így egy mozgalmas, gól gazdag mérkőzésen ugyan élen maradt a Honvéd, de ma sem sikerült megverni a Paksot.

 

OTP Bank Liga, 2012/13-as kiírás, 4.forduló

Bp. Honvéd  - MVM Paks 3-3 (1-3)

Helyszín: Bozsik-stadion

Nézőszám: 2000

Játékvezető: Solymosi Péter

GÓLSZERZŐK

Zsivanovics (16.), Vernes (62.), Délczeg (65.), ill. Kiss T. (8.), Simon A. (36.), Sipeki (45.)

Bp. Honvéd

Czuczi – Lovric – Ignjatovics – Debreceni – Baráth - Ivancsics – Johnson – Vécsei (Vernes, 52.) – Zsivanovics (Tchami, 82.) - Diaby (Faggyas, 62.) - Délczeg

Pad: Szemerédi (k), Vernes, Hidi, Bjelkanovic, Tchami, Faggyas, Diarra

Vezetőedző: Marco Rossi

MVM Paks

Pokorni - Heffler T. – Éger – Sifter – Csehi (Eppel, 76.) - Kulcsár – Fiola -Heffler N. (Bartha, 66.) – Sipeki - Kiss T. (Tököli, 89.) - Simon A.

Pad: Csernyánszki (k), Báló, Mészáros, Eppel, Zsók, Bartha, Tököli

Megbízott Vezetőedző: Máté Csaba

LAPOK

Sárga: Délczeg (34.), Zsivanovics (74.), ill. Fiola (54.), Sipeki (61.)

Piros:

 

 

 

Read 490 times