Kispesti.hu
May 12
péntek, 27 július 2012 18:25

Honvéd: búcsú Európától

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Nem sikerült a Budapest Honvédnak a bravúr.

Az elmúlt héten elszenvedett 1-0-s vereség után, az Európa Liga selejtezőkörének visszavágóján az Anzsi Mahacskala csapata látogatott Kispestre, a Bozsik Stadionba. Ahol a meccs előtt hatalmas vihar támadt, és csak a tűzoltóknak köszönhető, hogy a pályán nem vízilabdát játszottak a felek egymással.

A kispesti fiúk nem voltak másodhegedűsök a mérkőzésen, és bár bátran szervezték játékukat, négy talán elkerülhető, de szép gólt kaptak. Az első félidőben korán jött a vendégek első találata, de a Honvéd mindent megtett, hogy megfordítsa a meccset. A második félidő elején aztán jött a második, majd 2 perccel később egy buta szabálytalanság miatt emberhátrányba is kerültek a fiúk, és ez már felőrölte a frissességüket, harciasságukat. Olyannyira, hogy a Mahalacska simábban, 5-0-s összesítéssel jutott tovább az Európa Liga következő körébe.

A Honvéd pedig nem állhat meg, hisz ma elindul a 2012/13-as idény a magyar focivilágban is. A csapat az első fordulóban Siófokra látogat, vasárnap. Ami érdekes lehet, hogy augusztus végétől három fontosabb mérkőzés is vár a csapatra. Rangadó a Fradi ellen (2012.08.25, idegenben), majd az ismét az élvonalba futballozó MTK ellen (2012.09.01, hazai), majd egy héttel később a címvédő Debrecenhez látogatnak a fiúk (2012.09.15)

Bár, ma már minden mérkőzés, rangadónak számít, ha egy csapat az elsőségre hajt. Reméljük a Honvéd ismét ott lesz az élmezőnyben.

Ahhoz olyan bátran kell játszani, mint a Mahalacska ellen. És akkor meglehet a siker.

Európa Liga, 2. selejtezőkör, visszavágó:

Budapest Honvéd - Anzsi Mahacskala (orosz) 0-4 (0-1)
Bozsik-stadion, 6500 néző
v.: Luca Banti (olasz)
Honvéd: Kemenes - Lovric, Ignjatovics, Debreceni, Vidovic - Hidi (Faggyas, 58.), Johnson - Vernes, Ivancsics (Diarra, 70.), Tchami - Délczeg (Diaby, 46.)
Anzsi: A. Gabulov - Logasov, Samba (G. Gabulov, 66.), Joao Carlos, Tagirbekov - Ahmedov, Jucilei - Satov, Traoré (Szmolov, 73.), Buszufa (Zsirkov, 54.) - Eto'o
gól: Eto'o (7., 81.), Traoré (53.), Satov (68,)
sárga lap: Lovric (55.), illetve Tagirbekov (8.), Joao Carlos (13.)
piros lap: Vernes (55.)
továbbjutott: az Anzsi 5-0-s összesítéssel.

 

Kép: MTI

 


Read 499 times