Kispesti.hu
May 12
csütörtök, 05 július 2012 18:24

Közbiztonságról – kicsiknek és nagyoknak is

Written by 
Rate this item
(0 votes)

A mai nap délelőttjén a Közbiztonság volt a főtéma a kerületben – először a Vass Lajos Általános Iskola közel 100 napközise fogadhatott meg tanácsokat a főváros, illetve a kerület rendőreitől, majd később a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat József utcai Nyugdíjasházában tartott előadást a kerület rendőrkapitánya és bűnügyi helyettese az időseket érintő bűncselekményekről, valamint a kispesti kapitányság 100 évéről is beszéltek.

A gyerekek pedig két csoportban hallgathatták végig az interaktív tanácsokat. Az egyik csoportban Rostás Ottó zászlós, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnüldözési Osztályának szakembere beszélt a nyári szünidőben is fontos témáról, arról, hogyan is lehet megelőzni azokat a bűnöket, melyeket akár a hallgató kicsik ellen követnek el. A másik teremben pedig a kispesti rendőrség munkatársa, Dobák Szilvia törzszászlós pedig a közlekedésbiztonságról emelt ki néhány fontosabb szót.

Az előadások végén a gyerekek a legjobban egy igazi rendőrigazolvány és a bilincsek kézbevételét élvezték, de az ujjlenyomat levételét is többen kérték a helyszínre elhozott és a filmekből is jól ismert helyszínelő táska rejtekében.

A papírra levett lenyomatokat pedig akár haza is vihették. Reméljük nem lesz rá máshol szükség.

Read 624 times Last modified on szombat, 07 július 2012 11:01