Kispesti.hu
May 20
kedd, 26 február 2013 08:03

Élelmiszert kapnak a rászoruló családok

Written by  mti.hu
Rate this item
(0 votes)

Csaknem 700 rászoruló kispesti család kap élelmiszeradományt az Európai Unió Élelmiszersegély Programja keretében az önkormányzat és a katolikus Karitász közös akciójában ezen a héten.
A tartós élelmiszert tartalmazó csomagokat az Üllői 250. alatti Kispesti Szolidaritási Központban vehetik át a családok.

A több mint 10 tonna tartós élelmiszert a Trans-Pack Logisztika Kft. szállította térítésmentesen Kispestre, szétosztását a Közpark Kft. koordinálja, a programot a Szociális Iroda felügyeli. Ma délelőtt Vinczek György és Ékes Gábor alpolgármesterek, valamint Tóthné Szabó Éva, a Szociális Bizottság elnöke és Bogó Józsefné, a bizottság tagja is megjelent az élelmiszerosztáson.
Vinczek Györgytől megtudtuk, az önkormányzat a Karitászon keresztül kapcsolódott be már harmadik alkalommal – kétszer 2010-ben – az uniós segélyprogramba, ezúttal összesen 10. 264 kg élelmiszert tudnak kiosztani 677 rászoruló kispesti családnak. Az aktív korúak ellátásában – rendszeres szociális segély, foglalkoztatást helyettesítő támogatás, közfoglalkoztatottak –, valamint az időskorúak járadékában részesülők, illetve a Kispesti Karitász által javasolt – a jogosultságot igazoló – családok kapnak csomagot ezen a héten. A 71 – minimum 5 fős – nagycsalád csomagjában egyenként 18 kg csőtészta, 4-4 kg instant tésztaétel és keksz, valamint 1,6 kg diókrém van, a 606 kiscsaládos csomag a felét tartalmazza ezeknek az élelmiszereknek.


Read 497 times
More in this category: Kispesten a székely zászló »