Kispesti.hu
May 20
csütörtök, 21 február 2013 14:15

Rendbe hozzák az Ady Endre utat

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Régóta várt kép fogadja az autósokat az Ady Endre út Határ úthoz közel eső szakaszán: útépítők dolgoznak a kritikus állapotú úttest újraaszfaltozásán. A felújítással kapcsolatban György István főpolgármester-helyettestől megtudtuk, a mostani kátyúmentesítést nyáron teljes útburkolatcsere követi majd. Az elmúlt évtizedek során erősen leromlott állapotú, toldozott-foldozott Ady Endre úton közlekedő autósok számára az idei télen is sok bosszúságot okoztak az egyre szaporodó kátyúk. Ezeket most új módszerrel tünteti el a BKK-Közút – tudtuk meg Almássy Kornél vezérigazgatótól, aki hozzátette: a rengeteg kátyú, és a korábbi toldozás-foldozás miatt a legrosszabb állapotú szakaszokon az egyes hibák javítgatásánál gazdaságosabb, ha teljes szélességben újraaszfaltozzák az úttestet.


Az eddigi kátyúzások során csak pár napra-hétre oldódott meg a probléma, hiszen az illesztésekbe és repedésekbe beszivárgó víz éjjel megfagy, és a betemetett kátyú mellett újabb hiba keletkezik. Most annyi kátyút kellene egyesével betemetni, hogy jobban megéri, ha teljes szélességben felmarjuk és újraterítjük az aszfaltot, így tartósabb és simább útburkolatot kapnak az autósok – ismertette a Határ út és a Rendőrség között végzett munkálatok részleteit Almássy Kornél.

A munkálatokat személyesen megtekintő Dr. György István főpolgármester-helyettes további jó hírekkel szolgált: az idei költségvetésben várhatóan az Ady Endre út egy kilométeres szakaszának teljes újraaszfaltozására biztosít majd forrást a Fővárosi Önkormányzat. A Határ út és a Rákóczi út között mindkét irányban felmarják a töredezett aszfaltot, és új burkolatot kap az úttest, – közölte György István, majd hozzátette, a következő években Európai Uniós forrásból a Főváros felújítja, és a Havanna lakótelepen át a Gloriett telepig 2,7 kilométerrel meg is hosszabbítja a 42-es villamos pályáját, ahol új, alacsonypadlós járművek is forgalomba állhatnak majd.

Forrás: Kispest.info

Read 779 times