Kispesti.hu
Apr 28
csütörtök, 14 február 2013 16:58

Kisebb riadalom a Gábor Áron iskolában

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, tizennégy diák és egy tanár fejfájásra panaszkodott a Gábor Áron Általános Iskolában, ezért riasztották a tűzoltókat. A műveleti labor és az orvosi szolgálat műszerei a helyiségekben, illetve a megvizsgált diákok és a tanár szervezetében sem mutattak ki határértéken felüli szén-monoxid-szintet.

A katasztrófavédők megtiltották a tornaterem öltözőjének melegvíz-ellátását biztosító gázbojler használatát a kémény felülvizsgálatáig.

Délután 4 óra tájban érkezett a hír: a katasztrófavédelem hatósági eljárást indított a tömeges iskolai rosszullét ügyében, az iskolában történt tömeges rosszullét körülményeit hatósági eljárás keretében vizsgálja a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság - közölte a katasztrófavédelem szóvivője.

Kisdi Máté hozzátette: a Fővárosi Gázművek az iskola egyik nagyteljesítményű gázkazánját elzárta, és azt csak a felülvizsgálat után helyezik újra üzembe. Ez azonban az iskola fűtését nem érinti. Az iskola két épületből áll. Az elzárt gázkazán a tornatermi épületszárnyban van, amelyhez csak a tornateremhez tartozó öltözők meleg vizét biztosítja. A tornateremben és az iskola egész épületében zavartalanul folyhat tovább a tanítás - mondta Kisdi Máté. Forrás: ittlakunk.hu

Read 1000 times Last modified on csütörtök, 14 február 2013 17:39