Hiba
Kispesti.hu
May 10
szerda, 06 február 2013 21:04

Ösztöndíjjal tovább

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Ma délután a KMO Nagytermében 189 fiatal vehette át a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat szerződését.

A kispesti Önkormányzat a kezdetek, vagyis 2000 óta vesz részt az állami programban, mellyel a szociálisan nehéz helyzetben élő, a kerületben élő hallgatók továbbtanulását segítik elő- ezt Gajda Péter, Kispest polgármestere mondta el kezdeti szavalatában. Majd úgy folytatta, eddig a 12 év alatt közel 70 milliót osztottak szét. A mostani alkalommal 6000 Forintot biztosít minden egyes nyertes pályázónak az önkormányzat 10 hónapon keresztül, melyhez az állami támogatás is hozzá jön. Szavait azzal fejezte be a kerület vezetője, hogy bár még a diplomával lehet a legjobban elhelyezkedni a munkaerőpiacon, de azzal is nagyon nehéz, sok sikert kívánt a jelenlévőknek tanulmányaikhoz.

 

Mihály András, az önkormányzat Oktatási Bizottságának elnöke a csapdahelyzetekről is beszélt szónoklatában. Figyelmeztette a hallgatóságot, hogy a szerződés átvétele egyfajta kötelezettséget ró az illetőre a társadalom, a többi társa felé. Másrészt, ahogy személyes példájából kiindult, a tanulással sok mindent el akarnak érni, és el is lehet. De, ahogy a Bizottság elnöke fogalmazott „csillogást, Las Vegast,kaszinót, menő autókat” nem mindig. De Mihály András is csak annyit kívánt a jelenlévőknek, hogy érjék el céljaikat, amit kitűztek maguk elé.

A két szónok végül átadta a jelenlévőknek, a 189 nyertes pályázó jelenlévő egyharmadának az ösztöndíjpályázat szerződését.

Akiknek mi is ezúton sok sikert kívánunk tanulmányaikhoz!

 

 

Read 774 times