Kispesti.hu
Mar 28

Hírek
Megváltoztak a Polgármesteri Hivatal telefonszámai PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kispest.hu   
2023. október 05. csütörtök, 08:16

Telefonhívásokat a (1) 3474-500-as központi telefonszámon fogad a Polgármesteri Hivatal hétfőn 8.00–18.00-ig, kedden, szerdán és csütörtökön 8.00–16.30-ig, pénteken 8.00–12.30-ig.

A 3474-500-as központi szám hívása után az automata híváskezelő központ fogadja a hívást, ha a telefonáló ismeri a háromjegyű mellékszámot, azt üsse be. Választhat a menüből is, vagy kapcsolatba léphet a kezelővel, aki kapcsolja a kívánt melléket, illetve felvilágosítást nyújt.

 

 
Kincses Sziget – Kispesti gyerek zsibi 2023. október 8-án PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kispest.hu   
2023. október 05. csütörtök, 08:10

Kincses Sziget – a kispesti gyerek zsibi 2023. október 8-án, vasárnap 9-től 12 óráig tart a Városháza előtti téren.


 

 
Ivan Lovric szerdán térhet haza a kórházból és el is kezdheti a rehabilitációt PDF Nyomtatás E-mail
Írta: honvedfc.hu   
2023. október 05. csütörtök, 07:57

A Szeged elleni bajnokink 5. percében szenvedett bokasérülést Ivan Lovric, s már akkor látszott, hogy nagy a baj, a társak és az egészségügyi stáb is egyből jelezte, hogy cserélni kell, csapatkapitányunk pedig hordágyon hagyta el a stadiont és rögtön kórházba szállították.

A vizsgálatok megállapították, hogy Ivan Lovricnak eltörött a bokája, a 37 esztendős védőt hétfő este csapatorvosunk, dr. Lestár Péter megoperálta, szerdán pedig hazatérhet a kórházból.

„Köszönöm az érdeklődést, a helyzethez képest jól vagyok – kezdte Ivan Lovric. – Szerencsére a műtét rendben lezajlott, most már arra figyelek, hogy minél hamarabb felépüljek, de azért ez egy súlyos sérülés, kitartásra, türelemre, időre és sok munkára lesz szükség. Fáj és bosszant, hogy kiestem, hiszen szeretnék segíteni a csapatnak, így viszont egyelőre csak kívülről tudom támogatni a társakat. Ami a sérülést illeti, nem tudom felidézni, nem emlékszem a történtekre, de nem is szeretném látni, inkább előretekintek, hogy még erősebben térjek vissza.“

Ami a visszatérést illeti, Lestár Péter elmondta, az átlagember számára 4-5 hónapos kihagyással jár egy ilyen törés, viszont ha minden jól alakul, akkor 2-3 hónap már újra számíthatunk csapatkapitányunkra, aki jelen állás szerint maradéktalanul felépülhet a sérülésből.

„Ivan Lovric külbokatörést szenvedett, amely után egy lemezes, csavaros csontegyesítő műtétet végeztünk el, a beavatkozás jól sikerült és szerdán haza is térhet a kórházból – mondta érdeklődésünkre Lestár Péter. – Gyakorlatilag innentől már el is kezdődik a rehabilitáció, elsőként felső test, illetve törzsizom-erősítő gyakorlatokat végezhet és eközben majd meglátjuk, hogy mikor lehet elkezdeni a boka mozgatását, milyen ütemben terhelhetjük majd. A fém implantátumokat később el lehet távolítani, de úgy helyeztük el őket, hogy addig se zavarják a játékban és komfortosan tudja felvenni a focicipőt is.“

Ivan Lovricnak sok erőt és kitartást kívánunk a rehabilitációhoz, várjuk vissza a csapatba!

 

 
Motorossal ütközött össze egy kisteherautó az M5-ös fővárosi szakaszán PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2023. október 03. kedd, 21:17

Egy motorkerékpáros és egy kisteherautó ütközött össze a XXIII. kerületben, az M5-ös autópálya 15-ös kilométerszelvénye közelében, a felhajtónál, a Kecskemét felé vezető irányban. A fővárosi hivatásos tűzoltók mellett a társhatóságok is kiérkeztek a helyszínre, ahol a baleset miatt egy sávon halad a forgalom.

Kép: illusztráció

 
Fának ütközött egy autó Kispesten PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2023. szeptember 29. péntek, 11:53

Fának ütközött egy gépkocsi a XIX. kerületben, a Nádasdy utca és a Zoltán utca kereszteződésében. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanítják a járművet, valamint a társhatóságokat várják a balesethez. Az autó egy sávon okoz forgalmi akadályt az érintett útszakaszon.

Kép: illusztráció

 
Kigyulladt egy kisteherautó PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2023. szeptember 27. szerda, 13:37

Kigyulladt egy kisteherautó Budapest XIX. kerületében, a Kossuth Lajos utcában. A jármű motor- és utastere is égett, nagyjából öt négyzetméteren. A fővárosi hivatásos tűzoltók két gyorsbeavatkozó sugárral eloltották a tüzet.

Kép: illusztráció

 
MIHÁLY-NAPI BÚCSÚ 2023 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2023. szeptember 26. kedd, 14:12

Az idén ősszel, 2023. szeptember 30-án, 10-19 óra között ismét megrendezzük a Mihály-napi Búcsút a kispesti Templom téren.
Hagyományos színpadi programokkal, neves művészek fellépéseivel, kézműves kirakodó vásárral, ingyenes családi játékparkkal, állatsimogatóval, körhintával várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt. A családi nyárbúcsúztató esemény mindig érdekes színfolt a kerületben. Vásári forgatag, gyermekeknek és felnőtteknek szóló muzsika, gasztronómia fogadja majd az érdeklődő sokaságot!

 

 
Villanyoszlopnak hajtott egy autó a XIX. kerületben PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2023. szeptember 25. hétfő, 22:01

Közvilágítási oszlopnak ütközött egy gépkocsi a XIX. kerületben, a Határ út és a Zalaegerszegi utca sarkán. A fővárosi hivatásos tűzoltók megkezdték a jármű áramtalanítását. A hatósági munkálatok idejére lezárták az érintett útszakaszt, a korlátozás a közösségi közlekedési járművek haladását is akadályozza.

Kép: illusztráció

 


9. oldal / 444