Kispesti.hu
Apr 28

Hírek
A fűtési szezon veszélyei PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. szeptember 24. péntek, 12:41

A fűtési szezon kezdetén megnő a lakástüzek és szén-monoxid-mérgezések veszélye, ezért ebben az időszakban különösen oda kell figyelni fűtőberendezéseinkre, még akkor is, ha azok látszólag megbízhatóan működnek – hívja fel a figyelmet a Magyar Tűzoltószövetség.

 

Évente mintegy 6 ezer–6 ezer 500 lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat, amelyekben az elmúlt években körülbelül 120-130 ember vesztette életét évente, 600-an pedig megsérültek. A tűzoltók tapasztalatai szerint leggyakrabban a hagyományos fűtőberendezések, kályhák, kandallók, valamint a konyhában belobbanó olaj vagy zsír okoz tüzet a lakásokban. Az áldozatok és sérültek leggyakrabban a nem megfelelő reagálóképességű és a veszélyérzettel kevésbé rendelkező idős vagy beteg emberek, illetve a kisgyermekek, ezért rájuk különösen oda kell figyelni ebben az időszakban. A tűzoltók szerint szintén visszatérő probléma a szénmonoxid-mérgezés, mert ez a gáz a levegőnél valamivel könnyebb, színtelen, szagtalan, nehezen érzékelhető. A legtöbb ilyen tragédia elsősorban a fürdőszobában és a hálószobában történik. A gázkészülékek karbantartásával vagy jelzőkészülék beszerzésével azonban ez a fajta veszély is megelőzhető – mondta Dobson Tibor, a szövetség szóvivője. A tüzelő- és fűtőberendezések kifogástalan működése során is vigyázni kell arra, hogy ne legyen éghető anyag a sugárzó hővel, nyílt lánggal működő eszközök közelében. Mivel pedig a tüzelőberendezés és a kémény egységes rendszert alkot, nem szabad elfeledkezni az égéstermék-elvezetők ellenőriztetéséről sem. Azok, akik lehetővé tették a Főkétüsz Kft. szakemberei számára az egyébként kötelező kéményellenőrzést, nyugodtan várhatják a fűtési idényt. A kéményseprők ugyanis olyankor nemcsak a kémény felülvizsgálatát, hanem az égéstermék visszaáramlását is ellenőrzik. Azoknak pedig, akik ezt eddig még nem tették meg, még nem késő elvégeztetni a felülvizsgálatot, amelyet a Főkétüsz területileg illetékes kirendeltségétől telefonon vagy személyesen is kérhetnek. Közmű Újság.
 
82 éves lenne Sinkovits Imre PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. szeptember 22. szerda, 15:44
82 éves lenne Sinkovits Imre

Sinkovits nem pusztán megszámlálhatatlan film- és színházi szerepe, valamint szinkronhangja miatt volt korszakalkotó személyiség, hanem hazája iránti szeretete, hitvallása és alázatossága miatt is. 1956-ban az október 23-i események egyik központi figurájává vált a Nemzeti dal elszavalásával.

Budapest, szeptember 21. - Ezen a napon látja meg a napvilágot Kispesten a 20. század magyar színháztörténetének egyik legmeghatározóbb egyénisége.

 
A hollywoodi világsztár ezúttal egy játéküzletet rohamozott meg gyermekeivel PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. szeptember 22. szerda, 15:41

Néhány héttel ezelőtti, turai látogatása után ismét Magyarországon vásárolgatott Angelina Jolie: a hollywoodi világsztárt szombat délelőtt két kislánya, Zahara és Shiloh társaságában egy kispesti bevásárlóközpontban látták.

A színésznő ezúttal egy játéküzletbe tért be, ahol többek között egy fakardot, egy halom kisautót, plüssállatkákat és egy játéktelefont vásárolt csemetéinek.

"Rendkívül kedves és közvetlen volt a színésznő, egyáltalán nem takargatta magát, még a szemüvegét is levette, miután összeszedte a gyerekeknek a játékokat, és a pénztárhoz jött fizetni" - mesélte a Borsnak Czank Szilvia, a Játéksziget üzletvezetője, aki szerint mire a sztár és gyermekei távoztak az üzletből, már kész tömeg gyűlt össze a kirakat előtt.

Az áruházban dolgozó egyik vagyonőr elmondása szerint Angelina Jolie-ék teljes titokban, a hátsó bejáraton, lifttel közelítették meg a boltot, miközben végig két hatalmas testőr vigyázott rájuk.

A hírek szerint a színésznő ezúttal is csak néhány napot töltött Magyarországon, s londoni átszállással már haza is repült Los Angeles-be. Forrás: Bors

 
Skate-park épült PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. szeptember 16. csütörtök, 22:57
Skate-park épült Kispesten. A görkorcsolya szerelmeseinek alakított ki a kor követelményeinek megfelelő játszóhelyet a XIX. kerületi önkormányzat. A Móricz Zsigmond és Irányi Dániel utca sarkán lévő, már használaton kívüli közterületi sportpályát alakították át erre a célra. A meglévő aszfaltfelületből 667 négyzetmétert újraaszfaltoztak, és egy 8 elemből álló görparkot alakítottak ki. Az elemek különböző magasságúak (0,2 méter és 1,5 méter között), és változatos formájukkal sokfajta ugrási és haladási lehetőséget biztosítanak a különböző tudásszintű használók számára. A területre padokat, szemetes edényeket, kerékpártárolókat, és egy ivókutat is építettek. Fővárosi Újság.
 
Mágnes Szinház PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. szeptember 03. péntek, 21:15
Mágnes Szinház hivatalos oldala.
 
Mágnes Szinház nyilt óra PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. szeptember 03. péntek, 21:04

Nyílt óra

Ebben az évben is felvételi és nyílt óra a

Mágnes Szinházban.
2010. szeptember 10. (péntek)
Ovisoknak: 16:00-tól
Iskolásoknak: 18:00-tól

Helyszin:KMO Művelődési Ház Mozgásműhelye:

Budapest XIX. Szabó Ervin u. 4.

 
Gázpalackokat mentettek a tűzoltók PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. augusztus 21. szombat, 21:26

Gázpalackokat mentettek a tűzoltók a lángoló

Összesen 11 gázpalackot hoztak ki a tűzoltók csütörtökön kora este Kispesten egy tárolóból, amelyik mellett nagy mennyiségű raklap kapott lángra.

 

Szabadi Bálint, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a XIX. kerületi Iparos utcában lévő telephelyen körülbelül 30 négyzetméteres területen lángoltak a raklapok. A tűz közelében egy tároló helyiségben 11 gázpalack volt, ezeket a tűzoltók időben kimentették. a palackok között oxigén-, nitrogén-, dissou- és acetilén palackok is voltak. A tüzet végül sikerült megfékezni, senki nem sérült meg. a tűz okát még vizsgálják.
- Független Hírügynökség -

 
Kiesett a busz kereke PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. augusztus 21. szombat, 21:24

Menet közben esett ki egy BKV-busz kereke Kispesten

Menet közben kiesett az egyik hátsó kereke a BKV egyik 148-as buszának Kispesten, péntek késő este - erősítette meg az MTI információját a BKV fődiszpécsere szombat hajnalban. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója szerint az eset a Báthory és az Ady Endre utca sarkán történt.

A buszon többen is utaztak, de senki nem sérült meg. A BKV szakemberei a helyszínen próbálták visszahegeszteni a kereket, mert a busz a forgalmat is akadályozta. Egy villamos az elakadt jármű miatt még a szombat reggeli órákban is a pályán vesztegelt.

 


444. oldal / 445