Kispesti.hu
May 19

Hírek
Rovarbörze a KMO-ban. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. november 18. csütörtök, 00:03
Nemzetközi Rovarbörze Budapesten. A tavalyhoz hasonlóan, a Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban kerül megrendezésre az esemény. 2010 november 21-én vasárnap  9.00-15.00 óráig.
 
Befejeződött a KÖKI terminál teljes szerkezetének építése PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. november 17. szerda, 23:56
A budapesti Kőbánya-Kispest csomópont területén az R-CO Ingatlanforgalmazó Zrt. beruházásában várhatóan 2011 végén befejeződhet az új közlekedési csomópont és a hozzá tartozó új üzletközpont építése, ahol mintegy 200 üzletet alakítanak ki. Ezzel megvalósul a főváros egyik legújabb városrész-megújító beruházása.Teljes cikk itt olvasható.
 
Budapest legkülönlegesebb bevásárlóközpontja PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. november 11. csütörtök, 09:42
Ha valaki néhány év távollét után jövő ősszel repülővel érkezik vissza Budapestre, alig ismer majd rá. A reptéri busz ugyan akkor is a hármas metró végállomására viszi majd, de a Kőbánya-Kispest központ addigra gyökeresen átalakul. Az egykor szürke Ha valaki néhány év távollét után jövő ősszel repülővel érkezik vissza Budapestre, alig ismer majd rá. A reptéri busz ugyan akkor is a hármas metró végállomására viszi majd, de a Kőbánya-Kispest központ addigra gyökeresen átalakul. Az egykor szürke Köki helyén – melyen évtizedeken át mindenki igyekezett minél hamarabb túljutni – egy egészen egyedülálló létesítmény születik. A Köki Terminál egyszerre lesz Budapest legmodernebb intermodális csomópontja és az egyik legkülönlegesebb bevásárlóközpontja. A részletekről a fejlesztést végző R-CO Zrt. vezetőit, Bus Mariann, marketing- és kommunikációs igazgatót és László Márton, pénzügyi és kereskedelmi igazgatót kérdeztük. Tovább az eredeti cikkre
 
benzinkúti fegyveres rabló PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. november 08. hétfő, 22:53

 

Fordulat: a vásárló volt a társa a benzinkúti fegyveres rablónak

A benzinkút shopjában vásárló férfi volt a társa annak a fegyveres rablónak, aki még pénteken akart kirabolni egy töltőállomást, Kispesten. A rablás ugyan nem sikerült, de a támadót hamarosan elfogták a rendőrök és mostanra az is kiderült, hogy az ál-vásárlóval együtt tervelték ki a rablást.
Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, a Nagykőrösi úti egyik benzinkútra pénteken hajnalban lépett be egy férfi, aki vélhetően egy fegyverrel fenyegette meg az ott lévő vásárlót és az eladót. A pénztáros azt mondta, hogy már elvitték a kasszából a pénzt, nincs ott bevétel. A támadó ekkor rövid tétovázás után elment a kútról anélkül, hogy bármit elvitt volna. A rablási kísérletkor senki nem sérült meg és lövés sem dördült. A jó személyleírás alapján a kispesti járőrök rövid időn belül, a közelben elfogták a támadót.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szombati tájékoztatása szerint az ügy felderítése közben kiderült, hogy a rablási kísérletkor a benzinkúton tartózkodó vásárló valójában a rabló társa volt. A nyomozók megállapították, hogy a két barát együtt tervelte ki a rablást. A másik férfit a rablási nyomozók fogták el. A két embert őrizetbe vették, rablási kísérlet miatt indult eljárás az ügyben.
 
Bujdosó Székely PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. november 08. hétfő, 08:43

BUJDOSÓ SZÉKELY VENDÉGLŐ

Házias ízek, erdélyi ételek.

Cím: 1191, Budapest. Szabó Ervin u. 37.

Tel: 061-280-2202.

Nyitvatartás:

H-Cs:10-23; P:10-02,

Sz: 10-04; V:10-24.

 
Lakossági lombgyűjtési program PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. november 05. péntek, 11:24

 

November 6-ától december 2-áig tart a XIX. kerület lakossági lombgyűjtési programja. A kerületet négy részre osztotta az akciót koordináló Zöldprogram Iroda, az ott élők meghatározott időpontokban helyezhetik ki a kapuik elé a zöldhulladékos zsákokat, amelyeket az önkormányzat ingyen elszállít. A körzethatárokról és az időpontokról a www. kispest.hu oldalon lehet tájékozódni. Forrás: fovarosi.hu
 
Wekerlei Bolhapiac PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. november 01. hétfő, 22:19

November 7-én bolhapiac Wekerlén.

Helyszin:

a wekerlei piac területe (a Gutenberg krt.-Pannónia út-Nádasdy utca által határolt terület)

Árusítás csak előzetes regisztráció és a helypénz előzetes befizetése után lehetséges!
Érdeklődni és regisztrálni személyesen a WTE-ben, vagy az alábbi telefonszámokon, illetve email címen lehet: WTE: 280-0114, Debreceni Zsuzsa: 30/207-5576, ill. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .
Helypénz: 500 Ft, WTE tagoknak kedvezményesen 300 Ft!
Befizetés a Társaskörben, a piac előtti napig.

Bővebb információ itt olvasható.


 
Óraátállítás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2010. október 30. szombat, 20:47

Október 31. vasárnap kezdődik a téli időszámítás, az európai gyakorlatnak megfelelően hajnali 3 órakor 2 órára kell igazítani az órákat.

2010. Október 31. 3:00 órakor 2:00 órára kell vissza állítani az órákat!

Óraátállítás 2010

Óraátállítás2010. Október 31. vasárnap hajnalban 3:00 órakor 2:00 órára, egy órával vissza kell állítani az órákat, ezzel elkezdődik a téli időszámítás. Jelenleg a kutatók megosztottak abban a kérdésben, hogy a számok alapján van-e értelme az óraátállításnak, de az emberek közérzete általában jobb lesz tőle. Már csak azért is, mert innentől kezdve tudatosul bennünk, hogy jön a tél és nem lepődünk meg ha hirtelen hideg lesz, amiben mostanság már volt részünk.

Óraátállítás célja

Az óraátállítás célja az volt, hogy a nappalok minél jobban egybeessenek a lakosság megszokott ébrenléti idejével, ami reggel héttől este tízig tart.

 


443. oldal / 446