Kispesti.hu
Mar 28

Hírek
Olvasói levél PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Fehér Tibor   
2015. augusztus 14. péntek, 20:07

Sokakat zavar a Határ úti aluljáróban levő állapotok, néha közlekedni is alig lehet.

Most egy olvasói levelet adunk közre:

 

Jártamban-keltemben át-áthaladok a Határ úti metrómegállón és azt tapasztalom, hogy a földön ülő árusok miatt lassan alig lehet lépni. Tavasszal még csak ketten hárman voltak a szokásos levendulakínálattal, de most már komplett családok kínálnak eladásra a paprikától kezdve, a kukoricáig mindent. Ordítanak, kerülgetni kell őket, stb. Szóval igazából csak a szokásos.


Szeretném megkérdezni, hogy ők vajon engedéllyel árusítanak e az aluljáróban, nyilvánvaló higiéniai hiányosságok között a koszban, vagy sem?

Amennyiben esetleg nem a felelős szervek jóváhagyásával telepedtek be oda, nagyszerű lenne ha rávezetnék őket az önkormányzat segítségével, esetleg egy rendőri ellenőrzés keretében, hogy a valódi piac sincs messze, ahová szintén kiülhetnek, ha árusítani szeretnének.

Köszönöm ha esetleg foglalkoznak a levelemmel.                    Név és elérhetőség a szerkesztőségben.

Fotó: kispesti.hu archívum

 
Magyar zenészek segítik a súlyos beteg fiút PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kulturpart.hu   
2015. augusztus 13. csütörtök, 10:12

Kispest Önkormányzata fővédnökségével szeptember 27-én vasárnap 17 órakor A hangjegyek szárnyán elnevezéssel, zenés jótékonysági gálaestet szervez a Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház.

Kép forrása: kulturpart.hu

Az est bevételével a Kispesten élő Csorba Dávid 24 éves, izomsorvadásban szenvedő fiatal lakáskörülményeinek javítása költségeihez járulnak hozzá egyrészt a fellépő művészek, másrészt a támogatói jegyet vásárlók.

Dávid Duchenne-féle gyermekkori izomelhalás kórban szenved. Ötévesen diagnosztizálták nála a betegséget, és azonnal tolószékbe kényszerült. 18 éves koráig viszonylag stabil volt az állapota, azonban azóta romlott, gondozásához külső segítségre van szüksége. Édesanyja egyedül neveli, gondozza, ápolja. Az önkormányzat lakást biztosít a családnak, azonban a lakáskörülmények javítása, a fiú további gondozása anyagi segítség nélkül egyre nehezebb. Sajnálatos módon a betegségre nincs gyógyír, bár folyamatos kísérletek folynak, de az orvostudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan a kór.

A műsorban az előzetes tervek szerint popzene, sláger, operett, musical dallamok egyaránt felcsendülnek modern tánccal fűszerezve. A megkeresett művészek közül biztosan részt vesz a jótékonysági gálaesten: Bodor Géza, Derzsi György, Kökény Attila, Majsai Gábor, Rák Kati, Simonyi Réka, Szaksz Gabi, Szilágyi Olga, Szóka Juli, a kispesti Art's-Ok Táncstúdió fiatal táncosai, a Hadart Művészeti Társulás színművészei, köztük Geiger Csaba, Háda János és a Rocktones zenekar Jampi vezetésével.

A részvételi, egyben támogatói jegy kétezer forint (melynek vásárlása korlátlan) a KMO Művelődési Házban váltható meg.

 
Elhunyt Puskás Ferenc özvegye PDF Nyomtatás E-mail
Írta: mixonline.hu   
2015. augusztus 12. szerda, 16:07

Életének 84. évében - keddről szerdára virradó éjszaka - elhunyt Puskás Ferencné, a legendás Aranycsapat kapitányának özvegye. Hunyadvári Erzsébet 1932-ben született Budapesten, s 16 évesen, a Kispesti AC kézilabdázójaként ismerkedett meg Puskás Ferenccel, akivel 1950-ben összeházasodott. Gyermekük, Anikó 1952-ben született, s 2011-ben, Valenciában hunyt el.

Kép forrása: puskás.com

 

A puskas.com összeállítása emlékeztet rá, hogy Puskás Ferencné 1956. december 1-jén "többszöri sikertelen próbálkozás után jutott ki négyéves kislányával együtt, éjszaka gyalog menekülve a szovjet hadsereg által megszállt Magyarországról Ausztriába, hogy azután Olaszországban csatlakozzon férjéhez, a november 1. óta Nyugat-Európában túrázó Budapesti Honvéd csapatkapitányához". Öt kontinensre követte férjét, aki a spanyolországi letelepedés és a Real Madridnál beteljesedett játékos-pályafutása után edzőként számos helyen dolgozott a világban.
Puskás Ferenc és felesége 1991-ben költözött vissza Magyarországra, majd a legendás labdarúgó 2006-os halála után özvegye személyesen nyújtott segítséget a Puskás című életrajzi könyv (Szöllősi György, 2005), a Puskás Hungary dokumentumfilm (Almási Tamás, 2009) elkészítéséhez, a felcsúti Puskás Akadémia elindításához, a FIFA Puskás-díj megalapításához, a spanyolországi Puskás-hagyaték hazaszállításához, valamint a Puskás Intézet létrejöttéhez is.
 
Tárhelyszolgáltatás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Fehér Tibor   
2015. augusztus 12. szerda, 07:26

Minden ami internet. Tárhelyszolgáltatás és domain név regisztráció is megrendelhető kedvező feltételekkel a Net- Tech Kft-nél.

Részletek a képre kattintva olvasható.

 

 
Tűz egy kispesti házban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2015. augusztus 10. hétfő, 20:48

A ház lakójához mentőt kértek.
Tűz ütött ki egy családi ház konyhájában a XIX. kerületi Báthory utcában. A fővárosi hivatásos tűzoltók a helyszínen erős füstölést tapasztaltak és megállapították, hogy a konyhában a gáztűzhely és környéke égett. Egy vízsugárral eloltották a lángokat, illetve a gázszolgáltató szakembereit kérték a helyszínre. A ház lakójához, aki a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta a házat, mentő érkezik.

 
Tovább tart a kánikula PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2015. augusztus 10. hétfő, 06:28

Meghosszabbítja a hőségriasztást az országos tisztifőorvos.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban folytatódik a kánikula, tovább erősödik a felmelegedés. A napi középhőmérséklet a 27 fokot is meghaladhatja. Ezért az országos tisztifőorvos, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását, a korábban kiadott másodfokú hőségriasztást 2015. augusztus 07. (péntek) 0.00-tól harmadfokra, „hőségriadó” szintre emeli, ezzel együtt 2015. augusztus 11. (kedd) 24.00 óráig meghosszabbítja.


Péntektől tovább fokozódik a hőség, először az északnyugati megyékben, később pedig már máshol is elérheti, és tartósan meghaladhatja a 27 Celsius-fokot a napi átlaghőmérséklet. Összességében az elkövetkező napokban az ország nagy területén száraz idő ígérkezik. Frissítő, helyi záporok, zivatarok még pénteken, majd a jövő hét közepétől várhatók. Tartós lehűlés jelei egyelőre nem látszanak. Az időjárás-előrejelzés alapján valószínű a hőségriadó meghosszabbítása, melyről az országos tisztifőorvos várhatóan 2015. augusztus 11-én, kedden dönt.

Várható minimum és maximum hőmérsékletek:

Dátum Minimum Maximum
alsó felső alsó felső
08.07. péntek 15 21 33 37
08.08. szombat 17 22 33 37
08.09. vasárnap 17 22 33 37
08.10. hétfő 17 22 33 37
08.11. kedd 17 22 33 37
08.12. szerda 17 22 33 37
08.13. csütörtök 17 22 33 37


Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felhívja a lakosság és a hazánkban tartózkodók figyelmét, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot. 11.00-15.00 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon. A szabadtéren dolgozók illetve a fesztiválokon szórakozók védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával. Ne hagyják a gyermekeket, állatokat tűző napon parkoló autóban.
Ajánlatos több órát légkondicionált, hűtött helyiségben tartózkodni. Azon légkondicionálóval felszerelt helyiségek listája, amelyeket – nyitva tartásuk függvényében – bárki igénybe vehet, elérhető a katasztrófavédelmi igazgatóságok weboldalán.
A tovább tartó hőség megterheli az egészséges szervezet is, de különösen veszélyeztettet helyzetben vannak a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.  Fokozott óvatossággal vezessenek az autóba kényszerülők.  A déli órákban a vízparton pihenők is kerüljék a napozást, valamint ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel.

 
Strandröplabda ob - A nőknél a Lakatos és Lutter, a férfiaknál a Meszlényi és Soós nyert PDF Nyomtatás E-mail
Írta: mti.hu   
2015. augusztus 09. vasárnap, 21:48

A nőknél a címvédő Lakatos Enikő, Lutter Eszter duó, a férfiaknál a Meszlényi Tamás, Soós Izsák kettős nyerte a Kispesti Uszoda napozókertjében rendezett strandröplabda országos bajnokság döntőjét.

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) honlapja szerint előbbi páros a fináléban a Dömötör-Mátrai Beáta, Nagy Krisztina kettőst múlta felül három szettben, utóbbi duó pedig a Kaszap Tamás és Nacsa Gábor alkotta páros ellen diadalmaskodott, szintén három játszmában.
A bronzérmeket a Józsa Zsuzsanna, Szabó Dorka duó, illetve a Leiszt Máté, Takács Gergely páros szerezte meg.

Kép forrása: mti.hu

 

 
Túlfutott egy Flirt Kápolnásnyéken PDF Nyomtatás E-mail
Írta: iho.hu   
2015. augusztus 09. vasárnap, 21:44

A Gárdonyból Kőbánya-Kispestre tartó vonat elhaladt egy továbbhaladást tiltó jelző mellett, és egy váltót is felvágott.

Kép csak illusztráció.

A Gárdonyból Kőbánya-Kispestre közlekedő 3543 számú személyvonat vasárnap este fél hatkor eddig tisztázatlan körülmények között meghaladta Kápolnásnyék állomás egyik továbbhaladást tiltó jelzőjét, és egy váltót is felvágott. A balesetben érintett vonat a 097-es és a 098-as pályaszámú Flirt motorvonatból (a legfiatalabbak, amik már közlekednek!) volt kiállítva. A szerelvény 17.36-tól 19.10-ig foglalta el Kápolnásnyék váltókörzetét.

A baleset miatt a Székesfehérváron át közlekedő vonatok, így egyes balatoni járatok is 20-80 perces késéssel közlekednek a délutáni, esti órákban.

 


269. oldal / 444