Kispesti.hu
Apr 28

Hírek
VASÚTMODELL KIÁLLÍTÁS PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo   
2015. október 06. kedd, 12:55

A 424-es Vasútmodellező Klub nagyszabású bemutatója.

Vasútmodellek költöznek be a KMO Művelődési Ház földszintjének minden termébe, különleges látványt nyújtva a látogatóknak. Fantasztikus méretű, különleges terepasztalok, amelyeken megcsodálhatjuk a sűrűn áthaladó szerelvények sokaságát, de elidőzhetünk a számítógép által vezérelt digitális terepasztaloknál is. Láthatunk „Marklin” időutazást, amely a vasút történetébe enged bepillantást, valamint egy egyedülálló terepasztalt is, amelyen a legkisebb 1:220 méretarányú vonatokat csodálhatjuk meg.

Az egészen apró gyerekek a különleges favonatos játszóházban „válhatnak” mozdonyvezetővé, forgalmi irányítóvá. Vendégeink lesznek a gyermekvasutasok is, akiktől sok érdekességet megtudhatunk különleges munkájukról.

Kiegészítő programként megismerkedhet az ide látogató egy új gyerekjáték őrülettel, a Gogo®-k világával, ahol ki is próbálhatják a játékokat.

Ez egy igazán sokszínű családi program - ahol az apukák, nagypapák felidézhetik gyermekkoruk „szerelmét” a vasútmodellezést és amíg esetleg a nagyobb gyermek a terepasztalokat csodálja, a kisebb testvér jót játszhat a favonatos játszóházban.

Ajánljuk iskoláknak, óvodáknak is, ahol- előzetes bejelentkezés után - kedvezményes áron csodálhatják meg a vasútmodellek világát.


Mit láthatunk a kiállításon?

■ N-es méretarányú óriás (kb. 45 méter) modul terepasztal 
■ „Märklin időutazás" 1:87 (H0) méretarányban
■ egyedülálló, 15 méter hosszú terepasztal a legkisebb 1:220 (Z) méretarányban
■ számítógép által vezérelt digitális terepasztalok
■ különlegesség kisebbeknek: 1500 db-os favonatos játszóház

■ Vasútmodellek, kiegészítők vására

 
Módosul a Kelenföldet érintő vonatok menetrendje két hétvégén PDF Nyomtatás E-mail
Írta: mti.hu   
2015. október 03. szombat, 09:24

Karbantartás miatt módosul számos, Kelenföldet érintő vonat menetrendje a mostani és a következő hétvégén.


A Mávinform tájékoztatása szerint ezen a szombaton és vasárnap, majd október 10-én és 11-én a székesfehérvári vonal elővárosi vonatai közül az S36-os tárnoki és a G43-as szabadbattyáni járatok rövidebb útvonalon közlekednek, a fővárosban Kőbánya-Kispest helyett csak Kelenföldig járnak, illetve onnan is indulnak.
A győri és a szombathelyi gyorsvonatok a vágányzár ideje alatt a Keleti pályaudvar helyett a Déli pályaudvarra érkeznek és onnan is indulnak.
A korlátozás nem érinti a hegyeshalmi vonal nemzetközi járatait és a pécsi vonal InterCity vonatait.
A Mávinform azt is közölte, hogy október 17-én és 18-án, valamint november 7-én és 8-án felsővezeték-karbantartás miatt a Déli pályaudvar és Kelenföld állomás között a pályát lezárják, a vonatok azon a két hétvégén Kelenföldről indulnak és oda is érkeznek.
Az érintett győri és dél-balatoni vasútvonal vágányzári menetrendjei elérhetőek a vasúttársaság honlapján (http://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vaganyzar). A változások megtalálhatóak továbbá az ELVIRA menetrendi keresőben, illetve a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálat is az utasok rendelkezésére áll (0640/494949).

 
A fűtés is lehet veszélyes PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2015. október 02. péntek, 20:48

Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet a készülék nem rendeltetésszerű használata, a szabálytalan kivitelezés, illetve a műszaki felülvizsgálat vagy ellenőrzés elmulasztása. Bár a hűvösebb időben egyre több otthonban kezdenek el fűteni, még nem késő a hivatalos fűtési szezon kezdete előtt szakemberrel ellenőriztetni a tüzelő-fűtőberendezéseket és az égéstermék-elvezető rendszereket .

 

 

A nem rendeltetésszerű használat következtében jelentős anyagi kárral és esetenként súlyos sérülésekkel járó tűzesetek alakulhatnak ki, de nem ritka a fizikai robbanás sem. Nagyobb eséllyel rakódik le káros anyag az olyan égéstermék-elvezető rendszerben, amelyben hulladékot vagy más, nem megfelelő tüzelőanyagot égetnek, az elzáródott kéményből pedig a káros anyagok visszaáramolhatnak. Ezek a veszélyforrások a megfelelő használattal teljesen kiküszöbölhetőek!

A szabálytalan kivitelezés miatt az égéstermék visszaáramolhat, a tüzelő-fűtőberendezések meghibásodhatnak. A zárt térbe visszajutó gázok, így a szén-monoxid már alacsony koncentrációban is komoly veszélyt jelentenek az ott tartózkodókra. A rosszul bekötött eszköz gyakrabban meghibásodhat, azt gyakrabban kell javítani és rövidebb idő alatt tönkremegy, ráadásul jóval több pénzt kell ráfordítani. Mindez megelőzhető, ha megfelelő minőségű termékeket vásárolunk, a tervezést és a kivitelezést pedig valódi szakember végzi el!

A műszaki felülvizsgálat és ellenőrzés fontos feltétele a fűtési rendszer biztonságos működtetésének, hiszen időben kiderül, ha valamilyen karbantartási vagy javítási munkára van szükség. Ezt a munkát is minden esetben bízzuk szakemberre. A fűtési rendszer valamennyi elemét ellenőriztetni kell az előírás szerinti időszakonként!. Forrás: katasztrofavedelem.hu

 
Akkora volt az ütközés, hogy a Merciből kiszállt a motor PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmmagazin.hu   
2015. október 01. csütörtök, 16:34

A reggeli baleset miatt egész nap villamospótló buszok vitték az utasokat az Ady Endre úton.

 

Komoly baleset történt Kispesten, egy Mercedes típusú gépjármű ütközött villanyoszlopnak. A XIX. kerületben történt ütközés hajnalban következett be, valószínűleg a sofőr többszörösen is túllépte a lakott területen megengedett 50 km/h tempót. A villanyoszlopnak ütközött személygépkocsiból egész egyszerűen kiszakadt motorblokk és váltó, ezek pedig az Ady Endre úti járdára csapódtak. Az autó ismeretlen sofőrje elhagyta a baleset helyszínét, jelenleg is keresik.

 
A Mihály napi búcsú időpontja: 2015. október 3. szombat 10.30 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2015. szeptember 30. szerda, 21:27

Az idén ősszel ismét megrendezzük a már hagyományos Mihály-napi búcsút a kispesti Templom téren. Változatos programokkal, neves művészek fellépéseivel, kézműves kirakodó vásárral várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt. A családi nyárbúcsúztató esemény mindig érdekes színfolt a kerületben. Vásári forgatag, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló muzsika fogadja majd az érdeklődő sokaságot!

 

Részletek a képre kattintva olvashatók.

 

Színpadi műsor:

  • La Fontaine mesék a Grimask Bábszínház előadása

  • Néptáncbemutató -a Kispesti Alapfokú Művészeti Iskola diákjaitól

  • Fenevadak az utcán – óriásbábos előadás- Bab Társulat

  • Az Obsitos Együttes térzenéje, szólót énekel: Varga István

  • Kispesti Nemzetiségi Önkormányzatok kulturális műsora örmény, román, szerb és cigány műsor

  • Janza Kata és Egyházi Géza műsora

  • Dolák-Saly Róbert

  • Baranta csoport bemutatója (színpad előtt)

  • Bognár Szilvia és az etNOE zenekar koncertje

  • Tűzzsonglőrök bemutatója

Kísérő programok:

  • Paprika Jancsi Csúzlizdája
  • Camuphone - Verklis karaoke
  • Mézes Műhely
  • Kosaras körhinta
  • Állatsimogató
  • Póni lovagoltatás
  • Üsztürüre rakás
  • Gólyalábasok
  • Virgonckodó Játszópark - Népi óriásjátékok
  • Népi kézműves foglalkozások
  • Baranta foglalkozás és bemutató
  • Go Klub

 

További információ:

Forgon Miklós, tel.: 20/326-2620, email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
Eltűnt ezer szurkoló Kispesten PDF Nyomtatás E-mail
Írta: rangado.hu   
2015. szeptember 30. szerda, 13:11

A Budapest Honvéd - Diósgyőri VTK találkozó hivatalos nézőszáma 2012 fő volt. A hivatalos...

A labdarúgó NB I 10. fordulójában Budapest Honvéd–Diósgyőri VTK találkozót rendeztek a Bozsik Stadionban. A hazaiak 2-1-es győzelmével zárult találkozón már a félidőben kihirdették a hivatalos nézőszámot, ami 2012 fő volt.

A boon.hu munkatársai azonban ezt a számot irreálisnak tartották, ezért a második játékrész alatt minden szektort lefotóztak, majd az elkészült fényképeken minden egyes szurkolóra egy pontot helyeztek, végül megszámlálták, mennyit kaptak.

Az ő számaik igencsak különböztek a klub hivatalos munkatársai által számoltaktól: 698 hazai szurkoló mellett 263 diósgyőrit állapítottak meg, ami összesen 961 szurkolót jelent. Ez 1051 fővel kevesebb annál, mint amit a Honvéd közzé tett.​

Természetesen előfordul, hogy néhány szurkoló a félidő alatt veszi igénybe a mellékhelyiséget, illetve a büfét, vagy a stadion egyéb pontján, és nem a lelátón tartózkodik, de ha a hiányzó csaknem ezer ember mind hot-dogért állt sorba, akkor igencsak jövedelmező dolog a Budapest Honvéd étkezési partnercégénél tulajdonosnak lenni.

 

 
Közbiztonsági tájékoztató PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2015. szeptember 30. szerda, 13:08

INGYENES BŰNMEGELŐZÉSI TANÁCSADÁS – a rendőrséggel együttműködésben

Fiataloknak, időseknek egyaránt szól az ismeretterjesztő előadás!

Trükkös tolvajlás: szeptember 30. szerda 17 óra

Utcai támadások kivédése: október 5. hétfő 17 óra

 

 
Szennyvízcsatorna építése PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kispest.hu   
2015. szeptember 29. kedd, 15:57

Budapest Főváros Önkormányzata (1052 Bp., Városház u. 9-11.) megbízása alapján a Sade Magyarország Kft. (1117 Bp., Budafoki út 72-74.) szennyvízcsatorna építést végez 2015. szeptember 28. és október 31. között a Nyáry Pál u. 15-16., a Vak B. u. 19/b – 45., a Csokonai u. 65-67. és a Vak B. u. 91-102. közötti szakaszokon.

 

A munka jóváhagyott ideiglenes forgalmi rend betartásával történik.

A munkálatok ideje alatt forgalomkorlátozásokra kell számítani, előfordulhat, hogy egyes ingatlanok gépjárművel nem lesznek megközelíthetőek néhány napig, ez esetben személyes egyeztetés történik az ingatlan használójával

A felbontott aszfalt-útburkolatot a téli időszakra való tekintettel szükség esetén ideiglenes jelleggel helyreállítják, a végleges helyreállítás határideje 2016. tavasza.

Fontos információ, hogy a házi szennyvízbekötő csatorna lakótelkükre, a telekhatártól 1 méterre történő beállásának a helyét az esetek túlnyomó többségében – kivéve, ha ezt speciális műszaki okok nem teszik lehetővé – Önök megválaszthatják, amit egy írásos nyilatkozat kitöltésével hagynak jóvá.

A forgalomkorlátozással és a házi bekötő csatorna elhelyezésével kapcsolatos esetleges kérdéseikkel az alábbi személyekhez fordulhatnak:
Építésvezető: Tóth János (e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) 06-30-201-98-63
Műszaki ellenőr: Mesics Barnabás (e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. )

További információért kérjük keresse fel a BKISZ projekt ügyfélszolgálatát:
Ingyenesen hívható zöld szám: 06-80-205-412 (hívható 8-18 óráig hétköznapokon)
E-mail cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Kérjük türelmüket és megértésüket a lakosság érdekeit szolgáló megbízható szennyvízelvezetés érdekében végzett munkálatok miatt.

Városüzemeltetési Iroda

 


265. oldal / 445