Kispesti.hu
Apr 28

Hírek
Kispesten poloskapara van PDF Nyomtatás E-mail
Írta: 24.hu   
2015. október 14. szerda, 07:10

Pedig a városrészben amúgy nincs sok ágyi poliska, írja az ittlakunk.hu. A lakótelepeken viszont előfordulnak. Ezen a térképen az látszik, honnan hívtak tavaly poloskairtást.

Ezen pedig az, hogy a városban a lakosságszámra mennyi poloska jut.

 

Az ágyi poloska többnyire különféle régi használati tárgyakkal kerülhet be a lakásba, ritkán a vezetékek mentén átvándorolhat szomszédos helyiségekbe is ez a kellemetlen lakótárs. Általában fali tükrök, képek, függönytartók, villanykapcsolók mögött, falrepedésekben, ágyneműtartókban, bútorok réseiben, könyvek között rejtőzködik. A túlzsúfolt lakások különösen kedveznek megtelepedésüknek, mely a hatásos irtásukat is megnehezíti, írja a lap.

A kártevő elleni védekezésről és az irtás költségeinek fedezéséről az érintett épület tulajdonosa illetve az ott lakó köteles gondoskodni. Tapasztalatok szerint a hatásos irtást egészségügyi gázmester végzettséggel rendelkező szakember képes elvégezni.

 
Alfa SC Kispest veretlenül a tabella élén 4 meccs után! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: alfasckispest.eoldal.hu   
2015. október 14. szerda, 07:01

Csapatunk Fodor Rajdmund Olimpiai Bajnok vezette Vasas ifi csapata ellen mérkőzött meg és 10-10-es döntetlent ért él. A meccs kezdésekor gyors góllal  vezettünk, majd a Vasas fordított. Az utolsó negyedben vettük át újra a vezetést. A végén Rajmund által lőtt góllal egalizált a Vasas. Az eredmény egy kiegyenlített magasszintű mérkőzést tükrözött, mely a magasabb osztályban is megállta volna helyét.

 

Fotó: alfasckispest.eoldal.hu

 
Szén-monoxid-riasztó készüléket kapnak a nehéz helyzetben élő kispesti családok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Sajtóiroda   
2015. október 14. szerda, 06:57

Az elmúlt évekhez hasonlóan szén-monoxid-riasztó készülékeket adományoz a szociálisan rászoruló családoknak Kispest Önkormányzata. 40 db készüléket osztanak ki azok között a családok között, akik települési támogatás kapnak. Az ilyen készülékek használatával nagyobb biztonsággal lehet megelőzni a sokszor halálos kimenetelű szén-monoxid-mérgezéseket. A biztonsági eszközökre most is csaknem 500 ezer forintot költött az önkormányzat.

A fűtőberendezések elöregedése, a megfelelő ellenőrzés és karbantartás elmulasztása az elmúlt években egyre több, sokszor halálos kimenetelű szén-monoxid-mérgezéshez vezetett. Többször egy-egy teljes család kapott súlyos szén-monoxid-mérgezést. Mindez egyre nagyobb veszélyt jelent azok számára, akiknek fűtési rendszere olyan, amely a lakótérbe veszélyes, mérgező gázokat engedhet.
Kispest Önkormányzata folyamatosan támogatja az itt élőket abban, hogy korszerűbbé, energiatakarékosabbá tegyék fűtési rendszerüket, illetve a leginkább hátrányos helyzetben lévőket tüzelővel is támogatja a téli időszakban az önkormányzat.
A pénzhiány, az évről évre nehezebb anyagi körülmények miatt azonban sok olyan család van, ahol öregek és nem korszerűek a fűtőberendezések, felújításra, cserére nincs pénz. A tüzelőberendezések és a kémények rendszeres ellenőrzése és karbantartása, illetve a rendszeres szellőztetés mellett ezeknél a lakásoknál a szén-monoxid-riasztó felszerelése jelenthet még nagyobb esélyt a sokszor halálos kimenetelű mérgezés megelőzésére.
Most 40 db készüléket adományoz az önkormányzat 500 000 forint értékben a leginkább rászoruló családoknak, amelyek azok közül kerülnek ki, akik települési támogatást kapnak. A kerület vezetői remélik, hogy ezzel az idei fűtési szezonban jelentősen csökkennek a kerületben a szén-monoxid-mérgezéses esetek, és az itt élők biztonságérzete nő. Forrás: Sajóiroda

 

 
Iroda PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Fehér Tibor   
2015. október 13. kedd, 21:50

Új képviselői irodát nyitott a Demokratikus Koalíció kispesti szervezete az Ady Endre út 106. szám alatt.

 
Önkormányzati képviselő a Kispesti Rendészeti Központ vezetőjénél PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kispest.jobbik.hu   
2015. október 13. kedd, 21:31

Lázár Tamás a Kispesti Rendészeti Központ vezetőjénél Bali Péternél járt.
Az új kamerarendszerről, a bírságolás tapasztalatairól és a 8 órásról a 12 órás műszakra való átállásról érdeklődött. A Központ vezető elmondta, hogy a kamerarendszer modernizációja után az 54 kamerából 24 maradt működő képes. A kamerák visszapótlása év végéig meg fog történni. A bírságolással kapcsolatban kifejtette, hogy a türelmi idő augusztusban lejárt, és azóta a szabálytalankodókkal szemben megkezdődtek a bírságolások. A tapasztalat az, hogy a jogkövető kispestiek üdvözlik a rendpártiságot. A bírságolásból bejövő pénzből plusz embereket lehet majd felvenni, illetve ebből lehet növelni majd a térfigyelő kamerák számát. A 12 órás műszakra való átállás meg azt a célt szolgálja, hogy tovább legyen rendész a kispesti közterületeken. Lázár Tamás támogatásáról biztosította Bali Pétert, közben jár, hogy még októberben a testület csoportosítson át a költségvetésben forrást a kamerák pótlására. Ezenkívül Lázár Tamás mint közbiztonsági tanácsnok, hogy jobban belelásson a Rendészeti Központ működésébe, szerdán egy teljes műszakot ledolgozik a rendészekkel. A tapasztalatokról beszámolunk.

 
Sibrik Miklós úti felüljáró PDF Nyomtatás E-mail
Írta: bkk.hu   
2015. október 09. péntek, 09:16

Október 8-ától a Sibrik Miklós úti felüljáró nyugati hídfelén haladhat a közúti forgalom.

Október 8-ától (csütörtöktől) továbbra is 2 x 1 sávon járható a Sibrik Miklós úti felüljáró, azonban a közúti forgalmat átterelték a nyugati – azaz a Kőbánya-Kispest csomóponthoz közelebb eső – oldalára. Szintén a Kőbányát Kispesttel összekötő felüljáró újjáépítéséhez kapcsolódó hír, hogy 2015. október 17-én (szombaton) a Gyömrői út–Sibrik Miklós út csomópontban félpályás lezárás lesz, továbbá 17-én estétől 19-én hajnalig a felüljárót teljesen lezárják a forgalom elől aszfaltozás és próbaterhelés miatt.

Október 17-én (szombaton) a Gyömrői út–Sibrik Miklós út csomópontjában a felüljáró felőli oldalon félpályás lezárás lesz aszfaltozási munkák miatt, a forgalmat rendőrök irányítják majd.

Szintén október 17-én (szombaton) 21 órától október 19-én (hétfőn) hajnali 4 óráig teljesen lezárják a forgalom elől a Sibrik Miklós úti felüljárót aszfaltozási munkák és a híd próbaterhelése miatt. Ebben az időszakban a Kőbánya felől érkezőknek a Gyömrői út–Kőér utca útvonalon, a Kispest felől érkezőknek pedig az Üllői úton célszerű kerülniük. A forgalomkorlátozásról a környéken kihelyezett tájékoztató táblák is tájékoztatást adnak majd.

A Sibrik Miklós úti felüljáró újjáépítéséről

Teljesen megújul a Kőbánya-Kispestnél a vasúti vágányok, a reptéri gyorsforgalmi út és az M3-as metró felett átívelő Sibrik Miklós úti felüljáró. A 2014 áprilisa óta zajló és várhatóan idén október végéig tartó munka eredménye, hogy kicserélik az átkelő szerkezetét, valamint új útpályát építenek, a gyalogosjárdán pedig részben kerékpársávot, részben közös használatú gyalogos-kerékpáros felületet hoznak létre. A felújítás alatt a közúti forgalom mindkét irányban 1-1 sávon haladhat a felüljárón. A Sibrik Miklós úti felüljáró felújítása idején továbbra is éjszakai, hétvégi útzárakra lehet számítani. A rekonstrukciót a Fővárosi Önkormányzat közútkezelőjéként a Budapesti Közlekedési Központ koordinálja.

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

 
Rendész munkakör PDF Nyomtatás E-mail
Írta: workania.hu   
2015. október 09. péntek, 08:39

Budapest Főváros XIX.ker. Kispest Polgármesteri Hivatal

a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján

pályázatot hirdet

Budapest Főváros XIX.ker. Kispest Polgármesteri Hivatal
Kispesti Rendészeti Központ

önkormányzati rendész

munkakör betöltésére.


A közszolgálati jogviszony időtartama:

határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege:

Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:

Budapest, 1191 Budapest, Eötvös utca 3-7.

Budapest, 1195 Budapest, Városház tér 18-20.

A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet alapján a munkakör betöltője által ellátandó feladatkörök:

1. melléklet 30. Közterület-felügyelői feladatkör

 

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:

A közterületek jogszerű használatának, a közterületen folytatott, engedélyhez kötött tevékenység szabályszerűségének vizsgálata. A közterület rendjére és tisztaságára vonatkozó jogszabály által előírt tiltott tevékenység megakadályozása, megszakítása, megszüntetése, illetve szankcionálása. Közreműködés a közterület, az épített és természeti környezet, a közrend, a közbiztonság és az önkormányzati vagyon védelmében, a köztisztaságra vonatkozó jogszabályok végrehajtásának ellenőrzésében.

Bővebb információ ide kattintva olvasható.


 
ISMÉT BABASZÍNHÁZ A WKK-BAN: KEZESLÁBAS PDF Nyomtatás E-mail
Írta: wkk.kispest.hu   
2015. október 08. csütörtök, 14:21

 

A Kezeslábas Társulat 0-4 éves gyerekeknek szóló babaszínházi élőszereplős előadását tekinthetik meg az érdeklődők a Wekerlei Kultúrházban 2015. október 17-én, szombaton 10.00 órakor.


Élőzenés, mondókás, bábozós, színes kavalkád várja a kicsiket kutyussal, cicussal és más állatokkal. Házépítés, egerészés és macskazene, a végén pedig közös játék.
Az apróságok számára is ismert tárgyakból a szemük előtt alakulnak ki a bábok, ismerősek lesznek számukra az elhangzó dalok és mondókák.

A játékidő 35-40 perc, melyből 25 perc az előadás, majd a színészek bábjaikkal elvegyülnek a szülők és a gyerekek között, közös játékra invitálva őket.

A műfaj sajátossága és a terem korlátolt befogadóképessége miatt előzetes jegyvásárlás szükséges!

Belépődíj: felnőtteknek 1 200 Ft forint, a babák a vendégeink!

Időpont: 2015. 10. 17., szombat 10.00 – 10.45

Helyszín: Wekerlei Kultúrház és Könyvtár

1192 Budapest, Petur u. 7. Tel.: 282 9895, 358 0690

wkk.kispest.hu

 


264. oldal / 445