Kispesti.hu
May 20

Hírek
Honvéd: a „védelem jolly jokere” 2018-ig aláírt a kispestiekhez PDF Nyomtatás E-mail
Írta: honvedfc.hu   
2015. december 18. péntek, 22:03

Baráth Botond, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd védője 2018. december 31-ig meghosszabbította szerződését a kispestiekkel. A kispesti klub ennek örömére felidézte a játékos „felejthetetlen megmozdulásait”.

A tavaszi idényre való felkészülést csak január 4-én kezdi meg a csapat, ám az első erősítés már megtörtént. Baráth Botond csapatunk egyik erőssége 2018. december 31-ig meghosszabbította szerződését a Honvéddal. Botond a Magyar Futball Akadémia első generációjának tagja. Kiváló belső védő, aki kényszerűségből került a balhátvéd posztjára. 2012. augusztus 5-én a DVTK (2-1) ellen mutatkozott be az NBI-ben.

A nagy bedobásairól is ismertté vált labdarúgó a védelem Jolly Jokere, belső, jobb és baloldali védőként is kimagasló teljesítményt képes nyújtani. Nem csak a földön nyújt megbízható teljesítményt, a legtöbb fejpárbajt is megnyeri. Az ellenfél kapuja előtt sem jön zavarba, legutóbb például a Békéscsaba ellen a 91. percben fejjel szerzett győztes gólt.

Könnyelműséggel nem vádolható, mégis olyan látványos megoldásokra képes, amelyek tapsra ragadtatják a közönséget. Emlékezetes megoldásai közé tartozik, amikor labda kihozatalnál egymás után kétszer is esernyőcsellel csapta be a rátámadó ellenfelet. Egy másik felejthetetlen megmozdulása volt, amikor az Üllői úton Somalia gólba tartó lövését, az elcsúszott védő fejjel állította meg gólvonal előtt, ráadásul később még egy kötényt is adott a dél-amerikainak.

Pályafutása eddigi legnagyobb sikere a Honvéddal 2013-ban nyert bajnoki bronzérem. Az utánpótlás válogatottban minden korosztályban pályára lépett. Reméljük a felnőttek között is alkalma lesz felhúzni a címeres mezt.

 
Igazgatási szünet a hivatalban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kispest.hu   
2015. december 18. péntek, 07:20

Tisztelt Ügyfeleink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Polgármesteri Hivatal igazgatási szünetet tart a téli időszakban 2015. december 21-től 2016. január 3-ig.

 

A téli igazgatási szünet ideje alatt ügyeleti rendet rendelünk el az alábbiak szerint:

- A recepció az igazgatási szünet időszakában ügyfélfogadási időben:
december 21-én hétfőn 14 - 18 óráig,
december 23-án szerda 8 – 16:30 óráig,
december 28-án hétfőn 14 - 18 óráig,
december 30-án szerdán 8 – 16:30 óráig tart nyitva.

- Az anyakönyvvezetők ügyeletet tartanak az alábbiak szerint:
december 21-én hétfőn 14-16 óráig
december 23-án szerdán 10-12 óráig
december 28-án hétfőn 14-16 óráig
december 30-án szerdán 10-12 óráig

- A Humánszolgáltatási Iroda (1192 Budapest Ady Endre út 7.) ügyeletet tart:
december 21. és 23. között
december 28. és 31. között Nagy Péter tart telefonos ügyeletet a
06-20-340-5573-os telefonszámon.

- A Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Irodán:
a Vagyongazdálkodási Csoport munkatársa Keresztúry Zoltán telefonos ügyeletet tart a teljes igazgatási szünetben, a 06-20-253-8986–os telefonszámon.

Szíves megértésüket köszönjük.

Tisztelettel:

Gajda Péter polgármester
dr. Kiss Anna jegyző

 
Fenyővásár PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Fehér Tibor   
2015. december 18. péntek, 06:59

Javában tart a fenyőfavásár kerületünkben is. Több helyen is megvásárolható a karácsonyfának való, de legnagyobb választékban a Kossuth téren kínálják.

December 19-én az Ady Endre út 91 szám alatt is válogathatunk kedvező áron a fenyőfák közül.

 
A MÁV-Start 110 új jegyértékesítő automatát telepít PDF Nyomtatás E-mail
Írta: profitline.hu   
2015. december 16. szerda, 08:27

urópai Uniós társfinanszírozással újítja meg elővárosi jegyautomata hálózatát a MÁV-START. A vasúttársaság 110 darab modern, érintőképernyős jegyértékesítő automatát telepített elsősorban a nagy forgalmú budapesti pályaudvarokra és az elővárosi vasútvonalak egyes állomásaira. A napokban hostessek segítettek a fővárosban a Déli, a Keleti és a Nyugati pályaudvaron, Kelenföldön és Kőbánya-Kispest állomáson az utasoknak a már telepített új készülékek használatában.


Az új jegyértékesítő automaták egyesítik és ki is bővítik elődeik és az internetes jegyátvételi kioszkok feladatkörét, vagyis vasúti bérlet és menetjegy vásárlására, valamint az interneten megváltott jegyek kinyomtatására egyaránt alkalmasak. Sőt a készülékeket az utasok tájékoztatására is felkészítették: az adott állomás – vonatinfóból nyert valós idejű – induló és érkező vonatlistájával, útvonaltervezéssel és a kedvezmények igénybevételi feltételeinek részletes leírásával.

Az új automatákból immár bármely belföldi viszonylatra váltható menetjegy – néhány kivételtől eltekintve az összes kedvezménytípussal –, továbbá havi, félhavi és 30 napos bérlet, élőállat és kerékpárjegy is vásárolható. A kosárfunkciónak köszönhetően az együtt utazók egyszerre vehetik meg az összes jegyet. A gyorsvonati pótjegyet, az IC pót-, illetve helyjegyet a program automatikusan a kosárba teszi, ha az a kiválasztott utazáshoz szükséges. A készülékek a nap huszonnégy órájában készpénzzel és – akár PayPass – bankkártyával is használhatók, előzetesen regisztrált ügyfél-azonosítóval számlát is igényelhet az utas.

A MÁV-START folyamatosan fejleszti szolgáltatásait, ennek keretében újítja meg a jegyértékesítési rendszerét is, gyorsabbá és kényelmesebbé téve a menetjegyek, bérletek megváltását. A vasúttársaság célja a menetjegy-vásárlási pontok számának növelése. Az utasok az internetes vásárlás segítségével és a jegykiadó automaták igénybevételével elkerülhetik a pénztárak előtti sorban állást.

Még 2013-ban a Budapest–Cegléd–Szolnok és a Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonal állomásain, illetve megállóhelyein helyeztek el új automatákat. 2014-ben Kelenföldön, a Déli és a Keleti pályaudvaron jelentek meg az új készülékek. 2015-ben a Nyugati pályaudvaron is új automaták váltották a régieket, és bővült a készülékek száma a többi fejpályaudvaron, Kelenföldön és Kőbánya-Kispesten. Automatákat helyeztek ki a Budapest–Székesfehérvár, a Budapest–Győr, a Budapest–Göd–Vác és a Budapest–Kunszentmiklós–Tass vasútvonal állomásaira, megállóhelyeire is.

A fejlesztéssel olyan állomásokon is lehetővé válik a jegyhez jutás, ahol korábban ez nem volt biztosított, illetve csökken a sorban állásra fordított idő ott, ahol eddig is volt jegypénztár. Az automaták működésével kapcsolatos esetleges észrevételeket a MÁV-START ügyfélszolgálati elérhetőségein – 06-40-49-49-49, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. – várja.

 
Honvéd: profi szerződést kötöttek a 19 éves csatárral PDF Nyomtatás E-mail
Írta: nemzetisport.hu   
2015. december 14. hétfő, 17:35

A Bp. Honvéd három évre szóló szerződést írt alá a 19 éves Lukács Dániellel. A tavaly nyáron a REAC-tól igazolt labdarúgó így a kispestiek profi státusú játékosa lett.

A honvedfc.hu által közölt hírben beszámolnak arról, hogy a csatár november végén a 17. fordulóban átesett az élvonalbeli tűzkeresztségen. A Bp. Honvéd akkor otthon 3–2-re legyőzte a Békéscsabát, Lukács még 2–2-es állásnál, a 74. percben állt be csereként. A játékos az ősszel a kispestiek harmadosztályú gárdájában nyolc mérkőzésen – négyszer kezdőként, négyszer csereként – léphetett pályára, egy gólt szerzett.

 
Villamos és személyautó ütközött az Ady Endre úton PDF Nyomtatás E-mail
Írta: mti.hu   
2015. december 12. szombat, 17:25

Összeroncsolódott személyautó egy villamos előtt a XIX. kerületi Ady Endre úton 2015. december 12-án. A két jármű ütközésében az autó vezetője súlyosan megsérült, a mentők kórházba szállították.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

 
Pincében keletkezett tűz a XIX. kerületben PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2015. december 12. szombat, 10:53

A hetven négyzetméteres helyiségben tíz négyzetméteren használaton kívüli berendezési tárgyak égtek.

 


 

Berendezési tárgyak gyulladtak meg egy lakóépület hetven négyzetméteres pincéjében a XIX. kerületi Nádasdy utcában pénteken az esti órákban. A fővárosi tűzoltók két vízsugárral és porral oltó készülékkel fékezték meg az öt-tíz négyzetméteres területet érintő lángokat. A tűzesetben egy középkorú férfi sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították.

Fotós: Winter László tű. zls / FKI

 
December 14-én, hétfőn kerül forgalomba a megújított húszezer forintos PDF Nyomtatás E-mail
Írta: mnb.hu   
2015. december 11. péntek, 13:38

A Magyar Nemzeti Bank 2015. december 14-től megújított húszezer forintos bankjegyeket hoz forgalomba. A jelenlegi húszezer forintos bankjegyek 2016 végéig használhatók a készpénzforgalomban, bevonásuk pontos időpontjáról az MNB később ad tájékoztatást.

Az új bankjegyek 2015. szeptember 25-től, a kibocsátásról szóló rendelettel váltak törvényes fizetőeszközzé. A készpénzciklus szereplőinek (pénzfeldolgozó-gépek, ATM-ek, automaták üzemeltetői, pénztárosok) jegybank által támogatott felkészülését követően, 2015. december 14-től találkozhatunk a megújult bankjegyekkel először a készpénzforgalomban.

A megújított és a jelenlegi 20 000 forintosok 2016 végéig még párhuzamosan lesznek használhatók, azt követően azonban a régi változatú bankjegyeket a Magyar Nemzeti Bank bevonja. Ennek időpontjáról az MNB a későbbiekben ad tájékoztatást. A régi bankjegyeket a bevonás napját követően a hitelintézetek és a posta pénztárai még három évig, az MNB pedig húsz évig díjmentesen cseréli törvényes fizetőeszközre.

A megújított 20 000 forintossal kapcsolatos tájékoztató kiadványok, valamint a témában felmerülő gyakori kérdésekre adott válaszok az MNB honlapján (www.mnb.hu) a „Bankjegy és érme” menüpont alatt - letölthető formában is - elérhetők.


 


258. oldal / 446