Kispesti.hu
May 20

Hírek
BUÉK PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Fehér Tibor   
2015. december 31. csütörtök, 10:36

Boldog, eredményekben gazdag új esztendőt kívánunk minden kedves olvasónknak.

kispesti.hu szerkesztősége

 
Kiszolgált fenyőfák gyüjtése PDF Nyomtatás E-mail
Írta: fkf.hu   
2015. december 31. csütörtök, 08:10

Január 6-ával véget ér a karácsonyi ünnepkör. De vannak akik már az ünnepek után megszabadulnak a fáktól. Mit tehetünk vele.

A lakosság több lehetőség közül is választhat: a kukák mellé, vagy az alább kijelölt gyűjtőhely egyikére teheti ki a fákat. Az első esetben azonban figyelni kell arra, hogy ne akadályozzák sem a gyalogosokat, sem az úttesten a parkolást, illetve a gépkocsik forgalmát.

Kerületünkben kijelölt gyűjtőhelyek:

Bem u. - Klapka u. sarok
Teleki u. - Katica u. sarok
Templom tér
Rákóczi u. - József Attila u. sarok
Hunyadi u. - József Attila u. sarok
Széchenyi u. - József Attila u. sarok
Petőfi u. - József Attila u. sarok
Kossuth L. u. - József Attila u. sarok
Jáhn Ferenc u. - József Attila u. sarok
Városház tér
Bem u. - Vécsey u. sarok
Móricz Zsigmond u. - Csokonai u. sarok
Vak Bottyán u. - Lehel u. sarok
Zalaegerszeg u. - Pincér u. sarok
Kisfaludy u. (kutyafuttató)


A kiszolgált tűlevelűeket először aprítjuk, majd ezt követően a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű kazánjaiba kerülnek. A fenyőfa a magas gyantatartalom miatt kitűnő tüzelőanyag, melyből az elégetéssel több tízezer budapesti háztartás számára biztosítunk fűtési gőzt, és villamos áramot.

(fotó: Czeglédi Zsolt - MTI)

 
Energiahatékonysági tájékoztató honlap indult PDF Nyomtatás E-mail
Írta: mti.hu   
2015. december 30. szerda, 17:34

Energiahatékonyságról és megújuló energiáról szóló tájékoztató honlapot indított a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) - tájékoztatta a hivatal szerdán az MTI-t.

 

 


Az energiahatekonysag.mekh.hu oldal többek között a megújuló energiaforrásokkal és energiahatékonysággal kapcsolatos gyakorlati módszereket és energiamegtakarítási tanácsokat mutat be.
Az érdeklődők szintén információt kaphatnak
az energiahatékonysági szolgáltatások és a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos beruházások finanszírozására, támogatására rendelkezésre álló pénzügyi eszközökről, pályázati forrásokról.
Emellett a témával kapcsolatos magyar és uniós jogi szabályozás, valamint a magyar energiapolitika stratégiai dokumentumai is megtalálhatók a weboldalon.
A honlapot a hivatal folyamatosan aktualizálja, a tematikát bővíti, segítséget nyújtva a lakosságnak, a vállalatoknak és az önkormányzatoknak energetikai beruházásaikhoz, korszerűsítéseikhez.
A honlap létrehozása és üzemeltetése során a MEKH együttműködi
k energiahatékonysági és pénzügyi szolgáltatókkal, kiskereskedelmi energiaértékesítő vállalatokkal és egyéb érintett szervekkel - olvasható a közleményben. Forrás: mti.hu

 
Pécsi gólvágó Kispesten? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: fociclub.hu   
2015. december 30. szerda, 07:04

Nem titok, Kispesten elkél egy gólerős középpályás, aki a kiszolgálásban is jeleskedik. A Honvéd kiszemeltje a korábbi pécsi, majd debreceni játékos, Wittrédi Dávid. A pécsieknél felfedezett középpályás felé már ajánlatot is tettek, ám Wittrédi nem kapkodja el a döntést. Erre utalnak a Kozármisleny vezetőedzőjének, Németh Zsolt szavai is. „Igen, a Honvéd szeretné szerződtetni az egyik legjobb játékosunkat, Wittrédi Dávidot. Dávid korrekt módon viselkedett, hiszen miután megkereste a Honvéd, nekem szólt először, hogy érdeklődnek iránta. Egyelőre nincs döntés az ügyben. Szakmai szempontból teljes mértékben érthető lenne a távozása, hiszen visszatérhetne az NB I-be. Nagy csapás érne minket, ha Dávid elhagyná a csapatot, távozása esetén szeretnénk pótolni, hiszen továbbra is a feljutás a célunk.” Mint ismert az NB III-ban vitézkedő baranyaiak a Honvédot búcsúztatva készülnek a Magyar Kupa februári folytatására. Wittrédi a párharcban kétszer is bevette Kemenes Szabolcsék kapuját.

 
Vezessenek óvatosan! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2015. december 27. vasárnap, 19:14

A rossz látási viszonyok és csúszós utak jelentősen nehezítik a közlekedést, nagyon fontos, hogy a járművezetők kellő körültekintéssel, felkészülten üljenek autóba.

A téli időszakban a közlekedésben a legtöbb problémát a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik. Lényeges, hogy mindenki alkalmazkodjon ezekhez a körülményekhez, ugyanis a közúti balesetek jellemző oka, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vesznek részt a forgalomban.

A köd, a szitáló eső, a nedves, csúszós utak az év utolsó és első hónapjaiban mindennapossá válnak. Főleg éjszaka, de nagyon gyakran a nappali órákban is jellemző lesz a fagypont körüli hőmérséklet. A száraz és nedves útszakaszok hirtelen válthatják egymást, ami fokozott óvatosságot és figyelmet kíván a sofőröktől. A téli útviszonyok között nagyobb követési távolságot kell tartani, figyelemmel kell lenni a megnőtt fékútra, a megváltozott manőverezési képességre, a gumiabroncsok csökkent tapadására! Rossz manőverezés esetén így a hibák könnyebben korrigálhatóak.

Esős, latyakos időben, amikor a járda mellett áll vagy folyik a víz, nehéz az úttesten átkelni. A gyalogos ilyenkor jellemzően arra figyel, hogy ne lépjen a tócsába. Az autósnak számítania kell arra, hogy a járda szélén leszegett fejjel álló gyalogos a következő pillanatban az úttestre, a jármű elé kerülhet. Lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázzunk az úttest mellett haladó gyalogosokra, kiemelten a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek, iskolák, buszmegállók környékén.

A rendőrség kéri az úton lévőket, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel és körültekintően közlekedjenek, különösen figyeljenek a gyalogosokra, kerékpárosokra!

 
Lada PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Fehér Tibor   
2015. december 27. vasárnap, 17:14

Kispesten is kapható a legendás Lada.

Decemberben kezdték el forgalmazni Magyarországon a régről ismert autómárka megújult változatát.

Az egyik autókereskedés éppen kerületünkben található.

További információ a képre kattintva olvasható.

 

 
A debreceni és a kispesti csatár mezére lehet licitálni PDF Nyomtatás E-mail
Írta: csakfoci.hu   
2015. december 27. vasárnap, 11:00

Az African Footballers in Hungary Egyesület (amely a Magyarországon élő afrikai futballközösséget fogja össze) karácsonyi jótékonysági akciót hirdetett. A gyűjtés keretein belül egyesületük két neves tagjának mezére lehet licitálni.

Adamo Coulibaly, a DVSC csatára egy meccsmezét, míg Souleymane Youla, a Budapest Honvéd támadója egész csapata által dedikált dresszét ajánlotta fel a licitálásra.

Az árverésből befolyó összeggel a Bolyai Gyermekotthon lakóit szeretnék megörvendeztetni azzal, hogy karácsonyi ajándékokat vásárolnak nekik, melyeket egy ünnepélyes program keretében nyújtanak át a gyermekeknek.

 
Karácsony PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Fehér Tibor   
2015. december 24. csütörtök, 17:23

Boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónknak. A kispesti.hu csapata.

 


257. oldal / 446