Kispesti.hu
May 20

Hírek
Fák vs. buszok – kevés a hely mindkettőnek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: startlap.hu   
2016. február 23. kedd, 04:12

Sem a fáknak, sem a buszoknak nem használ a találkozás. A belógó ágakat rendszerint visszavágják, ennek ellenére a kispesti Nádasdy utcában akadályt jelent az útra rálógó növényzet.

 
A Jobbik felemelte szavát a Puskás-örökség ügyében PDF Nyomtatás E-mail
Írta: mno.hu   
2016. február 23. kedd, 03:39

Úgy tudják, a Honvéd teljesen leállt a Puskásról elnevezett ruházati termékek és ajándéktárgyak árusításával.

A radikális párt közleménye szerint a felcsúti Puskás Akadémia rátette kezét a futball-legenda tárgyi és szellemi hagyatékára, sorra érik megaláztatások eredeti klubját, a Honvédot. 2014 márciusában a Puskás Akadémia–Budapest Honvéd labdarúgó-mérkőzésen a vendégszurkolók Puskás, Kispest, Hungary drapériájából a „Puskás” feliratot a rendezők felsőbb utasításra levetették. A kedélyeket tovább borzolta a FourFourTwo magazinban rá két napra megjelent publicisztika, amelyben a rabló tolvajt kiáltott: a Honvédot vádolta meg Puskás nevének kisajátításával.

A Bencsik János választókerületi elnök és Lázár Tamás kispesti önkormányzati képviselő által jegyzett írás hangsúlyozza, a napokban került nyilvánosságra, hogy Szöllősi György, a felcsúti csapat korábbi sajtófőnöke, a FourFourTwo magazin főszerkesztője 47 százalékos tulajdonosa az Öcsi bácsi hagyatékából jelentős hasznot húzó Puskás.com Kft.-nek, így személyesen is érdekelt a futball-legenda hagyatékának kiárusításában. A kispesti klub erre válaszul beszüntette a Puskásról elnevezett ruházati termékek és ajándéktárgyak árusítását. Az a visszás helyzet állt elő, hogy a Honvéd, amely szerves, elválaszthatatlan része a hungarikumnak nyilvánított Puskás Ferenc életművének, semmilyen jogcímen nem használhatja egykori játékosának nevét, arcképét, amíg erre engedélyt nem kap Szöllősi György magánszemély cégétől.

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy „a fideszes haverok ma Magyarországon nemcsak földeket és trafikokat, hanem életművet és történelmet is rabolhatnak maguknak. A Jobbik a maga részéről mindent meg fog tenni, hogy a Nemzet Sportolójának, az Aranycsapat kapitányának hagyatéka visszakerüljön méltó helyére, ahová mindig is tartozott. Mert legendát nem lehet venni!”

A témában előző cikkünk a képre kattintva olvasható.

 
Kiárusítás a bababoltban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Fehér Tibor   
2016. február 20. szombat, 21:03

Végkiárusítás van a Templom tér 16. szám alatt található bababoltban. Pelenkák nagykeráron, gyerekruhák nagy kedvezménnyel kaphatók a készlet erejéig.

 
10. ALKALOMMAL RENDEZNEK TÉLTEMETÉST A WKK-BAN PDF Nyomtatás E-mail
Írta: wkk.kispest.hu   
2016. február 20. szombat, 18:46

2016. február 27-én délután kerül sor a hagyományos télűző eseményre a Wekerlei Kultúrházban

és a Kós Károly téren.

Ez lesz a 10. alkalom, hogy megrendezésre kerül a Wekerlei Társaskör Egyesület (WTE) és a Wekerlei

Kultúrház és Könyvtár (WKK) közös rendezvénye, Wekerletelep egyik legnépszerűbb, látványos,

hagyományőrző rendezvénye, a Téltemetés.  A program február 27-én, szombaton 16 órakor

kezdődik a kultúrház Petur utcai épületében. Az ide érkező családok zajkeltő eszközöket készíthetnek,

illetve közös munkával elkészül az óriási kiszebáb is, melyet szalmával tömnek ki, majd felöltöztetnek.

Tarisznyájába bekerülnek azok a cédulák, melyekre előzőleg a gondjaikat írják fel a rendezvény

résztvevői. A cédulákon kívül a forgatagban gondűző szalagokat is osztanak, melyeket

hagyományosan gúzskarikára kötnek a szervezők, és később ezt is elégetik.

A többféle népi hagyományt ötvöző wekerlei rendezvény sajátos hangulatát leginkább a 17 óra 30-

kor a Petur utcából a telep főterére átvonuló tömeg adja. A menet a Kós Károly térig a rendezvényen

készült télűző „hangszerekkel” űzi el a telet, de a résztvevők hozhatnak otthonról is zajkeltő

eszközöket. A csoportot dobosok kísérik, és kikiáltók rigmusokkal segítik a hangulatkeltést. A főtéren

a szervezők 18 órakor gyújtják meg az óriás máglyát, melyen - a jelenlévők nagy örömére - a

gondokkal együtt elégetik a kiszebabát. A rendezvény egyben tavaszköszöntés is, hiszen a

Téltemetést közös tavaszköszöntő éneklés zárja.

A rendezvény minden programelemét a Wekerlei Társaskör önkéntesei végzik, ami különösen jó

közösségépítő jelleget ad a sokakat ide vonzó télűző eseménynek.

Helyszín: Wekerlei Kultúrház és Könyvtár

1192 Budapest, Petur u. 7. Tel.: 282 9895, 358 0690

Részletek: wkk.kispest.hu

 
Tűz a Simonyi Zsigmond utcában PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2016. február 19. péntek, 09:39

Tűz keletkezett egy tízemeletes lakóépület egyik hatodik emeleti lakásának konyhájában Budapest XIX. kerületében, a Simonyi Zsigmond utcában. A lakásból időben kimenekült egy ember, a tűzoltók ezekben a percekben oltják a két négyzetméteres területen égő tüzet. A tűzben megsérült a gázelzáró, ezért a gázművek szakembereit is a helyszínre kérték.

A tűzben senki sem sérült meg.


 
Talpreflexmasszázs PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Fehér Tibor   
2016. február 18. csütörtök, 08:01

A reflexmasszázs csodálatos, jótékony hatással van a szervezetünkre mely alkalmas megelőzésre, orvosi kezelés kiegészítésére és utókezelésre. Részletek a képre kattintva olvashatók.

 

 
Lomtalanítás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Fehér Tibor   
2016. február 18. csütörtök, 07:50

Megvan a lomtalanítás időpontja. Húsvét után megszabadulhatunk megunt tárgyainktól.

Időpontja: március 31 - április 7.

Kép forrása: fkf.hu

Ne készítsen ki:

  • a háztartásokban naponta képződő háztartási hulladékot,
  • ipari, mezőgazdasági tevékenység következtében keletkezett hulladékot,
  • veszélyes hulladékot,
  • építési törmeléket,
  • autógumit, autóroncsot,
  • zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű)


A lomok kikészítésének módja:

  • Kérjük, hogy a lomot olyan helyre helyezzék ki, amely járművünkkel könnyen megközelíthető.
  • Fontos, hogy a lomok ne tegyék az úttestre, mert akadályozhatják a forgalmat, illetve balesetet okozhatnak.
  • Kérjük, hogy a közterületi rend megóvása érdekében a levelünkben feltüntetett kikészítési időpontban helyezzék csak ki a lomot, melyet a következő napon szállítunk el.


A lomtalanítás utáni takarítás: Társaságunk a lomtalanítást követően elvégzi az érintett terület alapos takarítását. Az ingatlanok előtti járdaszakasz megtiszítása a tulajdonosok kötelezettsége. Kérjük, legyenek partnereink!


Hasznosítható hulladékok: Környezetünk megóvása érdekében, a  hasznosítható hulladékokat (fehér üveg, színes üveg, papír, műanyag, fém doboz, italos kartondoboz) kérjük, ne a lomokkal együtt helyezze ki, hanem használja a házhoz menő szelektív gyűjtőtartályokat, gyűjtőszigeteinket, illetve hulladékudvarainkat!

 

Veszélyes hulladék begyűjtése: A háztartásokban keletkező, szakszerű ártalmatlanítást igénylő hulladékok átvételére Társaságunk minden körzetben az elszállítás napján  ideiglenes gyűjtőpontot üzemeltet. Pontos helyszínéről tájékoztató levelünkben adunk tájékoztatást. A veszélyes hulladék átvétele minden egyes körzetben a lomok kikészítését követő napon történik 12ºº és 18ºº óra között, hétvégére eső gyűjtési napokon 10ºº és 16ºº között.

 
Sikeres vállalkozói napokat rendeztek Kispesten! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2016. február 16. kedd, 15:48

Február 12-én pénteken üzleti találkozó, február 13-án szombaton vállalkozók jótékonysági bálja volt a KMO Művelődési Házban Kispest Önkormányzata, illetve a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közös támogatásával. Mindkét eseményre várták a kispesti és a szomszédos kerületekben tevékenykedő vállalkozókat, valamint az intézményekben dolgozókat. A kapcsolatok ápolása és ismeretszerzés mellett jutott idő a szórakozásra, illetve lehetőség adódott a jótékonykodásra is. A bálra támogatói jegyek vásárlásával negyedmillió forint gyűlt össze Gácsi Kata 13 éves kispesti fogyatékos kislány gondozásának támogatására.

A KMO az I. Kispesti Üzleti Találkozót és bált tavaly februárjában szervezte meg először, ugyancsak a kispesti önkormányzat, valamint a BKIK közreműködésével. A vállalkozók mindkét eseményről megelégedéssel távoztak, így nem volt kérdéses a folytatás.

Az idén kétnapos vállalkozói napok keretében február 12-én péntek délelőtt szakmai napra várták a vállalkozókat, érdeklődőket. Hatalmas volt az érdeklődés, közel százan jelentek meg a konferencián. A programban főleg a marketing, informatika, üzleti befektetés témákkal kapcsolatban zajlottak előadások. Gajda Péter kispesti polgármester és Faragó Ilona, a BKIK GSZT elnöke köszöntötte a részvevőket, majd a szakmai konferencián hallhattunk a web, a CRM kínálta internetes lehetőségekről, az új hirdetési formákról, a hírlevél fontosságáról, majd befejezésként Kispest új, tervezett városrendezési szabályzatának kialakításáról, melyhez várják a vállalkozók javaslatait is.

Másnap rendezték meg a jótékonysági bált. Gábor Iona, a KMO igazgatója, Gajda Péter Kispest polgármestere, dr. Kiss Zoltán, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnökhelyettese üdvözölte a bálozókat, majd Burány Sándor országgyűlési képviselő mondott pohárköszöntőt. A jótékonysági esten ott volt még dr. Hiller István, az Országgyűlés alelnöke, a Kispesti Önkormányzat több képviselője, tisztségviselője, valamint a BKIK Elnökségének tagjai.

A támogatói jegyek vásárlásával Gácsi Kata 13 éves fogyatékos kispesti kislány gondozására gyűjtöttek a bálozók. A negyedmilliós célzott támogatás során külön kiemelte a műsorvezető a Kispesti Gránit Csiszolószerszám Kft., a Vimpex-Drink Kft.-Sárkány Center, illetve a Kispesti Véradók Egyesülete jelentős támogatását. A műsorban fellépett a kispesti Art's-Ok Táncstúdió, Bajer Judit táncpedagógus koreográfiáival, valamint Gájer Bálint jazz-énekes, a swing magyar hercege. Azok között, akik támogatójegyet vásároltak, gazdag ajándékokat sorsoltak. Nagyon sok cég ajánlott fel díjat országszerte. A felajánlók között is jeleskedett a Diamonds International Corporation Magyarország Kft., a Vimpex-Drink Kft., a CBA-Remiz Kft., a Pensio17 Kft., a siófoki Magistern Hotel, a velencei Juventus Hotel, az A-K Irodatechnikai és Irodaberendezési Bt., a Trend Jet Kft., az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft., a Wekerle-, a La-Guna-, a Kakas Étterem, a Dudi-Cukrászat, Boros Zsófia tréner, a Shetland Nyelviskola, az Oxford Nyelviskola, a Lázár Lovaspark és a Kincsem Lovaspark, a kispesti Forrásház saját kézműves ajándékai sem hiányozhattak az ajándékok közül. Remek összefogásnak lehettünk tanúi a vállalkozói napok keretében.

 


251. oldal / 446