Kispesti.hu
May 19

Hírek
Baleset történt PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2023. március 23. csütörtök, 16:04

Baleset történt az Ady Endre út és Hoffer Albert utca kereszteződésében ma délután. Nagy a torlódás a vasúti átjárónál, amennyiben tehetik kerüljék el a környéket.

 
Az északi szakaszon szombattól hétvégén is jár a 3-as metró PDF Nyomtatás E-mail
Írta: mti.hu   
2023. március 23. csütörtök, 14:38

Szombattól az északi szakaszon, a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között a hétvégéken is jár a 3-as metró, míg a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között pótlóbuszok közlekednek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel. A felújítás várhatóan májusban fejeződik be.

Felhívták a figyelmet arra: hétfő délutántól hétköznaponként már újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között járnak a szerelvények, de a Nagyvárad téren és a Lehel téren nem állnak meg, mert még zajlik ezeknek az állomásoknak a felújítása.
A még szükséges munkákat a hétvégi időszakban végzik el, de ezek mellett nem tartható fenn a metró folyamatos közlekedése, ezért szombat-vasárnap csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között közlekednek a szerelvények, utóbbi csomóponttól Kőbánya-Kispestig pótlóbuszokkal kell utazni.
Mivel hétvégente a pótlóbusszal a Lehel tér és a Nagyvárad tér is elérhető, ilyenkor az M14-es és az M30-as állomáspótló járatok nem közlekednek, viszont a 34-es és a 106-os buszok - a hétköznapokkal megegyezően - a Göncz Árpád városközpont helyett a Lehel térig járnak.     
A BKK emlékeztett arra, hogy a 3-as metró felújítása 2017 őszén kezdődött el. Az öt és fél éve tartó rekonstrukció során teljesen megújult a metróvonal infrastruktúrája: a többi között új vágányokat és kitérőket építettek be, kicserélték a biztosítóberendezéseket, és szigetelték az alagutakat is. Minden állomás új külsőt és belsőt kapott, valamint nagy hangsúlyt fektetnek az akadálymentesítésre is: lifteket és ferdepályás felvonókat építettek be a mozgásukban korlátozottak segítésére, valamint taktilis jelekkel segítik a látásukban korlátozottak közlekedését.
A 3-as metró felújítása - várhatóan két hónap múlva - a Nagyvárad téri és a Lehel téri állomás megnyitásával fejeződik majd be, akkortól már minden nap a teljes vonalon közlekednek a szerelvények, és az összes állomást használhatják az utasok - áll a közleményben.

 

 

 

 
Öt és fél évet vártunk erre a hírre a 3-as metróról PDF Nyomtatás E-mail
Írta: haszon.hu   
2023. március 20. hétfő, 21:07

A felújítást követően hétfő délutántól hétköznaponként újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között jár a 3-as metró.

 

A Budapesti Közlekedési Központ korábban azt közölte az MTI-vel, hogy hétfő délutántól hétköznaponként teljes vonalon jár a 3-as metró, de - tették hozzá - a Nagyvárad téren és a Lehel téren még tart a felújítás, ezért ezeken az állomásokon nem állnak meg a szerelvények.

A lezárt állomások környéke pótlóbusszal és egyéb járatokkal közelíthető meg. Hétvégenként csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között közlekednek a szerelvények. A Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni
 
Raklapok égnek Monorierdőn PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2023. március 18. szombat, 11:52

Mintegy ezer négyzetméteren raklapok gyulladtak ki egy üzemben Monorierdőn, a Monori úton. A tűzesethez a monori és a dabasi hivatásos, illetve az üllői önkéntes tűzoltókat riasztották. A helyszínre tartanak még a ceglédi, a nagykátai, a fővárosi és a gödöllői hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat. Az egységek öt vízsugárral oltják a lángokat.

A Monor és Pilis közötti vonalszakaszon átmentileg nem közlekedhetnek a vonatok, mert Monorierdőnél a katasztrófavédelem tűzoltás miatt lezárta a vasúti pályát – közölte a Mávinform pénteken délután. Mint kiemelték, a vasúti pálya melletti fatelep ég, így a Budapest–Cegléd–Szeged és a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon emiatt késések várhatók.

 

Friss:

Eloltották a lángokat Monorierdőn

Mintegy ezer négyzetméteren égtek raklapok és faanyagok egy üzemben Monorierdőn, a Monori úton. A lángok három csarnokban csaptak fel, az egyik csarnok teljesen megsemmisült. A monori, a dabasi, az érdi, a szentendrei hivatásos tűzoltók, valamint a sülysápi, a gyáli, a délegyházi, és a fóti önkéntes tűzoltók hét vízsugárral eloltották a lángokat. Elhúzódó utómunkálatokra lehet számítani.

 

 

 
Három pontot ért a Honvédnak Kocsis Dominik első NB I-es gólja PDF Nyomtatás E-mail
Írta: sportal.hu   
2023. március 12. vasárnap, 15:24

Újabb győzelmet aratott a Honvéd, ezúttal a ZTE-t győzték le a piros-feketék. A kispestiek ezzel elmozdultak a kieső zónából, és két pontra megközelítették szombati ellenfelüket.

Gyászszünettel indult a találkozó, a Honvéd közelmúltban, autóbalesetben elhunyt szurkolójára emlékeztek a Bozsik Arénában a kezdőrúgást megelőzően.

Kocsis Dominik első NBI-es gólját szerezte a ZTE ellen (Fotó: Pozsonyi Zita)

 

Az első negyedórában – nevezzük így – nem sok minden történt a pályán, a Honvéd kereste a ZTE nagyon magas letámadásra épülő játékának ellenszerét, az első negyedóra végéhez közeledve pedig az első hazai helyzet is megérkezett. A 14. percben Mitrovics szöglete után Prenga próbálkozott, Tajti Mátyás vágta ki a labdát a jobb kapufa mellől.

A 21. percben könnyedén megszerezhette volna a vezetést a ZTE, a kapujából kimozduló Dúzs Gellért rossz helyre ütötte a labdát, amely Németh Dániel elé került, a zalaegerszegi támadó azonban a szinte üres kaput sem találta el 8 méterről.

Öt perccel később ismét Németh próbálkozott, ezúttal 20 méterről kínálta meg Dúzs Gellértet egy lövéssel, ám a hazai kapus a helyén volt.

A másik oldalon a Honvéd vezetett remek kontrát: Domingues robogott a balszélen, majd átforgatott a másik oldalon érkező Lukics elé, aki azonban rosszul találta el a labdát, így odalett a lehetőség.

A 35. percben ismét a vendégek kerültek közel a vezetés megszerzéséhez, Huszti Norbert 17 méteres lövése kerülte el kevéssel Dúzs kapuját.

A 39. percben aztán megszerezte a vezetést a Honvéd! Lukics nagyszerű passzát követően Kocsis Dominik került helyzetbe, a saját nevelésű kispesti támadó ellőtte egy testcsel után előtte a labdát a kimozduló Demjén mellett, és bár egy visszafutó egerszegi védő még beleért a labdába, a lövés a hálóban kötött ki. Kocsis első NB I-es gólja elég is volt ahhoz, hogy a szünetre a Honvéd vonulhasson előnnyel.

 

 

 
Újra a teljes vonalon jár az M3-as metró PDF Nyomtatás E-mail
Írta: bkk.hu   
2023. március 10. péntek, 17:44

Hétköznaponként újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között jár az M3-as metró március 20-a, hétfő délutántól. A Nagyvárad téren és a Lehel téren még tart a felújítás, ezért ezeken az állomásokon nem állnak meg a szerelvények, a lezárt állomások környéke pótlóbusszal és egyéb járatokkal közelíthető meg. Hétköznap egész nap a teljes vonalon jár a metró, már az esti órákban sem kell pótlóbuszra szállni. Hétvégén csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között közlekednek a szerelvények, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni. Várhatóan májusban befejeződik az ország legforgalmasabb vasútvonalának számító M3-as metró öt és fél éve tartó felújítása. A rekonstrukció után szinte egy vadonatúj, teljesen akadálymentes metróvonalat kapnak vissza a budapestiek.

 

 

Így jár a metró március 20-a, hétfő délutántól

Március 20-a, hétfő délutántól az M3-as metró újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között jár, de a Nagyvárad téren és a Lehel téren nem állnak meg a szerelvények.

A Nagyvárad tér és térsége a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal, a Keleti pályaudvar és a belváros felől az új jelzése szerint 23-as (korábbi 2M) és a 24-es villamosokkal, a Semmelweis Klinikák felől rövid gyaloglással vagy MOL Bubival érhető el.

A Lehel tér és környéke a Nyugati pályaudvartól az M14-es állomáspótló busszal, a Göncz Árpád városközpont felől a meghosszabbított útvonalon közlekedő 34-es és 106-os buszokkal érhető el.

Az M14-es és az M30-as állomáspótló buszok csak hétköznap közlekednek.

 

Így jár a metró hétvégén

Hétvégéken csak a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között a buszsávban haladó M3-as metrópótló busszal lehet utazni.

Hétvégén a Lehel tér és a Nagyvárad tér is elérhető a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között közlekedő M3-as pótlóbuszokkal, ezért az M14-es és az M30-as állomáspótló járatok ekkor nem közlekednek, viszont a 34-es és a 106-os buszok a hétköznapokkal megegyezően a Göncz Árpád városközpont helyett a Lehel térig közlekednek.

 

Változik a felszíni közlekedési hálózat is

A M3-as metró közlekedési rendjének változásához igazodva változik a metróhoz kapcsolódó felszíni közlekedés is. A BKK a témában társadalmi egyeztetést tartott, melynek eredménye a társaság oldalán ismerhető meg.

A változások első üteme március 6-án, hétfőn lépett érvénybe: a Boráros térről induló 223M autóbusz 224E, a 254M busz 255E jelzéssel közlekedik a továbbiakban.

A módosítások második ütemét március 18-tól, szombattól, illetve március 20-tól hétfőtől vezeti be a BKK. Több járat számozása és útvonala is megváltozik Dél-Pesten, Észak-Pesten, Angyalföldön, Óbudán és Hungária-körgyűrűn belüli területen. A változásokról a közlekedésszervező hamarosan részletesen tájékoztatást ad.

 

Öt és fél éve tart a felújítás

Az M3-as metró felújítása 2017 őszén kezdődött el. Az öt és fél éve tartó rekonstrukció alatt teljesen megújult a metróvonal infrastruktúrája: többek között új vágányokat, és kitérőket építettek be, kicserélték a biztosítóberendezéseket, és szigetelték az alagutakat is.

A felújításnak köszönhetően minden állomás és megálló új külsőt és belsőt kapott, valamint nagy hangsúlyt fektettek az akadálymentesítésre is. Ennek keretében lifteket és ferdepályás felvonókat építettek be, hogy a mozgásukban korlátozott emberek is tudják használni a metrót, illetve taktilis jelekkel segítik a látásukban korlátozott emberek közlekedését.

Az ország legforgalmasabb vasútvonalának számító M3-as metró felújítása – várhatóan két hónap múlva – a Nagyvárad tér és a Lehel tér állomások megnyitásával fejeződik be. Májustól már minden nap a teljes vonalon közlekednek a szerelvények, és az összes állomást használhatják az utasok. A rekonstrukció befejezése után szinte egy vadonatúj metrót kapnak vissza a budapestiek és a fővárosba látogatók.

 

 
Nőnap PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Fehér Tibor   
2023. március 08. szerda, 17:24

Minden kedves nagymamát, anyukát és hölgyet sok szeretettel köszöntünk a Nőnap alkalmából.

 
A '48-as forradalom ünnepe PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kispest.hu   
2023. március 08. szerda, 17:15

Ünnepi megemlékezést tart Kispest Önkormányzata az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából 2023. március 15-én a Kossuth téren.


 


20. oldal / 446