Kispesti.hu
Jan 20

Hírek
Borospince eladó Monoron PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Fehér Tibor   
2018. január 19. péntek, 16:05

158 m2-es telken felújított borospince eladó Monoron a Strázsahegyen. Érdeklődni lehet a következő telefonszámon: 061-261-6050 Ára: 2.000.000 Forint


 

 
Eltűnés miatt keressük Varga Vivient PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2018. január 15. hétfő, 20:20

A kispesti rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitányság 01190/561/2018. általános számon körözési eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó 26 éves Varga Vivien eltűnése ügyében.

A nő 2018. január 1-jén a XIX. kerületi lakhelyéről ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról, a felkutatására tett rendőri intézkedések eddig nem vezettek eredményre.

Varga Vivien körülbelül 170 centiméter magas, kék szemű, hosszú, barna hajú nő. Eltűnésekor fekete kabátot, kék farmernadrágot, fekete sportcipőt viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható Varga Vivient felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett hívja az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számát, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.

 

 
TAVASZI PROGRAMKÍNÁLAT PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2018. január 13. szombat, 22:43
Január elején jelent meg programsoroló újság. Keresse művelődési házunkban, illetve tagintézményeinkben. Programsoroló újságunk online verziójába már bele is tud lapozni.

A KMO tavaszi újságjának online verziója, mely tartalmazza rendezvényeinket és tanfolyamainkat, 
ide kattintva is elérhető.

 

Kiemelt rendezvények 2018 tavaszán a KMO-ban

Magyar Kultúra Napja – Kaláka Együttes: Valaki jár a fák hegyén – Kányádi Sándor verseivel január 21-én

Arany-asszonyok – Irodalmi délután Arany Jánosról Hűvösvölgyi Ildikóval január 25-én

Cseh Tamás dalai – zenés est február 3-án

Farsangi álarcosbál február 10-én - intézményeknek, baráti társaságoknak kiváló csapatépítő szándékkal!!!!!!!!!!!

Vámos Miklós: Töredelmes vallomás február 11-én

Tavaszi egészségmegőrző nap február 17-én

Tavaszi szív-lélek-test ébresztő! - március 4-én

Halász Judit koncert - március 4-én

Szendi Gábor előadása: Hedonikus vagy valódi boldogság? Március 4-én

Charlie koncert március 10-én

Kispesti Üzleti Találkozó – Mi fán terem a stratégia? – Az önkormányzat és a KMO közös rendezvénye március 23-án!!!!!!!!!!!

Jacques Deval: Francia szobalány c. vígjáték a Turay Ida Színház vendégjátéka március végén a Színházi Világnap alkalmából

Vigyázz, kész, kabaré! Dumakabaré országos premier április 4-én és 24-én

Költészet-napi ünnepség és zenés irodalmi est április 11-én!!!!!!!!!!!

Kinder Tojás Fesztivál április 15-én és 22-én

Mondj nemet! Konferencia április 23-án

Bagdy Emőke előadása: Egészségesen és boldogan élni május 8-án

Fúvószenei találkozó május 12-én!!!!!!!!!!!

Utcabál a Madarak Házibulizenekarral a 95 éves KMO ünnepi gálaműsorát követően május 12-én!!!!!!!!!!!

Vaszary Gábor: Klotild néni c. vígjáték a Karinthy Színház vendégjátéka május közepén

Nyárindító zenés kispesti borkalauz – borkóstoló különleges zene mellett a kispesti Lenkey Pincészettel május 25-én csapatépítő szándékkal is!!!!!!!!!!!

Tompos Kátya Holdjárat c. koncertje június 5-én

 

 

Pályázati felhívások a KMO-ban

1.Pályázati felhívás! Március 15. Márciusi ifjak – Szónoklatíró pályázat 8. osztályos általános iskolás, illetve középiskolás diákok számára. Fővédnök: Gajda Péter polgármester. Pályázati határidő: 2018. március 1. !!!!!!!!!!!

2.Szépirodalmi felhívás! Költészet Napja 2018: Tiszta szívvel – versíró pályázat diákok, középiskolások és felnőtt kategóriában! Pályázati határidő: 2018. március 15. !!!!!!!!!!!

3.Alkotói pályázat – 95 éves a KMO - Élményeim a KMO-ban – szépirodalmi, képzőművészeti alkotásokat várunk gyermek és felnőtt kategóriában! Pályázati határidő: 2018. április 15.

4.Internetes vetélkedő – 95 éves a KMO – Ki mit tud a 95 éves KMO-ról és rendezvényeiről? A vetélkedő elérhető: 2018. április 1.-május 8. között!

5.Kispesti Kinder Tojás Fesztivál. Jelentkezni lehet: 2018. március 15-ig!

 
Sztrájk: Kispesten leállt az egész hivatal, folytatás hétfőn PDF Nyomtatás E-mail
Írta: mno.hu   
2018. január 12. péntek, 22:40

Képzelje el azt a helyzetet, hogy a szociális osztály dolgozójának alig több a jövedelme, mint annak a kispestinek, aki felkeresi az irodát. Így szemléltette egy önkormányzati dolgozó a köztisztviselők méltatlan helyzetét a fővárosi XIX. kerületi helyhatóságnál, ahol 165 dolgozóból 88-an csatlakoztak a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) pénteki sztrájkjához. Ez 50 százaléknál valamivel magasabb részvételi arányt jelent, ám Póti Tímea, az MKKSZ munkahelyi alapszervezetének elnöke szerint így is a kispesti önkormányzati hivatal volt az egyetlen a fővárosban, ahol egész napra felfüggesztették a munkát. Így ügyfeleket sem fogadtak.

Kispesten 165 dolgozóból 88-an csatlakoztak a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) pénteki sztrájkjához

A tízemeletes paneltömbök között meghúzódó városháza kapujára kifüggesztett tájékoztatót azonban kevesen olvasták el, így sok helybeli csak a portán szembesült azzal, hogy nem tudja ügyeit intézni.

A sztrájk fogadtatása vegyes volt. Akadt, aki bosszankodott, amiért hiába fáradt. Voltak viszont szolidárisak is.

Egy fejkendős asszony például úgy fogalmazott, ő megérti a sztrájkolókat. – Én egy kispesti cigány asszony vagyok, nagyon kevés a jövedelmünk. Ezek az emberek sokat tanultak, igazuk van – magyarázta, majd dolgára sietett.

Az önkormányzati köztisztviselők közül a legrosszabb helyzetben a középfokú végzettséggel rendelkező, ügyviteli és az adminisztráció területen dolgozók vannak. Ők százezer forintot alig meghaladó nettó bért visznek haza.

– Mi vagyunk az alja – kommentálta egyikük a hivatal dísztermében, ahol tegnap reggel a sztrájkolók gyülekeztek. Zsíros kenyér és filmvetítés várta őket.

Az akciótól az elmúlt két év sztrájkjainak eredménytelensége okán gyors változást nem remélnek, azt azonban igen, hogy legalább tárgyalóasztalhoz ül a kormány.

Póti Tímea szerint ugyanis tarthatatlan, hogy kilenc éve emelkedett utoljára a köztisztviselők bére, az élet viszont azóta is drágább lett. – Az állami illetményalap még mindig 38 650 forint, amit az önkormányzatok kiegészíthetnek. Ezt persze csak a jobb módú önkormányzatok tehetik meg. De az is beszédes, hogy

a 165 dolgozóból 114-et támogat az állam, a többiek bérét a helyhatóságnak kell finanszíroznia

– mondta a helyi alapszervezet elnöke. Az alacsony bérek mára oda vezettek, hogy a pályaelhagyókat is nehéz pótolni. Kispesten például legutóbb egy olyan informatikus ment el nagyobb bérért, aki eddig a választások lebonyolításában is szerepet vállalt. Emellett már a kerületek is egymás riválisaivá váltak: akár negyven-ötvenezer forinttal többet is lehet keresni egyik-másik budapesti önkormányzatnál.

A szocialista vezetésű XIX. kerületben egyébként szerdán egyeztetnek arról, mennyivel tudja kiegészíteni az önkormányzat az illetményt. Ez viszont legfeljebb részmegoldás Póti Tímea szerint; állami bérrendezést és 60 ezer forintos illetményalapot követelnek.

A dolgozók nyomásgyakorlását ugyanakkor nagyban nehezíti, hogy

csak az olyan önkormányzatoknál lehet sztrájkolni, ahol szakszervezet működik (990 ilyen önkormányzati hivatal van az országban).

Ráadásul a közepes és nagyvárosok többsége ma fideszes vezetésű, az ilyen helyeken pedig sokan inkább úgy vélik: a kevés pénz is jobb annál, mintha a tiltakozás miatt a munkáját is elveszítenék.

Boros Péterné, az MKKSZ elnöke sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy 98 hivatal 6854 dolgozója csatlakozott a tiltakozóakcióhoz. Ez a Magyarországon dolgozó 17 ezer önkormányzati köztisztviselő mintegy 40 százalékát jelenti. Az érdekképviseleti vezető az állami hírügynökség tudósítása szerint megjegyezte: azért a 200 ezer közalkalmazottért, kormánytisztviselőért és közszolgálati dolgozóért is harcolnak, akinek tíz éve változatlan a keresete. Az MKKSZ követelésének része továbbá a 245 ezer forintos diplomás minimálbér bevezetése is.

A tájékoztatón Boros Péterné visszautasította Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője csütörtöki szavait, miszerint egy választás előtti sztrájk politikai követelésnek, kormányellenes akciónak tekinthető. A szakszervezet elnöke azt mondta, a köztisztviselők követelése nem politikai, hanem gazdasági indíttatású.

Noha az MKKSZ meghívót küldött minden parlamenti frakcióvezetőknek, csak az LMP jelent meg a tájékoztatón. Demeter Márta, a párt országgyűlési képviselője elmondta, az LMP már benyújtott egy törvényjavaslatot a köztisztviselői illetményalap emelése érdekében, így erről a parlament tárgyalni fog. A képviselő szerint

a kormány tudatosan tartja alacsonyan az önkormányzati dolgozók bérét, hogy meggyengítse a helyi közösségek képviseletét.

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke pedig azt mondta, minőségi szolgáltatást csak minőségi bérrel lehet biztosítani.

A sztrájk egyébként hétfőn is folytatódik Kispesten és a sztrájkot bejelentő hivatalokban. Ha ennek sem lesz eredménye, az MKKSZ megtartja a február 15–19-re és március 7–10-re meghirdetett akcióját is.  Forrás: mno.hu

 
Sztrájk! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kispest.hu   
2018. január 11. csütörtök, 05:09

A Polgármesteri Hivatal dolgozói csatlakoznak az MKKSZ által 2018. január 12-re és 15-re meghirdetett egész napos sztrájkhoz - jegyzői tájékoztató. (pdf)

Katt a nagyobb méretért.

 
A SZÉKELY MENYECSKE MEG AZ ÖRDÖG a WKK-ban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: wkk.kispest.hu   
2018. január 11. csütörtök, 05:05


Fabók Mancsi bábszínháza – népmese bábokkal.
A magyar kultúra napja alkalmából a Wekerlei Kultúrház a VII. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle
megosztott fődíjas előadásával várja a gyerekeket és szüleiket 2018. január 20-án, szombaton
10.30-kor.
Élt egyszer, valamikor erősen rég egy székely menyecske. De az a világon mindent a visszájára
cselekedett. Makacs dacosságával még az ördögnek is igen meggyűlt a baja. S tán még ma sem
szabadult volna az asszonynép fogságából, ha meg nem menti egy huszár… Mesénk fonalát ördög
szállta királykisasszonyok, ördögtől kapott ördögűző képesség, igaz mátkaság, lakodalom, s haj, még
mik nem ékesítik! S hogy miként kacsint vissza történetünkbe vad menyecskénk, azt megláthassák,
csak kerekítsék szemüket, s élesítsék pupillanyílásukat!
Belépő: 1 300 Ft/fő
Jegyek elővételben is kaphatóak!
Az előadás 5 éves kortól ajánlott.

 
1979-es évjáratú LADA 1300 típusú szgk. eladó. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Fehér Tibor   
2018. január 10. szerda, 10:43

Benzin – gáz üzemű, megkímélten, üzemképes állapotban első tulajdonostól keresi új gazdáját. 180 ezer kilométerrel, 2018 májusig műszakival, 250 ezer forintos irányáron.Tel:061-261-6050

 

 
BABAKONCERT A WKK-BAN PDF Nyomtatás E-mail
Írta: wkk.kispest.hu   
2018. január 10. szerda, 08:23

Januártól havonta egyszer, szombat délelőttönként folytatódnak az őszi szezonban már nagyon
népszerűnek bizonyult Babakoncertek a Wekerlei Kultúrházban, melyek 0-3 éves apróságoknak és
szüleiknek kínálják az első közös komolyzenei élményt.
Az első zenei élmény meghatározó lehet egy kisgyermek életében. A babakoncert – melyen
Cippolino, az olasz bábfigura szól a babákhoz – a kicsik életkori szükségleteihez igazodva teremti meg
a zenehallgatás semmihez sem hasonlítható élményét. A zene után a gyerekek megismerkedhetnek a
darabokban megszólaló hangszerekkel.
Előadók: Bede Fanni Anna – fuvola, Gelencsér Gábor – cselló és művészbarátaik
További időpontok: február 17., március 24.
A helyek korlátozott száma miatt a koncertre előzetes regisztráció feltétlenül szükséges a
wkk.kispest.hu oldalon a programnál.
Belépő: felnőtteknek 1 500 Ft, a babák a vendégeink
A belépőjegyek a helyszínen, az előadás előtt vásárolhatók meg.

2018. január 13., szombat 10.00-11.00

 


1. oldal / 269