Kispesti.hu
May 20

Kék hírek
Feladták magukat a kispesti keresztelőn verekedők PDF Nyomtatás E-mail
Írta: hang.hu   
2022. június 16. csütörtök, 21:33

Feladta magát a rendőrségen az a két fiatalember, akiket még egy másfél hete lezajlott bántalmazás miatt kerestek a rendőrök.


Egy kispesti ház udvarán pünkösd vasárnap élőzene mellett tartottak családi rendezvényt. A hangos zene miatt több bejelentés érkezett a kapitányságra, a kerületi rendőrök visszatérően ellenőrizték az utcát, kétszer figyelmeztették az ünneplő családot, végül csendháborítás miatt szabálysértési eljárást indítottak.

Az esti órákban ugyanerről a címről bántalmazást jelentettek be. Mint kiderült, egy környéken élő család is szóvá tette a hangos zenét, emiatt pedig vita alakult ki köztük és az ünneplők között. Végül a problémát jelzők közül két nőt és egy férfit – egy középkorú házaspárt és lányukat – többször megütöttek és megrúgtak, az egyik asszony az eszméletét is elvesztette. A rendőrök a helyszínen 74 embert igazoltattak, az elkövetőket azonban csak később sikerült azonosítani. A két férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki, és hajtóvadászatot indítottak utánuk.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint csütörtök délután végül feladta magát a rendőrségen a két érintett: a 20 éves R. László és a 18 éves T. Csaba. Súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket.

 
Keresztelő, bántalmazás, hajtóvadászat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2022. június 15. szerda, 00:00

Két férfi ellen adott ki elfogatóparancsot a pünkösd vasárnap Kispesten történt bántalmazás miatt a XIX. Kerületi Rendőrkapitányság.

 

Élőzene mellett tartottak családi rendezvényt egy kispesti ház udvarán 2022. június 5-én. A hangos zene miatt több bejelentés érkezett a kapitányságra, a kerületi rendőrök visszatérően ellenőrizték az utcát, kétszer figyelmeztették az ünneplő családot, végül csendháborítás miatt szabálysértési eljárást indítottak. 20 óra 25 perckor ugyanerről a címről bántalmazást jelentettek be. A percek alatt helyszínre érkező rendőröket arról tájékoztatták, hogy az ünneplő társasággal egy környéken lakó család tagjai szóváltásba kerültek, akik közül két nőt és egy férfit többször megütöttek és megrúgtak, az egyik asszony az eszméletét is elvesztette.

A rendőrök a helyszínen 74 embert igazoltattak, és intézkedtek a bántalmazott középkorú házaspár és lányuk orvosi ellátására (akik a rendelkezésre álló adatok szerint könnyű sérüléseket szenvedtek). A XIX. Kerületi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlet gyanúja miatt indított eljárást. Azonosították a feltételezett elkövetőket, mivel azonban a két férfit lakcímükön és vélhető tartózkodási helyeiken nem találták, hajtóvadászatot indítottak utánuk.

 

 

 
Villamossal ütközött egy autó PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2022. június 01. szerda, 18:17

Villamossal ütközött egy gépkocsi Kispesten, az Üllői út és a Török utca kereszteződésénél. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint forgalmi akadály van a történtek miatt.

Értesüléseink szerint senki sem sérült meg a balesetben. A Budapesti Közlekedési Központ azt közölte, hogy pótlóbusz jár az 50-es villamos helyett a Határ út és a Villanytelep között.

 

Kép: illusztráció

 
Kisiklott egy vonat Pestszentimrén, áll a vasúti forgalom PDF Nyomtatás E-mail
Írta: mti.hu   
2022. május 31. kedd, 08:55

Kisiklott az Ócsáról Kőbánya-Kispestre tartó S21-es személyvonat a pestszentimrei állomásnál, ezért áll a vasúti forgalom - közölte a Mávinform kedd reggel az MTI-vel.

Azt írták, hogy a balesetben senki nem sérült meg; Kőbánya-Kispest és Gyál között pótlóbuszok közlekednek.
A Gyál és a Határ út között közlekedő 84E, 89E, 94E, 294E jelzésű buszon, valamint a Határ út és Kőbánya-Kispest között a 3-as metrón elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket - tették hozzá.
A Budapest-Lajosmizse vonalon 30-60 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani reggel és délelőtt - írták.

Kép: mavcsoport.hu

 
Két jármű karambolozott a reptérre vezető úton PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2022. május 20. péntek, 17:55

Egy teherautó és egy személyautó ütközött össze a XIX. kerületben, a reptérre vezető gyorsforgalmi út Vak Bottyán utca melletti szakaszán, a reptér felé vezető irányban. A kisebb jármű vezetője beszorult, a fővárosi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki. A hatósági beavatkozás idejére teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

Kép: illusztráció

 
Baleset történt az Ady Endre úton PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2022. május 16. hétfő, 20:24

Két személyautó és egy motor ütközött össze Budapest XIX. kerületében, az Ady Endre úton. A balesethez riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A helyszínre a mentők is kiérkeztek.

Kép: illusztráció

 
Gyerekek védelmére kelt egy szolgálaton kívüli rendőr PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2022. május 13. péntek, 09:38

Szidalmazta az iskolásokat, majd egy kést is elővett a villamoson az a férfi, akit egy munkába tartó kőbányai rendőr fogott el.

Elfogással indult a napja annak a körzeti megbízottnak, aki 2022. április 29-én reggel 6 óra 50 perc körül a munkahelyére tartott. A 3-as villamos X. kerületi szakaszán egy hangoskodó férfira lett figyelmes, aki először iskolásokat szidalmazott, majd egy kést vett elő a zsebéből. Ezt látva Balaton Krisztián rendőr zászlós azonnal szolgálatba helyezte magát, a kést pedig kivette a férfi kezéből.

Mivel a villamos épp a kerületi kapitányság közelében lévő megállónál járt, a rendőr testi kényszert alkalmazva leszállította, majd előállította a kapitányságra a garázda utast.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói az előállított 36 éves O. Andrást felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Kiderült, hogy a férfi ittas állapotban volt, valamint a kispesti rendőrkapitányság egy másik folyamatban lévő ügyben a körözését rendelte el. A villamoson utazó iskolás gyerekek az eset során nem sérültek meg.

 
Ady Endre úthoz riasztották a tűzoltókat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2022. május 11. szerda, 22:05

Három személyautó és egy kisteherautó ütközött össze Budapest XIX. kerületében, az Ady Endre úton. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek áramtalanították a járműveket. A mentők is a helyszínen tartózkodnak.

Kép: illusztráció

 


13. oldal / 95