Kispesti.hu
Mar 29

Kék hírek
Megduplázná a kispesti pénzszállítóra támadó exrendőr büntetését az ügyészség PDF Nyomtatás E-mail
Írta: 24.hu   
2022. december 13. kedd, 22:33

Példás büntetés kiszabását kérte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség arra a volt rendőrre, aki egy pénzállítót akart kirabolni a társával Kispesten 16 évvel ezelőtt.

Csiha Gábor Sándor, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy legalább dupla annyi büntetést szeretne a vádlottra az ügyészség, mint amennyit elsőfokon kapott.

Az elkövető és az ismeretlenül maradt társa megtámadtak egy pénzszállítót a kispesti bevásárlóközpontnál. A vád szerint a volt rendőr egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegette a fegyveres biztonsági őrt a gépjárművel szállított készpénz – mintegy 71 millió forint – átadása érdekében, míg bűntársa többször is megszúrta az ellenállást tanúsító áldozatot, a pénzt azonban nem tudták megszerezni, így futva elmenekültek.

A Budapest Környéki Törvényszék négy év börtönre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte a 44 éves férfit. Az ügyész felemelt tartalmú, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésért és hosszabb időtartamú mellékbüntetésért, míg a vádlott és védője felmentésért, továbbá enyhítésért fellebbeztek. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta az ügyészi fellebbezést, és legalább dupla annyi büntetést szeretne a vádlottra az ügyben.

 
Kukának hitte áldozatát a kispesti kutyás nőt halálra gázoló cserbenhagyó PDF Nyomtatás E-mail
Írta: 24.hu   
2022. november 30. szerda, 22:01

Elfogták a rendőrök azt a budapesti nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy öt nappal ezelőtt elütött és sorsára hagyott egy kutyáját sétáltató nőt Kispesten. A balesetben megsérült asszonyt a mentők kórházba szállították, azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt.

A BRFK tájékoztatása szerint azonosították az autót vezető 38 éves nőt, majd előállították. H. Renátát halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétsége valamint segítségnyújtás elmulasztása a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A nő gyanúsított kihallgatásán azt mondta, hogy az autót ért ütést hallva azért nem állt meg, mert azt hitte, hogy egy kukát ütött el. A gyanúsított az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.

Kép: kispesti.hu archívum

 
Áttétes rákból gyógyult nőt gázoltak halálra az otthona közelében Kispesten PDF Nyomtatás E-mail
Írta: szeretlekmagyarorszag.hu   
2022. november 30. szerda, 10:05

 

A 68 éves asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy két nappal a baleset után meghalt a kórházban. Az őt elütő sofőr segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

 

A 68 éves asszonyt az otthonától alig néhány száz méterre ütötték el a Wekerletelepen múlt pénteken. A 30-as sebességkorlátozás alatt álló övezetben egy nagy sebességgel, indexelés nélkül kanyarodó elektromos autó sodorta el.

A nő a becsapódás erejétől átrepült az út túlsó felére, pont egy olyan táblához, amelyen a szomszédos játszótér és a két iskola miatt „vigyázz rám” felirat olvasható. Töréseket és súlyos belső sérüléseket szenvedett.

Mivel a sofőr az ütközés után segítségnyújtás nélkül elhajtott, a szomszédos gimnázium diákjai és a játszótéren dolgozó közmunkások rohantak a segítségére. Rögtön kórhzába szállították, de sajnos már nem lehetett segíteni rajta, két nappal később belehalt a sérüléseibe.

A gázoláskor az asszonnyal volt a kiskutyája is, az ő chipjéből olvasták le a nő adatait, mivel iratok nem voltak nála. Az állat sokkos állapotba került, reszketett a történtek után.

 

 

 

 
Cserbenhagyásos gázolás történt a Wekerletelepen PDF Nyomtatás E-mail
Írta: index.hu   
2022. november 27. vasárnap, 23:12
Péntek délután egy fekete, elektromos Volvo nagy sebességgel elgázolt egy idős hölgyet Budapest XIX. kerületében, majd fékezés nélkül továbbhajtott. Később kiderült, hogy a nő meghalt.

Péntek délután cserbenhagyásos gázolás történt a Wekerletelepen. Egy olvasói beszámoló alapján kiderült, hogy egy fekete, elektromos Volvo autó nagy sebességgel, irányjelzés nélkül kanyarodott a Gutenberg körútról a Kapisztrán utcába, aminek következtében elütött egy kutyát sétáltató hölgyet, majd fékezés nélkül továbbhajtott.

A közeli gimnázium laboránsai és a közpark játszótéren dolgozó munkatársai a nő segítségére siettek, és hívták a mentőket. A hölgy nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, a kiérkező mentők próbálták stabilizálni az állapotát, majd nagy nehezen beemelték őt a járműbe. Igazolvány nem volt nála, a segítők a kutyában lévő chip alapján azonosították be a nőt.

Később a balesetet szenvedő nő fiának beszámolója alapján kiderült az is, hogy a hölgy életét vesztette. A gázolóról nincsenek információk.

Kép: illusztráció

 
Két autó ütközött össze a Sibrik Miklós úti felüljárón PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2022. november 21. hétfő, 21:18

Két gépkocsi ütközött össze Budapesten, a X. és a XIX. kerületet összekötő Sibrik Miklós úti felüljárón. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a karambolos járműveket, amelyek mindkét irányban, egy-egy sávon okoztak forgalmi akadályt a reggeli órákban.

 

Kép: illusztráció

 
Korcsolyázó rendőrök PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2022. november 19. szombat, 09:08

Jeges kaland címmel hívják fel a Városligeti Műjégpálya látogatóinak figyelmét a budapesti rendőrök az év vége közeledtével jellemző bűncselekmények és közlekedési balesetek megelőzésére.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság második éve van jelen a Városligeti Műjégpályán, hogy karácsony közeledtével felhívja a figyelmet az ilyenkor jellemző bűncselekményekre, és megelőzési módjaikra. Idén a BRFK Bűnmegelőzési Osztály mellett a Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársai is várják az érdeklődőket, ők a téli közlekedés veszélyeire figyelmeztetnek.

A műjégpályán 2022. november 17-én és 24-én, valamint december 1-jén és 8-án délután korcsolyázó rendőrök invitálják a vendégeket egy forró csokira, teára vagy kávéra, és egy prevenciós játékban részvételre.

Az ünnepi időszakban a Budapesti Rendőr-főkapitányság a következőket ajánlja:

Egy őrizetlenül hagyott vagy szem előtt lévő pénztárca, táska hamar felkeltheti a zsebtolvajok, alkalmi tolvajok figyelmét, ezért lényeges, hogy az első óvintézkedéseket mi magunk tegyük meg. Fontos, hogy értékeinket lehetőség szerint belső zsebeinkbe helyezzük el – ne tegyük a farzsebbe vagy háton viselt táskába. Sporttevékenység, például korcsolyázás közben is ügyeljünk arra, hogy tárcánkat, telefonunkat, kulcscsomóinkat zárható zsebbe tegyük, hogy az intenzív mozgás miatt el ne hagyjuk azokat. Ne hagyjuk őrizetlenül a lerakott kabátot se. A karácsonyi vásárokon és más, sok embert vonzó helyszíneken a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyenruhás rendőrei és civil ruhás nyomozói is ügyelnek az emberek biztonságára.

A téli időszakban nem kevésbé fontos, hogy az utakon is biztonságban legyünk. Ez nemcsak az autósokra, hanem minden közlekedőre vonatkozik. Legyünk felkészültek mi és a járművek is! Minden elindulás előtt ellenőrizni kell a gumiabroncsok állapotát, teszteljük le a fékeket, próbáljuk ki a lámpákat. A hideg beköszöntével cseréltessük le az abroncsokat téli gumikra, ne csak a hajtott kerekeken, hanem valamennyin. Gondoskodjunk téli ablakmosó folyadékról és mindig takarítsuk le a szélvédőket, szükség esetén cseréljük az ablaktörlő lapátokat. Hosszabb útra réteges, meleg öltözetben induljunk el. Legyen nálunk innivaló, ennivaló. Szerezzünk be jégkaparót, jégoldó sprayt, hóláncot, vontatókötelet, autóban használható telefontöltőt. Télen még inkább csökkentsük a sebességet, hiszen a fékút hossza a havas, jeges utakon akár ötszörösére is növekedhet. Legyünk türelmesek és figyelmesek! Tiszteljük autóstársainkat, legyünk előzékenyek, fokozottan tartsuk be az elsőbbségadás szabályait, a követési távolságot … hogy mindenki hazaérjen!​

 

 
Kispesti erdőben folytatódott a tűzharc PDF Nyomtatás E-mail
Írta: 24.hu   
2022. november 14. hétfő, 21:23

Kiderültek az M5-ös autópályán történt reggeli lövöldözéses autósüldözés részletei. A Budapesti Rendőr-főkapitányság az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy egy főváros felé haladó magyar rendszámú Ford Transitot akartak ellenőrizni Pest megyei rendőrök 7 óra 22 perc körül az M5-ös autópályán, Inárcs térségében.

A kisteherautó azonban a járőrautó megkülönböztető jelzését és a megállásra felszólítást figyelmen kívül hagyva tovább hajtott, a kocsiból pedig több lövést adtak le a rendőrautó irányába. A rendőrök ennek ellenére tovább követték a járművet, ami végül Budapest határában megállásra kényszerült.

A sofőr és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe, közben további lövéseket adtak le a rendőrök irányába. Az egyik rendőr figyelmeztető lövést követően viszonozta a tüzet. A BRFK lezárta a területet, és csapaterőt, kutyás egységeket, nyomozókat és helyszínelőket irányítottak a helyszínre.

 
Tűz volt egy kispesti szálláson PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2022. november 13. vasárnap, 20:06

Egy tetőtér-beépítéses, szállásnak használt lakóépület egyik tizenkét négyzetméteres helyisége égett ki teljesen a XIX. kerületi Zrínyi utcában. A helyszínre kiérkezett fővárosi hivatásos tűzoltók két vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat. Az épületben tizenhárman tartózkodtak, ketten az épület előtt várakoztak az egységek kiérkezésére. A többieket kikísérték az udvarból, két embert pedig a tetőtérből mentettek ki a tűzoltók. Az esethez a társhatóságok is kiérkeztek. A tűzoltók jelenleg az utómunkálatokat végzik.

Kép: illusztráció

 


8. oldal / 94