Kispesti.hu
Apr 25

Kék hírek
Két kisteherautó és egy személyautó ütközött az Üllői úton PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2023. április 18. kedd, 09:06

Két kisteherautó és egy személyautó ütközött a főváros XIX. kerületében, az Üllői úton, a Kisfaludy utca kereszteződésében. A műszaki mentést a fővárosi hivatásos tűzoltók végzik. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.

Kép: kispesti.hu

 
A Határ úton történt a baleset. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2023. április 09. vasárnap, 09:50

Autóbusz és személygépkocsi ütközött össze Budapest XIX. kerületében, a Határ úton. A műszaki mentéshez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. A társhatóságok is kiérkeztek a helyszínre, ahol forgalmi akadályra kell számítani.

Kép: illusztráció

 
Tíz kiló mínusz PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2023. március 31. péntek, 09:01

A budapesti rendőrök újabb tíz kilogramm, 39 millió forint értékű kábítószert vontak ki a feketepiacról.

Kábítószer-raktáron ütöttek rajta a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály és a Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói 2023. március 23-án este a XIX. kerületi Báthory utcában. A rendőrök az ingatlanhoz akkor érkező, a bűnügyi információk alapján drogfutárként ténykedő cseh állampolgárnál 20 ezer eurót és kevés marihuánát találtak, míg a lakásban további jelentős mennyiségű kábítószergyanús anyagra bukkantak: 7800 gramm növényi törmelékre, közel 400 gramm fehér porra, és 1300 gramm barna masszára. Az előzetes szakértői vélemény alapján a lefoglalt anyagok marihuána, amfetamin, hasis és kokain, feketepiaci összértékük eléri a 39 millió forintot.

A drograktárként használt lakást bérlő 21 éves fiatalembert, a tevékenységben segítséget nyújtó 53 éves apját, valamint a 25 éves külföldi férfit a fővárosi rendőrök elfogták, és kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanújával hallgatták ki. A két fiatalabb gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A Budapesti Rendőr-főkapitányság vagyonvisszaszerzés keretében lefoglalt egy luxusautót is.​

 

 
Vérfürdő Kispesten: fejbe lőtte sógorát egy férfi PDF Nyomtatás E-mail
Írta: naphire.hu   
2023. március 29. szerda, 20:38

Egy családi házhoz siettek a rendőrök szerda délután a XIX. kerületi Hamvas utcába, miután több lövés is eldördült.

A Bors információ szerint egy 30 év körüli férfi először egy figyelmeztető lövést adott le, majd fejbe lőtte sógorát Kispesten, egy Hamvas utcai családi házban. A két férfi között állítólag egy elszámolási vita alakult ki, emiatt került elő a fegyver.

A lap úgy tudja, hogy a férfi egy gumilövedékes fegyvert használt, így a sógora nem került életveszélybe.

A szomszédokat megdöbbentette, ami történt. Állításuk szerint rendes családról van szó, és ezelőtt sosem történt még ilyen közöttük.

"Az egész utca csupa vér volt" - számolt be az egyik szomszéd, aki szerint a meglőtt férfi még sétálgatott az utcában. "A járdán mindenhol végig csöpögött a vére. Én csak látásból ismerem az ott lakókat, de nagyon rendezettnek tűnnek, nem is értem, hogy mi történhetett most...” – mesélte. A szomszéd úgy értesült, hogy a sógor kötött bele a férfibe. Először csak dulakodtak, majd a férfi elővette a fegyverét.

 

 

 

A portál információi szerint a kiérkező mentősök ellátták a sérültet.

 

 

 
Karambol az Üllői úton PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2023. március 26. vasárnap, 20:01

Összeütközött két gépkocsi Budapest XIX. kerületében, az Üllői út és a Báthory utca kereszteződésénél. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Az egységek a társhatóságokkal közösen dolgoznak a helyszínen, amelyet a beavatkozás idejére teljes szélességében lezártak.

 

A mentőautó nem vitt beteget

 
Baleset történt PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2023. március 23. csütörtök, 16:04

Baleset történt az Ady Endre út és Hoffer Albert utca kereszteződésében ma délután. Nagy a torlódás a vasúti átjárónál, amennyiben tehetik kerüljék el a környéket.

 
Raklapok égnek Monorierdőn PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2023. március 18. szombat, 11:52

Mintegy ezer négyzetméteren raklapok gyulladtak ki egy üzemben Monorierdőn, a Monori úton. A tűzesethez a monori és a dabasi hivatásos, illetve az üllői önkéntes tűzoltókat riasztották. A helyszínre tartanak még a ceglédi, a nagykátai, a fővárosi és a gödöllői hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat. Az egységek öt vízsugárral oltják a lángokat.

A Monor és Pilis közötti vonalszakaszon átmentileg nem közlekedhetnek a vonatok, mert Monorierdőnél a katasztrófavédelem tűzoltás miatt lezárta a vasúti pályát – közölte a Mávinform pénteken délután. Mint kiemelték, a vasúti pálya melletti fatelep ég, így a Budapest–Cegléd–Szeged és a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon emiatt késések várhatók.

 

Friss:

Eloltották a lángokat Monorierdőn

Mintegy ezer négyzetméteren égtek raklapok és faanyagok egy üzemben Monorierdőn, a Monori úton. A lángok három csarnokban csaptak fel, az egyik csarnok teljesen megsemmisült. A monori, a dabasi, az érdi, a szentendrei hivatásos tűzoltók, valamint a sülysápi, a gyáli, a délegyházi, és a fóti önkéntes tűzoltók hét vízsugárral eloltották a lángokat. Elhúzódó utómunkálatokra lehet számítani.

 

 

 
Fontos időpontok – itt a 2023-as nagy közúti ellenőrzések naptára PDF Nyomtatás E-mail
Írta: inforadio.hu   
2023. március 04. szombat, 23:41

Idén is lesz több átfogó, nemzetközi együttműködés során végrehajtott rendőrségi akció, amelyek a közlekedésbiztonságot célozzák.

Idén is lesznek európai szintű közúti ellenőrzések. 2023-ban összesen kilenc nemzetközi akció várható a ROADPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) szervezésében. Ezek az ellenőrzések 28 ország területére terjednek ki – írja a vezess.hu.

Idén az európai rendőrök egy alkalommal ellenőrzik a passzív biztonsági eszközök (a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek) használatát, két alkalommal a sebességhatárok megtartását, ugyancsak kétszer lépnek fel az ittasan, illetve drog hatása alatt vezetőkkel szemben, míg a tehergépkocsik és autóbuszok ellenőrzésére három alkalommal kerül sor. A fentieken túl idén is lesz egyhetes Focus on the Road kampány, mely a járművezetők figyelmét elvonó tényezők visszaszorítására irányul.

A ROADPOL 2023. évi európai ellenőrzéseinek teljes listája az alábbi:

  • Március 06-12.: „Seatbelt” (biztonságiöv-ellenőrzés)
  • Április 17-23.: „Speed” (sebesség-ellenőrzés)
  • Május 08-14.: „Truck & Bus” (tehergépjármű- és autóbusz-ellenőrzés)
  • Június 14-20.: „Alcohol & Drugs” (ittas, bódult állapotban vezetők kiszűrése)
  • Augusztus 07-13.: „Speed” (sebesség-ellenőrzés)
  • Szeptember 09-15.: „Focus on the Road” (figyelemelvonó tényezők elleni fellépés)
  • November 06-12.: „Truck & Bus” (tehergépjármű- és autóbusz-ellenőrzés)
  • December 11-17.: „Alcohol & Drugs” (ittas, bódult állapotban vezetők kiszűrése).

A 24 órás ellenőrzések közül a Speedmarathon várható időpontja április 21., az Alcohol & Drugs marathoné pedig június 17. és 18.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

 

 

 


7. oldal / 94