Kispesti.hu
May 5

Kék hírek
A tűzoltók mérései kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2018. október 28. vasárnap, 18:12

Egy Templom téri lakóházban szólalt meg a szén-monoxid-érzékelő Budapest XIX. kerületében. A fővárosi hivatásos tűzoltók mérései kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, ezért a helyszínre kérték a gázszolgáltató munkatársait. Az elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg.

Kép: illusztráció

 
Őrizetben a kispesti autótolvaj PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2018. október 27. szombat, 17:53

A rendőrök elfogták azt a 28 éves férfit, aki egy hónap alatt három autót ellopott a XIX. kerületben.

Kép: illusztráció

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztálya a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályával együttműködve 2018. október 26-án 16 óra 5 perckor a IV. kerületben elfogta a 28 éves L. R. Dávidot, akit lopás bűntett miatt köröztek. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2018. szeptember 24-e és október 17-e között három autót ellopott Budapest XIX. kerületében.

A nyomozók L. R. Dávidot előállították a XIX. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol lopás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 
Trükkös tolvajt fogtak Kispesten PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2018. október 27. szombat, 10:15

A nyomozók a lakásán fogták el azt a nőt, aki megtévesztett egy idős asszonyt, majd ismeretlen társával ellopták az ékszereit.

 

Az 56 éves budapesti D. Karolin 2018. október 8-án délelőtt Kispesten megszólított egy idős asszonyt és régi ismerősének adtak ki magát, majd beszélgetés közben kiderítette a sértett címét. A nő még aznap délután, eddig ismeretlen társával megjelent az idős asszony kispesti lakásán és amíg az egyik nő elterelte a figyelmét, a másik átkutatta a szekrényeket. Az elkövetők kis idő elteltével elhagyták a lakást, de magukkal vitték a sértett ékszereit. Távozásukat követően az idős asszony észrevette, hogy ellopták az ékszereit, ezért értesítette a rendőröket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a térfigyelő kamera felvételei alapján azonosították az egyik nőt, akit 2018. október 24-én délelőtt budapesti lakásán elfogtak. A rendőrök D. Karolinát lopás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Ismeretlen társát továbbra is keresik.

 
Közlekedési baleset PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2018. október 21. vasárnap, 20:55

Egy motorkerékpár és egy személygépkocsi karambolozott Kispesten, a Nádasdy utcában. A fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, ahol megkezdődött a műszaki mentés. A baleset során ketten megsérültek, őket a mentők ápolják. Az utcában forgalomkorlátozásra kell számítani.

 

Kép: illusztráció

 
Gyilkosság egy kispesti munkásszállón PDF Nyomtatás E-mail
Írta: infostart.hu   
2018. október 13. szombat, 19:51

Szíven szúrta lakótársa a hajnalban hangoskodva hazatérő ukrán vendégmunkást.

Emberölés miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a 30 éves debreceni munkással szemben, aki júliusban - szóváltást követően – szíven szúrta a hétvégi szórakozásból a kispesti munkásszállóba hazatérő ukrán társát.

A vádirat a debreceni vádlott és több munkás, köztük két ukrán férfi, egy szállóként használt kispesti családi házban laktak.

2018. július 9-én hajnalban a későbbi sértett és honfitársa egy hétvégi esti italozásból tért haza majd kimentek a családi ház teraszára ahol hangoskodtak és ezzel felébresztették a házban alvókat.

Hangos szóváltás alakult ki, amibe nem sokkal később bekapcsolódott az egyik emeleti szobában a hangzavarra felfigyelő vádlott is, aki egy 15 cm pengehosszúságú késsel támad a hangoskodókra és egyiküket nagy erővel, 13 centiméter mélyen szívtájékon szúrta. A sértett a kórházba szállítást követően életét vesztette. A korábban rablás miatt elítélt visszaeső vádlott letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást.

 
Tűz volt a jármű motorterében. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2018. október 13. szombat, 05:31

Fának hajtott egy autó Budapest XIX. kerületében, az Áchim András utcában, a Báthory utcánál. Az ütközés után a motortérben valami kigyulladt, de a fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor már nem volt tűz. Az egység megszüntette a füstölést és áramtalanította a gépkocsit.

 
Korábbi sérelme miatt szúrt PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2018. október 11. csütörtök, 06:27

A kispesti járőrök és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai elfogták azt a nőt, aki egy XIX. kerületi parkban megszúrta egyik ismerősét.

A rendőrségre érkezett bejelentés 2018. október 9-én 16 óra körül, hogy egy kispesti parkban egy nő megszúrta egyik ismerősét.

A járőrök és a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai a bejelentést követően perceken belül a helyszínre érkeztek, ahol a nőt elfogták. Az adatgyűjtés során a rendőrök megállapították, hogy az 59 éves budapesti S. Sz. Ilona korábban a park területén összeszólalkozott a sértettel, akit ezért egy késsel megszúrt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói S. Sz. Ilonát súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

 
Ismerősének adta ki magát, keressük PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2018. október 11. csütörtök, 06:25

A kispesti rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen nő azonosításához.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága 01190/1396/2018. bűnügyi számon lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettesek ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2018. október 8-án 11 óra 30 perc körül Kispesten egy nő megszólította a későbbi sértettet, beszélgetni kezdtek. Miután megtudta a lakcímét, aznap 13 óra körül a fényképen látható nő egy másik nő kíséretében megjelent a sértett lakásán, akinek elterelték a figyelmét és ellopták az ékszereit.

Az egyik feltételezett elkövetőről felvétel készült.

A nő körülbelül 60-65 év körüli, 160 centiméter magas. A bűncselekmény elkövetésekor sötét felsőt és drapp szoknyát viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható nőt felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatosan információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

 


48. oldal / 95