Kispesti.hu
May 4

Kék hírek
Ismét gázolt a vonat, a Nyugati közelében történt baleset miatt jelentősek a késések PDF Nyomtatás E-mail
Írta: mti.hu   
2018. december 29. szombat, 22:11

Halálra gázolt egy embert egy Nyíregyháza-Debrecen felől érkező vonat a fővárosban a Nyugati pályaudvar előtt, a Városliget környékén szombat este. A baleset miatt 60-90 perces késésekre kell számítani az érintett vonalakon - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.

Kavalecz Imre azt mondta: egy idős nő halt meg a balesetben. Az érintett vonat utasait a katasztrófavédelmi szakemberek segítségével a Nyugati pályaudvarra kísérték.
Közölte: a rendőrség a helyszínelés miatt lezárta mindkét vágányt Kőbánya-Kispest felé. Cegléd felé az InterCity, a távolsági és az elővárosi vonatok jelenleg a Nyugati pályaudvar helyett Kőbánya-Kispestig közlekednek és onnan is indulnak vissza.
Hozzátette: a MÁV-Start és a Budapesti Közlekedési Központ megegyezése alapján a MÁV vonataira érvényes bérleteket elfogadják a metrón Kőbánya-Kispest és a Nyugati között.
Szombat délután a velencei vasútállomáson is halálra gázolt egy embert egy vonat.

Kép: illusztráció

 
Egy Lehel utcai lakásban szivárgott a szén-monoxid PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2018. december 25. kedd, 20:54

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő Kispesten, a Lehel utca egyik családi házában. A lakásban tartózkodók azonnal elhagyták az ingatlant és hívták a fővárosi tűzoltókat, akik kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, ezért a helyszínre kérték a gázszolgáltató munkatársait. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Kép: illusztráció

 
Hajnali autósüldözésnek lett csúnya vége az Üllői úton PDF Nyomtatás E-mail
Írta: ittlakunk.hu   
2018. december 08. szombat, 09:21

Olvasónk számolt be róla, hogy ma, december 7-én hajnali 2 óra után baleset történt Kispesten az Üllői úton, a Fő utcai villamosmegállóval szemben. Több szemtanú szerint autósüldözés ért csúnya véget.

Olvasónk egy járdán álló autóról, a helyszínen mentőről, rendőrökről számolt be. Más azt jelezte, hogy autósüldözés volt: lopott autóval, menekülés közben hajtottak az üzletbe. Úgy tudja, az egyik elkövetőt mentő vitte el, a másik elmenekült.

Egy taxis olvasónk szerint a kollégája jelezte URH-n, hogy üldöznek egy autót az Astoriánál. Ekkor ő a Nagyvárad térnél volt. Mint írta „5 perc múlva már mellettem suhantak el a Shopmarknál, de kb. 150-200-zal. Akkor még csak 1 rendőr követte. A Kisfaludyból jött ki 1 Renault, az kapta el a hátulját és akkor pördült meg az Opel. A sofőr meg kipattant és elszaladt.”

Egy szemtanúnak fotókat is sikerült készíteni a helyszínen. Szerinte az autósüldözés eredménye: csomó narkó és egy szökött utas, akit több rendőr keresett a környéken még órákig.

Megkérdeztük a rendőrséget is a dologról. Amint válaszolnak természetesen megosztjuk veletek.

 
Halálos baleset történt Kispesten PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2018. november 19. hétfő, 20:10

Gyalogost ütött el egy személyautó Budapest XIX. kerületében.

Eddig tisztázatlan körülmények között 2018. november 19-én 17 óra 20 perc körül egy autó elütött egy nőt Budapest XIX. kerületében, a Vas Gereben utca 71. szám előtt.

A balesetben a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A rendőrök a helyszínelés idejére lezárták a Vas Gereben utcát az Ady Endre út és a Tóth Árpád utca között, a járműforgalmat a József Attila utcába és a Jáhn Ferenc utcába terelik.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Kérjük, a balesettel érintett útszakaszt kerüljék el!

 
Kiderültek a kispesti ékszerrablás részletei PDF Nyomtatás E-mail
Írta: 24.hu   
2018. november 12. hétfő, 17:46

A 45 éves asszony bement egy XIX. kerületi ékszerüzletbe, ahol kiválasztott két arany karláncot, szintén két darab arany nyakláncot, valamint egy medált. Amikor az eladó az ékszereket becsomagolta, a vádlott közölte, hogy azokat tegye a pultra helyezett hátizsákjába.

Amikor az eladó arra kérte, hogy előbb fizesse ki az ékszereket, a vádlott elővett egy kinyitható kést, majd megfenyegette az eladót, hogy ha életben akar maradni, adja át neki az ékszereket.

Az alkalmazott félelmében a kiválasztott ékszereket átadta a nőnek, majd felszólítására kinyitotta az ékszerbolt ajtaját, amin keresztül a vádlott a megszerzett értékekkel együtt távozott az üzletből.

Egy ismeretlen telefonáló a rendőrség honlapjára feltöltött videó alapján bejelentést tett a Tevékenység-irányítási Központba, hogy felismerte L. Gábornét. A kispesti rendőrök a bejelentés után megjelentek a nő lakcímén és a házkutatás során megtalálták az elkövetéskor viselt ruhát, hátizsákot és a zsebkést is.

A tavaly májusi bűncselekménnyel okozott 450 ezer forintos kár azóta sem térült meg. Az elkövetőt a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja. A nő akár tíz év börtönt is kaphat.

 
Két autó ütközött PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2018. november 11. vasárnap, 22:14

Összeütközött két személygépkocsi Budapest XIX. kerületében, a Vak Bottyán utca és a Lehel utca kereszteződésében. Az első hírek szerint egy ember megsérült a balesetben, amelynek következtében olaj folyt az úttestre. A műszaki mentést végző fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanítják a járműveket.

Az első hírek szerint egy ember megsérült a balesetben.

Kép: illuszrtáció

 
Közlekedési baleset PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2018. november 08. csütörtök, 20:35

Egy ház kerítésének csapódott egy személygépkocsi Kispesten, a Nagysándor József utcában. Az ütközés következtében a kerítés falazata veszélyesen megdőlt, ezért a fővárosi hivatásos tűzoltók eltávolítják. A baleset során személyi sérülés nem történt. A beavatkozás idején forgalomkorlátozásra kell számítani.

A Nagysándor József utcában a beavatkozás idején forgalomkorlátozásra kell számítani.

Kép: illusztráció

 
Befejezték a helyszínelést Budapest XIX. kerületében. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2018. október 29. hétfő, 23:27

2018. október 29-én 9 órakor Budapest XIX. kerületében, az Üllői út 206. szám előtt három autó összeütközött.

A balesetben senki nem sérült meg, a rendőrség a helyszínelést befejezte, a forgalom újra zavartalanul halad.

Kép: illusztráció.

 


47. oldal / 95