Kispesti.hu
May 5

Kék hírek
100 milliós kisbusz PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2019. április 01. hétfő, 19:16

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószerbűnözés Elleni Osztályának nyomozói öt embert elfogtak, több mint öt kiló heroint, három autót és több százezer forintot foglaltak le. A rendőrök 10 ezer adag kábítószert vontak ki a piacról.

A 70 éves siófoki D. János, a 68 éves budapesti B. Gyula és három szerb társa a gyanú szerint rendszeresen csempésztek heroint Magyarországra, aminek eladását B. Gyula irányította. A kábítószer beszerzése és az országba szállítása a szerb férfiak feladata volt, a drogot egy kisbusz hátsó kerekei mögött kialakított tárolókban rejtették el.

2019. március 30-án reggel D. János siófoki otthonába érkezett a kisbusszal két szerb férfi. Éppen a kocsi egyik kerekét szerelték le, amikor a budapesti rendőrök rajtuk ütöttek. Elfogásuk után a nyomozók megtalálták az elrejtett, több mint 5 kiló nagy tisztaságú heroint, melynek piaci értéke megközelíti a 100 millió forintot. A drogon felül a rendőrök a kisbuszt és egy másik autót is lefoglaltak.

A hálózat harmadik szerb tagját egy kispesti panzióban fogták el, akinél több mint 10 ezer eurót találtak. Az eladásért felelős B. Gyulát XV. kerületi otthonában fogták el, tőle informatikai eszközöket, 440 ezer forintot és egy autót foglaltak le.

A BRFK Felderítő Főosztályának nyomozói az öt férfit kábítószer-kereskedelem bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

 
Tűzeset PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2019. március 30. szombat, 22:13

A tűzoltók egy elhunyt embert találtak a helyiségben.
Kiégett egy családi ház egyik szobája a XIX. kerületi Táncsics Mihály utcában. A fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott tartózkodók kezdték oltani a tüzet, amelynek végleges oltását a tűzoltók fejezték be. A munkálatok közben a helyiségben egy embert találtak, aki a mentők megállapítása szerint elhunyt.

Kép: kispesti.hu archívum

 
Kábítószerrel kereskedtek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2019. március 22. péntek, 19:15

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nyomozók a BRFK rendőreivel együttműködve egy nap alatt öt kábítószer-kereskedőt fogtak el.

Bűnügyi információ merült fel arra vonatkozóan, hogy T. Tamás 44 éves, W. Béla 45 éves, M. Edit 48 éves, V. Viktória 29 éves és Zs. István 56 éves budapesti lakosok 2018. augusztusától kezdődően kábítószerrel, illetve engedély nélküli egészségügyi termékekkel kereskednek.

A gyanú szerint a bűnszövetség úgy épült fel, hogy a kábítószert, illetve az engedélyhez kötött egészségügyi termékeket a 44 éves T. Tamás rendelte külföldről, melyeket négy társának közreműködésével belföldön, döntően Kispesten és Óbudán árult, valamint külföldre is továbbértékesített.

A nyomozók a három férfit és a két nőt összehangolt akcióban, 2019. március 20-án délután elfogták és a hozzájuk köthető kispesti és óbudai ingatlanokban kutatást tartottak. A hét helyszínen megtartott kutatás során két kilogramm amfetamint, valamint további 140 gramm kábítószergyanús anyagot, mobiltelefonokat és 125 különféle zacskókba és dobozokba csomagolt tiltott egészségügyi termékeket találtak. A lefoglalt egészségügyi termékek között potencianövelők és tiltott teljesítményfokozó szerek is voltak.

A kispesti nyomozók a bűnszövetség tagjait kábítószer-kereskedelem bűntette, illetve egészségügyi termék hamisításának bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként és őrizetbe vették őket.

 
Felborult egy mentőautó Kispesten PDF Nyomtatás E-mail
Írta: index.hu   
2019. március 17. vasárnap, 00:09

Egy mentőautó és egy autó ütközött össze szombat délután 15 óra körül Budapesten, a XIX. kerületi a Kossuth tér 1. előtt.

Olvasónk küldött képet a balesetről.

Kép forrása: index.hu

 
Eltűnés miatt keressük Madaras Zsuliett Elizabethet PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2019. március 14. csütörtök, 22:32

A kispesti rendőrök a lakosság segítségét kérik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága 01190-157/57/2019. körözési számon eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó 17 éves Madaras Zsuliett Elizabeth eltűnése ügyében.

A lány 2019. március 7-én kispesti lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról, a felkutatására tett rendőri intézkedések nem vezettek eredményre.

Madaras Zsuliett Elizabeth körülbelül 162 centiméter magas. Eltűnésekor bordó kabátot és zöldes-barna nadrágot viselt.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható Madaras Zsuliett Elizabethet felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

 
Kidőlt fák, leszakadt ágak miatt riasztják az egységeket. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2019. március 11. hétfő, 19:46

Több helyen forgalmi akadályt okoztak, épületeket rongáltak meg a kidőlt fák és a leszakadt ágak. Budapest V. kerületében, a Szép utcában a viharos szél a bádogtető egy részét felszakította, a fővárosi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be. A XVI. kerületi Hársfavirág utcában egy fa úttestre dőlt, a helyi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el. A XX. kerületben, a Borsa utcában egy megdőlt fa miatt kérték a tűzoltók segítségét. A XIX. kerületi Jókai utcában egy tízméteres fa dőlt ki, a fővárosi hivatásos tűzoltók eltávolították.Dunakesziben, a Király utcában egy betonoszlop veszélyesen megdőlt egy kidőlt fa terhe alatt. Az oszlop a közúti és a gyalogosforgalmat is veszélyeztette. A fővárosi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre. Solymáron, a Turista utcában úttestre dőlt fa miatt riasztották a helyi önkéntes egységet.

Kukákat döntött fel az erős szél.

 
A tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2019. március 04. hétfő, 21:13

Tűz ütött ki egy családi ház pincehelyiségében hétfő késő délelőtt a Budapest XIX. kerületében húzódó Petőfi utcában. A tűzhöz a főváros hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. Elsődleges információink szerint az eset során senki nem sérült meg.

Kép: kispesti.hu archívum

 
Közlekedési baleset PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2019. február 25. hétfő, 07:09

A baleset az Ady Endre út és a Hunyadi utca kereszteződésénél történt.
Két személyautó karambolozott Budapest XIX. kerületében, az Ady Endre út és a Hunyadi utca kereszteződésénél. Az egyik gépkocsi a villamossínekre került. A helyszínre műszaki mentés céljából a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg.

Kép: illusztráció

 


44. oldal / 95