Kispesti.hu
Apr 25

Kék hírek
Autómosás közben lopták meg a taxist PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2019. május 25. szombat, 17:02

A kispesti rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.

Videó megnézéséhez katt a képre.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága 01190/625/2019. bűnügyi számon lopás vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy ismeretlen férfi 2019. május 21-én 15 óra körül egy XIX. kerületi autómosóban álló taxiból egy pénztárcát lopott el.

A férfi 35 év körüli, 170-180 centiméter magas, fekete hajú. A bűncselekmény elkövetésekor fekete kabátot, farmernadrágot, valamint fekete cipőt viselt.

Az elkövetőről egy biztonsági kamera felvételt készített.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételeken látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.​

 
Napszemüvegeket lopott, keressük PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2019. május 24. péntek, 21:13

A kispesti rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága 01190/630/2019. bűnügyi számon lopás vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy ismeretlen férfi 2019. május 17-én 16 óra 30 perc körül egy Budapest XIX., bevásárlóközpont egyik üzletéből három napszemüveget ellopott.

A férfi 25-30 éves, körülbelül 170-180 centiméter magas, fekete hajú. A bűncselekmény elkövetésekor sötét kabátot, világoskék farmert, valamint sötét cipőt viselt.

Az elkövetőről egy biztonsági kamera felvételt készített.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételeken látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.​

 
Őrizetben a nyaklánckitépő PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2019. május 21. kedd, 14:42

A kispesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki egy héten belül két alkalommal nyakláncot, két alkalommal pedig fülbevalót tépett ki a sértettek nyakából, illetve füléből.

A rendőrségre 2019. május 20-án délután érkezett bejelentés, hogy Budapest XIX. kerületében a Szigligeti utcában egy nyaklánckitépőt tartanak vissza. A járőrök perceken belül a helyszínre értek, és igazoltatták a feltartóztatott férfit. Az intézkedés során kiderült, hogy a 24 éves budapesti K. Gergely egy idős nő nyakából egy nyakláncot tépett ki a XIX. kerületi Fő utcában, és elszaladt. Az esetet egy férfi látta, aki autójával követte a tolvajt, majd utolérte a Szigligeti utcában, és feltartóztatta a rendőrök kiérkezéséig.

A rendőrök K. Gergelyt elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra. A nyomozók az eljárás során megállapították, hogy a férfi további három olyan bűncselekménnyel gyanúsítható, ahol a sértettektől hasonló módszerrel vette el ékszereiket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói lopás, valamint rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki K. Gergelyt, aki a kihallgatás során elismerte a bűncselekmények elkövetését. A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatásának indítványozását.​

 
Elfogatóparancsot adtak ki PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2019. május 21. kedd, 07:04

Idős személyektől több mint 1,5 millió forint értékben arany ékszereket, valamint hárommillió forintot csaltak ki.

 

 

A budapesti nyomozók egy korábbi unokázós csalással összefüggésben elfogtak egy 16 éves lányt, valamint társa, B. Szabina ellen elfogatóparancsot adtak ki.

 

Kép: illusztráció

 

A  Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói 2019. február 21-én egy kispesti lakásban elfogtak két férfit, akik unokázós csalásokat követtek el Budapesten.

A módszerük az volt, hogy kerületekre lebontva vezetékes telefonszámokat hívtak fel, majd a telefonáló a hívott fél rokonának, vagy barátjának adta ki magát és közölte, hogy a közeli hozzátartozójukat albánok elrabolták, fogvatartják és bántalmazzák, ezért pénzre van szüksége. Amennyiben a hívott fél hajlandóságot mutatott a pénz átadására, az elkövetők elmentek a pénzért, vagy azt egy szeméttárolóba dobatták és később vették ki onnan.

A BRFK IV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói megállapították, hogy az elkövetők 16 személyt hívtak fel, közülük öt idős személytől több mint 1,5 millió forint értékben arany ékszereket, valamint hárommillió forintot csaltak ki. A nyomozók a 2019 februárjában tartott kutatáskor az elkövetők lakásán megtalálták az arany ékszereket.

Az újpesti nyomozók a Budapesti Rendőr-főkapitányság unokázós nyomozócsoportjának kollégáival közösen 2019. május 15-én több helyen, összehangolt kutatást tartottak, amely során mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, átutalási megbízásokat és taxi nyugtát találtak. A rendőrök még aznap Kálon elfogták a csalók 16 éves társát, aki az egyik bűncselekménynél a pénzt vette át a sértettől.

Az újpesti nyomozók a lányt csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, valamint azonosították a 26 éves B. Szabinát, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki orgazdaság vétség miatt.

 
Megpróbált kirabolni egy postást Pesterzsébeten PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2019. május 17. péntek, 06:11

A budapesti rendőrök perceken belül elfogták a feltételezett elkövetőt.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2019. május 16-án 13 óra 57 perckor érkezett egy bejelentés, hogy Pesterzsébeten a Szent Imre herceg utcában megtámadtak egy postást.

A rendőrök nyolc perc alatt a helyszínre értek, és elfogták a 25 éves G. Lászlót, aki a gyanú szerint megpróbált kirabolni egy kézbesítőt.

A rendelkezésre álló adatok szerint G. László autóval ment, amikor meglátta a postást, és nagymamája nyugdíját követelte rajta. A postai alkalmazott ezt meghatalmazás hiányában megtagadta. A 25 éves férfi ekkor a kézbesítőt, majd a segítségére siető másik férfit megütötte.

A rendőrök G. Lászlót elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki; ellene közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt indult eljárás. A rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte a férfi letartóztatásának indítványozását.

 

 
Nem jutott messzire PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2019. május 12. vasárnap, 10:27

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a bejelentés után pár órán belül elfogták a rablót.

Egy férfi 2019. május 9-én 10 órakor tett feljelentést a VIII. kerületi rendőrkapitányságon; elmondta, hogy egy nappal korábban, 8-án este 10 és 11 óra között Kispesten kirabolták.

A férfi egy XIX. kerületi kocsmában ivott alkalmi ismerősével, aki a közös szórakozás után a gyanú szerint a Vak Bottyán úton leütötte, majd elvette 180 ezer forintját és a mobiltelefonját.

A rendőrök a beszerzett kamerafelvételek alapján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, S. Richárdot. A 32 éves budapesti férfit még aznap délután 17 órakor a bűncselekmény helyszínének közelében elfogták, előállították a XIX. kerületi rendőrkapitányságra. S. Richárdnál tartott kutatás során a nyomozók megtalálták és lefoglalták a mobiltelefont és a 180 ezer forintot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága a rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást S. Richárd ellen, a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását.

 
Több méteren kidöntött egy autós egy zajvédő falat Budapesten PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2019. május 10. péntek, 19:36

Zajvédő falnak csapódott egy furgon Budapest XX. kerületében, a Nagykőrösi út és Kossuth Lajos utca kereszteződésénél. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanítják a járművet. A helyszínre érkezett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság doktorszolgálata is. A Nagykőrösi úton forgalomkorlátozásra kell számítani.

Kép: mti.hu

 
Laptopokat lopott, keressük PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2019. április 30. kedd, 19:57

A kispesti rendőrök keresik a feltételezett elkövetőt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága 01190/519/2019. bűnügyi számon lopás bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2019. április 29-én hajnal 2 óra körül egy Budapest XIX., Hunyadi utcai kollégium irodájából laptopokat lopott.

A feltételezett elkövetőről felvétel készült.

A férfi 35 év körüli, vékony testalkatú, 170- 175 cm magas, a bűncselekmény elkövetésekor sötét kabátot és szürke, kapucnis pulóvert viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatosan információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

 


42. oldal / 94