Kispesti.hu
Apr 19

Kék hírek
Villanyoszlopnak hajtott egy autó a XIX. kerületben PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2023. szeptember 25. hétfő, 22:01

Közvilágítási oszlopnak ütközött egy gépkocsi a XIX. kerületben, a Határ út és a Zalaegerszegi utca sarkán. A fővárosi hivatásos tűzoltók megkezdték a jármű áramtalanítását. A hatósági munkálatok idejére lezárták az érintett útszakaszt, a korlátozás a közösségi közlekedési járművek haladását is akadályozza.

Kép: illusztráció

 
Összeütközött két autó Kispesten PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2023. szeptember 24. vasárnap, 22:03

Frontálisan karambolozott két személyautó Budapest XIX. kerületében, a Ferihegyi repülőtérre vezető úton. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, amelyek akadályozzák a forgalmat. A helyszínen vannak a mentők is.

Kép: illusztráció Forrása: kispesti.hu archívum.

 
Teljes útlezárás van Ferihegyi repülőtérre vezető úton. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2023. augusztus 14. hétfő, 22:08

Személyautó és személyszállító kisbusz ütközött Budapest X. kerületében, a Ferihegyi repülőtérre vezető úton. A fővárosi hivatásos tűzoltók a műszaki mentés során áramtalanították a járműveket, melyekben összesen hat ember utazott. Az érintett területen teljes útlezárás van.

 
Viharkárok a fővárosban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2023. augusztus 04. péntek, 16:34

Budapesten és környékén sok riasztást kaptak a tűzoltók a hirtelen lezúdult nagy eső miatt. Főként pincékbe, garázsokba, aluljárókba befolyt víz kiszivattyúzásához kértek segítséget az egységektől, akik néhány helyen kidőlt fákat is eltávolítanak. A X. kerületben, a Gitár utcában és a Maglódi úton, a XVIII. kerületben pedig a Felsőcsatári úton több mint ötven centiméter magasan hömpölyög a esővíz, amely akadályozza a forgalmat. A fővárosi tűzoltók több autót kitoltak a vízből. Az egységek a VIII. kerületi Ciprus utcában egy társasház mélygarázsából, illetve a XIX. kerületi Nádasdy utcából szivattyú segítségével távolítják el a felgyülemlett vizet. A XXII. kerületi Zambelli Lajos utcában kidőlt fához riasztották a tűzoltókat, akik dolgoznak a károk elhárításán.

Kép: kispesti.hu archív

 
Kigyulladt egy mozdony PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2023. július 26. szerda, 07:57

Kigyulladt egy dízelmozdony a Zugló és Kőbánya-Kispest közötti vasútvonalon, a Vaspálya utca magasságban. A fővárosi hivatásos tűzoltók két habosított sugárral eloltották a lángokat, és megkezdték az üzemanyagtartály visszahűtését, valamint a mozdony által húzott szerelvényen belüli utómunkálatokat. A tűzoltók tíz embert lekísértek a vonatról, a többi utas már a rajok kiérkezése előtt elhagyta a szerelvényt. A helyszínen a füst miatt nagyjából 30 méter a látótávolság. Az érintett vasúti szakaszon teljesen leállították a közlekedést.

Kép: illusztráció

 
Két autó karambolozott Kispesten PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2023. július 20. csütörtök, 04:58

Összeütközött két személyautó Budapest XIX. kerületében, a Vak Bottyán utcában. A műszaki mentést végző fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet. A megrongálódott autók akadályozzák a zavartalan közlekedést.

Frissítés: Megszűnt a forgalmi akadály, újból zavartalan a forgalom.

 
Kétszáznál is többen haltak meg balesetben idén PDF Nyomtatás E-mail
Írta: hang.hu   
2023. július 09. vasárnap, 22:40

Az idei első félévben 193 balesetben 211-en veszítették életüket – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. Ez ugyan alacsonyabb a korábbi évek adatainál – 2010 első felévben például 330 halálos áldozatot követeltek a balesetek –, a rendőrség azonban hangsúlyozta, hogy őket is hazavárták.

Kitértek arra is, hogy a számadatok mögött drámai történetek húzódnak. Az elmúlt időszakban fiatalok, idősek, gyermekek holtteste mellett kellett a rendőröknek helyszínelniük szinte minden egyes nap. Felfoghatatlan és elfogadhatatlan, amikor egy 7 éves gyermek 10 másodperc alatt szülők nélkül marad, vagy egy édesanya veszíti el a férjét és a gyermekét – írták. Felidézték, hogy néhány napja a közutat versenypályának használó fiatalok miatt kellett meghalnia egy munkából, kerékpárral hazatartó férfinak az Árpád hídon. A balesetet okozó jármű vezetője több mint 140-el száguldozott a hídon. Ezeknek a tragédiáknak a többsége nagyobb odafigyeléssel, a szabályok betartásával elkerülhető lett volna, hiszen a közúti közlekedési balesetek túlnyomó része emberi hiba, mulasztás miatt következik be. A rendőrség statisztikája azt mutatja, hogy a balesetek fő okai továbbra is a gyorshajtás (27%), az elsőbbségi jog meg nem adása (26%) és a kanyarodási szabályok megszegése (15%).

 

Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsik az Árpád hídon 2023. július 1-jén (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

 
Halálra gázolt egy 20 éves fiút a metró a Nagyvárad térnél PDF Nyomtatás E-mail
Írta: 24.hu   
2023. június 23. péntek, 15:20

Elgázolt egy embert az Újpest felé közlekedő M3-as metró a Nagyvárad térnél. A helyszínen vannak a tűzoltók, a mentők és a rendőrök is.

A BRFK sajtóosztálya az üggyel kapcsolatos megkeresésükre azt közölte, hogy egy 20 éves férfit gázolt el a metró, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét.

A gázolás miatt pótlóbusz jár az M3-as metró helyett a Deák Ferenc tér és Kőbánya-Kispest között.

 

Frissítünk!

Ismét a teljes vonalon közlekedik a 3-as metró, de a korábbi gázolás miatt a Nagyvárad téren megállás nélkül áthalad – közölte a Budapesti Közlekedési Központ péntek délben a BKK Info Facebook-oldalon.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

 

 

 


5. oldal / 94