Kispesti.hu
Apr 18

Kék hírek
Fának ütközött egy autó a XIX. kerületben PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2023. december 23. szombat, 21:58

Fának ütközött egy gépkocsi a XIX. kerületi Nádasdy utcában, a Zrínyi utca sarkánál. A fa elektromos vezetékre dőlt a baleset következtében. A fővárosi hivatásos tűzoltók megkezdték a munkálatokat, amelynek idejére egy sávot lezártak az érintett szakaszon.

 
Esélytelen kísérlet PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2023. december 19. kedd, 20:31

Ittas ámokfutó próbált meg elmenekülni a rendőrök elől az Üllői úton. A jogosítvány nélkül vezető férfi útja végül egy mellékutcában, a rendőrautó hátsó ülésén ért véget.

Kép:illusztráció

A BRFK XIX. és XVII. kerületi járőrei 2023. december 17-én éjjel közlekedési ellenőrzést végeztek Kispesten, az Üllői úton, amikor nem sokkal éjfél után igazoltatni akartak egy gépkocsit. A járőrök jelzésére a sofőr megállás helyett gyorsított, és elszáguldott a rendőrök mellett. A járőrök szolgálati autóikhoz rohantak, majd megkülönböztető fény- és hangjelzéssel perceken keresztül követték és próbálták megállásra bírni a sofőrt, aki minden létező szabályt áthágott, hogy megússza az igazoltatást; az összes piros lámpán áthajtott, az előtte haladókat pedig a záróvonalon áthajtva, a szembejövő forgalmat akadályozva előzte.

A Renault vezetője látva, hogy nem tud meglépni a rendőrök elől, végül váratlanul lekanyarodott az Árpád utcába, ahonnan azonban már nem tudott tovább hajtani. A rendőrök kipattantak a rendőrautóból, a férfit pedig – aki nem volt hajlandó felszólításukra kiszállni – testi kényszerrel húzták ki a vezetőülésből, majd megbilincselték.

A helyszínen kiderült, hogy a 39 éves B. Szilveszter nem véletlen fogta menekülőre; az alkoholszonda ittasságot jelzett, jogosítványát pedig éppen ittas járművezetés miatt vonták be korábban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. Kerületi Rendőrkapitánysága a férfivel szemben szabálysértési és büntetőeljárást indított.​

 

 

 
Ismét embert gázolt el a vonat Budapesten PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2023. december 19. kedd, 09:06

Vonat gázolt el egy embert Budapest X. kerületében, a Vaspálya utcánál, Kőbánya-Kispest vasútállomás közelében. Műszaki mentés céljából a fővárosi hivatásos tűzoltók érkeztek a baleset helyszínére. Az egység a szerelvényen tartózkodó utasokat átkísérte a vasútállomásra

Kép:  illusztráció

 
Kábítószer birtoklással gyanúsították meg a lakásban lakó férfit PDF Nyomtatás E-mail
Írta: 24.hu   
2023. december 14. csütörtök, 10:23

Közigazgatási eljárást indított a BRFK a két ember halálával járó hétfő hajnali kispesti lakástűz ügyében. A lakásban lakó férfival szemben viszont büntetőeljárás indult drogbirtoklás miatt.

Egy ötven négyzetméteres lakás gyulladt ki tegnap hajnalban az Erdész utcánál. Amikor a tűzoltók kiértek, akkor egy ágy égett a szobában, és azt próbálta egy férfi eloltani. A tűzoltók gyorsan megfékezték a lángokat, de a lakásban lévő két férfi életét már nem tudták megmenteni, a harmadik férfit pedig súlyos füstmérgezéssel vitték kórházba.

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője a tragédiával kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy nem merült fel idegenkezűség, vagy bűncselekmény gyanúja az elhunyt személyekkel kapcsolatban, ezért a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a tragédia körülményeit.

Hozzátette, a lakásban lakó férfit kábítószer birtoklással gyanúsították meg, és szabadlábon védekezik.

 

 
Ketten vesztették életüket egy fővárosi lakástűzben PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2023. december 11. hétfő, 22:52

Hétfőn reggel kigyulladt egy ötven négyzetméteres lakás a főváros tizenkilencedik kerületében, Kispesten, az Endresz Görgy utcában. A tűzoltók percek alatt a helyszínre értek és hamar megfékezték a lángokat. Az egységek átvizsgálták a sűrű füsttel telítődött ingatlant, a lakás egyik helyiségében két embert találtak, akiknek az életén már nem lehetett segíteni. A szobában egy ágy égett, a lángokat egy harmadik ember próbálta megfékezni, őt füstmérgezéssel szállították kórházba. A körülmények tisztázása érdekében a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít.

A leggyakrabban nyílt láng használata, elektromos probléma, a fűtési rendszer hibája, főzés, vagy dohányzás vezet lakástűzhöz. A tragédiák és nagyobb tüzek megelőzése érdekében érdemes füstérzékelőt beszerezni.

Kép: MTI/Mihádák Zoltán

 

 
Kizuhant az ablakán és meghalt egy idős nő PDF Nyomtatás E-mail
Írta: 24.hu   
2023. december 06. szerda, 22:00

Kizuhant egy idős asszony a lakása ablakán Kispesten. Az RTL Híradó értesülése szerint a járókelők értesítették a rendőrséget, akik az utcán megtalálták a holttestet. A híradó értesülései szerint a nyugdíjas nő feltehetően öngyilkos lett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya megkeresésünkre annyit közölt, hogy nem merült fel idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja, és a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

 

 

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

 
Kitört egy villanyoszlop a Hofherr Albert utca és az Ady Endre út kereszteződésében PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2023. december 04. hétfő, 22:57
Beton villanyoszlopnak ütközött és kitörte azt egy személyautó Budapest XIX. kerületében, a Hofherr Albert utca és az Ady Endre út kereszteződésében. A járműben senki sem tartózkodik. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak ki.

 

Kép: illusztráció

 
Lángra kapott egy csuklós busz kereke PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2023. november 27. hétfő, 21:09

A Kós Károly térre riasztották a tűzoltókat.

Kigyulladt egy csuklós busz jobb hátsó kereke Budapest XIX. kerületében, a Kós Károly téren. A sofőr egy porral oltóval eloltotta a lángokat. A fővárosi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral visszahűtik és hőkamerával átvizsgálják a BKV-autóbuszt.

Kép: illusztráció

 


3. oldal / 94