Kispesti.hu
May 20

Kék hírek
Több gépkocsi ütközött össze PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2021. december 28. kedd, 22:44

Egymásba futott öt gépkocsi Budapest XIX. kerületében, a Vak Bottyán utca és a Határ út kereszteződésénél. A balesethez a főváros hivatásos tűzoltói vonultak ki, akik két autót áramtalanítanak. A műszaki mentési munkálatok ideje alatt az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom.

Kép: illusztráció

 
Könnyű pénzt remélt - lebukott PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2021. december 20. hétfő, 07:45

A budapesti rendőrök egy 22 éves férfit fogtak el a XIX. kerületben, akit azzal gyanúsítanak, hogy többek között fiatalkorúaknak is adott el marihuánát.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. Kerületi Rendőrkapitánysága kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt folytat eljárást a budapesti S. Adriánnal szemben, aki a nyomozás eddigi adatai szerint 2021. december 14-én, illetve az azt megelőző hetekben több embernek, közöttük fiatalkorúaknak értékesített különböző drogokat a kispesti otthonában.

A kerületi nyomozók a férfitől távozó kuncsaftokat egytől egyig igazoltatták, amely során a tiltott anyagból mindannyiuknál találtak, majd a lakásában elfogták S. Adriánt. A férfi otthonát a rendőrök átkutatták, ahol 350 gramm növényi törmeléket - a gyanú szerint marihuánát -, némi kábítószergyanús fehér port, valamint az adagoláshoz használt mérleget és tasakokat és közel 800 ezer forintot foglaltak le.

S. Adriánt a rendőrök a BRFK XIX. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A férfi vallomásában elismerte a bűncselekmény elkövetését. A rendőrség a lefoglalt anyagokat szakértők bevonásával vizsgálja.

 

 

 

 
Autó motortere égett PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2021. december 18. szombat, 22:58

Személyautó motortere gyulladt ki szombaton reggel a Kisfaludy utcában az Üllői útnál. A gyorsan kiérkező tűzoltók hamar eloltották a tüzet.

 

Képek: kispesti.hu

 
Az Üllői útra riasztották a fővárosi tűzoltókat. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2021. december 13. hétfő, 22:05

Összeütközött két személyautó Budapest XIX. kerületében, az Üllői úton. A balesethez műszaki mentés céljából a főváros hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik áramtalanítják a járműveket. A helyszínen forgalmi akadály van a baleset miatt.

Kép: illusztráció

 
Műanyagszármazékok égnek egy telephelyen. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2021. december 11. szombat, 12:03

Tűz keletkezett egy telephelyen, Budapest XVIII. kerültében, a Fáy utcában. Műanyagszármazékok égnek egy mintegy négyezer négyzetméteres, kétszintes épület belső helyiségében. Az épület egy része megtelt füsttel. A lángok a tetőn is megjelentek. A fővárosi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.

MTI/Mihádák Zoltán


 
Halló! Én a … bank munkatársa vagyok! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2021. december 07. kedd, 07:21

Ne dőljenek be a hívásoknak! Legyen óvatos, lehet nem a banktól hívják! Fogadják meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!

Az utóbbi időben már többször felhívtuk a figyelmet arra, hogy a csalók a telefonvonal végén banki alkalmazottként mutatkoznak be és a beszélgetés közben kicsalják a jóhiszemű áldozat bankkártyájának adatait.

Most is hasonló módon történt. A férfi – bár nem mutatkozott be – azt mondta, hogy a bank alkalmazottja és tegnap este külföldről próbáltak meg pénzt leemelni az ügyfél bankszámlájáról, de ezt a biztonsági rendszer észlelte. Segítőkészségét megerősítve, elaltatva az áldozat gyanakvását, átadta a telefont egy „biztonsági szakembernek”, aki egy alkalmazás telepítésére kérte az áldozatot – mondván, hogy ez megvédi a bankszámláját – és közben mindenféle banki, valamint bankkártya adat és kód megadására kérte a sértettet. A hívott fél csak a mobilapplikáció telepítését, illetve a telefonbeszélgetés végét követően vette észre, hogy a számlájáról egy jelentősebb összeg eltűnt.

Ne dőljön be a csalóknak! Kérjük, fogadja meg az alábbi tanácsokat:

  • Ne adja ki telefonon keresztül a bankkártyája adatait! (bankkártya száma, lejárati idő, CVC kód). A bankok nem kérnek ügyfeleiktől sem telefonon, sem e-mail útján érzékeny banki azonosító adatokat és jelszavakat!
  • Legyen gyanús, ha azt állítják, hogy a bank biztonsági rendszere észlelt egy gyanús próbálkozást, és a bankszámla biztonságosabbá tétele érdekében le kell azonnal töltenie egy applikációt!
  • Ne hagyjon jóvá semmilyen tranzakciót, amelyet nem Ön indított!
  • Ha SMS formájában kap megerősítő kódot, azt véletlenül se adja ki a vonalban lévő ismeretlennek!
  • Ha úgy tűnik, hogy a bankjától telefonhívást kap, mindenképp ellenőrizze le a telefonszámot! Bontsa a vonalat és inkább hívja vissza Ön a bankját!

Amennyiben hasonló hívást kap, illetve ha efféle hívás során adatait átadta, haladéktalanul jelezze az esetet az érintett pénzintézetnek! Ha kára keletkezett, tegyen bejelentést a 112-es segélyhívó számon, vagy személyesen a rendőrségen!

 
Német rendszámú trélerrel lopott PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2021. december 05. vasárnap, 10:51

A kispesti rendőrök még aznap rajtaütöttek a lopással gyanúsítható dunavarsányi férfi telephelyén; a Jaguárt megtalálták és egy másik lopott gépkocsi nyomára is rábukkantak.

Egy kispesti autószerviz szerelője 2021. november 30-án vette észre, hogy műhelyük udvaráról eltűnt egy Jaguár gépkocsi. A férfi azonnal bejelentést tett a XIX. kerületi Rendőrkapitányságon, ahol elmondta, hogy javításra vitték hozzájuk az autót, és ma kezdett volna hozzá a munkához, de már hűlt helyét találta a járműnek. A rendőrök az adatgyűjtések után megtudták, hogy a luxusgépkocsit egy héttel korábban vitték ki tréleren arról a telephelyről, ahol a szerviz is működik.

A kamerafelvételek alapján a rendőrök a német rendszámú tréler irányába kezdtek nyomozni, és kiderítették, hogy a teherautót az elkövető egy kölcsönző cégtől bérelte, majd a tréler eredeti magyar rendszámát lecserélte. A nyomozók a kölcsönzés adatai alapján azonosították a 26 éves dunavarsányi T. Miklóst, és a férfi felkutatása érdekében széleskörű adatgyűjtést végeztek; így jutottak el egy nap nyomozás után arra a taksonyi telephelyre, melyet a gyanú szerint a férfi a lopott autó tárolására is használt. A kispesti rendőrök éjjel rajtaütöttek a telephelyen, elfogták a lopással gyanúsítható T. Miklóst, és megtalálták az ellopott Jaguárt is, melyet az autószerelő képesítéssel rendelkező férfi addigra darabokra szedett és kiköszörülte az alvázszámát is.

A bűncselekmény körülményinek tisztázása során kiderült, hogy a 26 éves férfi november 22-én éjszaka először egy Volkswagent vitt ki trélerrel a telephelyről, majd nemsokkal később visszament, levágta a szervizudvar lakatját, betört a műhelybe, és ellopta a kamerafelvételeket tároló egységeket. Ezután az udvarról elvitte a Jaguárt is. A Volkswagen előkerítésére tett intézkedések is rövid idő alatt eredményre vezettek; kiderült, hogy az autó szintén lopott, és a szigetszentmiklósi rendőrök folytatnak nyomozást az ügyben. A budapesti nyomozók felvették a kapcsolatot a pest megyei kollégáikkal, és a két rendőrkapitányság együttműködésének eredményeként a szigetszentmiklósi nyomozók rövid időn belül megtalálták az autót egy másik taksonyi telephelyen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói T. Miklóst lopás bűntett és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi nem tett vallomást, a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2021. december 3-án elrendelt.

 
Öt éve körözött férfit fogtak el a BRFK rendőrei PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2021. november 23. kedd, 22:21

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztálya a Bűnügyi Bevetési Osztállyal együttműködve fogta el 2021. november 16-án egy lipótvárosi társasházban a 32 éves P. Ádámot, akivel szemben a nyomozó hatóság még 2016-ban bocsátott ki elfogatóparancsot csalás bűntett gyanúja miatt.

A lakás nem hétköznapi rejtekhely volt. A rendőröknek először a bejárati ajtót fedő acélrácsot kellett felnyitniuk a tűzoltók segítségével, ám a bent lévő férfi ekkor sem jött elő, így az ajtót is rá kellett törni. A rendőrök odabent a keresett férfi mellett számos mobiltelefonra, laptopra, asztali számítógépre, dokumentumokra, valamint nyolcmillió forintra bukkantak. P. Ádám még egy más nevére kiállított, de saját arcképével ellátott személyazonosító igazolvánnyal is rendelkezett.

A gyanú szerint P. Ádám 2015-ben számos sértettet ejtett tévedésbe olaszországi nyaralások meghirdetésével, azonban a befizetett többszázezres összegek ellenére soha nem jött létre még csak a szállások lefoglalása sem. A megtévesztés érdekében a férfi fiktív céget is alapított, amely internetes közvetítő és kereskedő oldalakkal szerződött, így egyre szélesebb ügyfélkört ért el. A bűncselekménnyel okozott kár közel harmincmillió forint.

A férfit elfogása után a XIX. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol száznegyvenöt rendbeli csalás gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 


17. oldal / 95