Kispesti.hu
May 20

Kék hírek
Hazaút megszakítva PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2022. február 02. szerda, 15:47

Vonatra várt, végül zsebtolvajt fogott a kispesti nyomozó.

Munkából hazafelé, a Kőbánya-Kispest vasútállomáson várakozott a vonatra a XIX. kerületi Rendőrkapitányság nyomozója 2022. január 25-én, amikor felfigyelt egy gyanús férfire. A nyomozó szemmel tartotta a várakozó utasokat fürkésző alakot, majd amikor a férfi hirtelen elindult egy idős nő után, Molnár Dávid r. főtörzsőrmester a nyomába eredt. Az állomás lépcsőjén a férfi egy pillanat alatt kihúzta a nő hátizsákjából a pénztárcáját, majd kabátjába rejtette. A nyomozó azonnal közbelépett, és szolgálatba helyezte magát, hogy elfogja az elkövetőt. A tolvaj először menekülőre akarta fogni, így a rendőr testi kényszert alkalmazott. Végül egy állampolgár is segített a visszatartásában, amíg a nyomozó telefonon értesítette szolgálatban lévő kollégáit.

A 38 éves K. Lászlót a XIX. kerületi Rendőrkapitányságra állították elő. A férfivel szemben lopás miatt a BRFK Zseblopási Alosztálya folytatja le az eljárást. K. Lászlót gyanúsított kihallgatását követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság elrendelt.

Molnár Dávid r. főtörzsőrmestert helytállásáért Budapest rendőrfőkapitánya, Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy dícséretben és jutalomban részesítette.​

 
Két autó karambolozott PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2022. január 28. péntek, 17:06

Összeütközött két személyautó Budapest XIX. kerületében, Kispesten, a Lehel utca és a Vak Bottyán utca kereszteződésénél. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanítják a járműveket. A balesethez várják a mentőket is.

Kép: illusztráció

 
Pincetűz Kispesten PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2022. január 25. kedd, 13:53

Tűz keletkezett egy családi ház pincéjében, Budapest XIX. kerületében, a Petőfi utcában. A tűzesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység eloltotta a lángokat, amelyek öt négyzetméterre terjedtek ki, de a lakóteret nem érintették.

 
Szivárgó gáz okozott robbanást egy XIX. kerületi családi házban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2022. január 18. kedd, 17:41

Egy gázpalackból szivárgó gáz robbant be egy családi ház pincéjében Budapest XIX. kerületében, a Jáhn Ferenc utcában. Az eset során tűz nem keletkezett. A fővárosi hivatásos tűzoltók átvizsgálják és átszellőztetik az épületet. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

 
Baleset történt az Ecseri úti metróállomáson PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2022. január 15. szombat, 12:34

A sínekre esett egy ember a 3-as metró Ecseri úti állomásán. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, és a fővárosi tűzoltó doktorszolgálat is a helyszínre vonult, akik a mentőkkel közösen megkezdték a bajba jutott ember kiemelését.

 
Kigyulladt egy melléképület a XIX. kerületben PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2022. január 11. kedd, 21:12

A Batthyány utcában csaptak fel a lángok.

Egy ötven négyzetméteres melléképület tetőszerkezete ég csaknem húsz négyzetméteren Budapest XIX. kerületében, a Batthyány utcában. A tűzhöz a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek megkezdték az oltást.

Frissítés:

Egy ötven négyzetméteres melléképület tetőszerkezete égett húsz négyzetméteren Budapest XIX. kerületében, a Batthyány utcában. A tűzhöz kiérkező fővárosi hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat.

 
Összeütközött két autó Kispesten PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2021. december 31. péntek, 16:26

Összeütközött két gépkocsi a XIX. kerületi Üllői úton, a Hamvas utca és a Nyáry Pál utca közötti szakaszon. A fővárosi hivatásos tűzoltók érkeztek ki a helyszínre, és a társhatóságokat is a balesethez kérték.

 
ADATHALÁSZ LEVELET KÜLDENEK A MAGYAR POSTA NEVÉBEN PDF Nyomtatás E-mail
Írta: posta.hu   
2021. december 28. kedd, 22:48

Megtévesztő, a Magyar Posta nevét és arculati elemeit (logó) használó, veszélyes email és sms terjed – erről érkezett több bejelentés a Magyar Postához. A hamis emailben vagy sms-ben csomag átvételéhez kérik a szállítási cím egyeztetését és/vagy a díj kifizetését. A levélben látható „Kattints ide”, „Fizessen online” vagy „Küldje el nekem a csomagot” illetve hasonló feliratú linkre kattintva azonban adathalász weboldalra kerül a címzett, az itt megadott adatok pedig csalók birtokába jutnak. Kérjük, hogy ha ilyen gyanús emailt vagy sms-t kap, semmiképp ne kattintson a benne szereplő hivatkozásokra és ne adjon meg adatokat! Első lépésként mindig ellenőrizni kell a feladó e-mailcímét vagy sms esetén a küldő telefonszámát, mert abból rögtön kiderülhet, hogy nem a Magyar Posta hivatalos elektronikus címéről (@posta.hu) vagy telefonszámáról (06-30-344-4987) érkezett a megkeresés.

A Magyar Posta kizárólag nemzetközi küldemények esetén a vámkezelési díjak kiegyenlítése kapcsán küld online vagy sms fizetési értesítést, amelyben minden esetben a www.posta.hu/szolgaltatasok/vam link szerepel.

Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben nyomkövetési kódot tartalmaz a küldeménye, a Posta honlapján a kód beírásával bármikor elérheti a hiteles szállítási információkat.
Gyanúra, fokozott elővigyázatosságra adhat okot a magyartalan megfogalmazás, helyesírási hibák, vagy ha nem is rendeltünk csomagot, mégis arról értesítenek, hogy fizessünk a megrendelt csomagért, túl kecsegtető, drága telefon- vagy egyéb nyeremény ígérete mindig megfontoltságra, elővigyázatosságra adhat okot. Javasoljuk, hogy mindig ellenőrizzék a hirdetés vagy értesítés valódiságát és győződjenek meg róla, hogy valóban a cég hivatalos e-mailcíméről vagy telefonszámáról érkezett-e az üzenet. Kétség vagy gyanú esetén forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz és kérjenek megerősítést! Az adathalászatról és elkerülésének lehetőségeiről hallgassa meg Leveles professzort itt.
A megtévesztő értesítésekről szóló ügyfélbejelentéseket a Magyar Posta komolyan veszi, és a lakossági tájékoztatás mellett jelzi azt az intézkedésre jogosult hatóságnak is.

Magyar Posta Zrt.

 


16. oldal / 95