Kispesti.hu
May 20

Kék hírek
Négy órán belül PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2022. március 11. péntek, 10:44

A kispesti térfigyelő kamerái előtt zsebeltek ki egy férfit. A XIX. kerületi rendőrök aznap délután elfogták a feltételezett elkövetőket.

Egy XIX. kerületi vasútállomás és egy bevásárlóközpont összekötő folyosóján elvették egy férfi értékeit 2022. március 6-án 11 óra körül.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 43 éves G. Éva és az 53 éves Sz. Attila szóba elegyedtek egy emberrel, akinek figyelmetlenségét kihasználva Sz. Attila kivette zsebéből a telefonját, tárcáját, a benne lévő iratokkal és 27 ezer forinttal, majd elsiettek.

A férfi, miután észlelte a bűncselekményt, értesítette a rendőröket, akik a térfigyelő kamerák segítségével azonosították a feltételezett elkövetőket, majd négy órán belül elfogták őket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. Kerületi Rendőrkapitányságon G. Évát és Sz. Attilát kifosztás bűntett megalapozott gyanújával hallgatták ki.

 
Vigyázat Csalók! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2022. március 09. szerda, 15:41

 

Csalók élnek vissza a Budapesti Közművek részeként működő Főkétüsz
Kéményseprőipari Divízió nevével.
A Rendőrséghez több bejelentés érkezett, miszerint illetéktelenek magukat a cég
munkavállalójának, vagy alvállalkozójának kiadva, a Főkétüsz nevében próbáltak
megtéveszteni ügyfeleket. A félrevezetett ügyfeleknél egyes, kéményseprői tevékenységet
értékesítő vállalkozók ezen a módon igyekeztek kéményellenőrzéseket elvégezni.
A rosszhiszemű megtévesztések elkerülése érdekében a Rendőrség felhívja a figyelmet, hogy
a Főkétüsz szakemberei minden esetben a társaság emblémájával jól látható módon ellátott
munkaruhát viselnek, és arcképes vállalati igazolvánnyal, valamint megbízólevéllel
rendelkeznek.
A megtévesztő megkeresések kockázatainak elkerülése érdekében azt javasoljuk, hogy az
ügyfelek minden esetben tájékozódjanak a társaság telefonos ügyfélszolgálatán (06 1 999
0664), illetve internetes oldalán (www.kemenysepro.hu).
Amennyiben Önöket is megpróbálják megtéveszteni, illetve ha a leírt módszerrel találkozik,
tegyen bejelentést a lakhelye szerinti rendőrkapitányságon!

 

Kép forrása: kispesti.hu archívum

 
Karambol történt PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2022. március 09. szerda, 15:05
A Nádasdy utca és a Kisfaludy utca kereszteződésében forgalmi akadály alakult ki.
Összeütközött egy kisteherautó és egy személyautó Budapest XIX. kerületében, Kispesten, a Nádasdy utca és a Kisfaludy utca kereszteződésében. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A helyszínre mentőt is kértek. Az érintett szakaszon forgalmi akadály alakult ki, a mentés idejére a Nádasdy utcát lezárták.
Kép: illusztráció
 
Személyautók karamboloztak az Üllői úton PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2022. március 04. péntek, 20:35

Összeütközött két személygépkocsi Budapest XIX. kerületében, az Üllői út és a Kőér utca kereszteződésénél. Az egyik autó villanyoszlopnak hajtott. Az esethez riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság doktorszolgálata segítségével kiemeltek az egyik járműből egy beszorult embert, akit átadtak a mentőknek. Az egységek áramtalanították az autókat.

Kép: illusztráció

 
Karambol Kispesten PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2022. február 24. csütörtök, 17:25

Összeütközött két személyautó Budapest XIX. kerületében, a József Attila utca és a Kisfaludy utca kereszteződésénél. A baleset következtében mindkét jármű a járdára sodródott. A műszaki mentést végző fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat.

Kép: illusztráció

 
Autó ütközött motorral PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2022. február 18. péntek, 21:10

Személygépkocsi karambolozott motorral Budapest XIX. kerületében, az Üllői úton. Műszaki mentés céljából a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. A karambolhoz a mentők is kiérkeztek. A baleset akadályozza a helyszínen a villamosközlekedést.

Kép: illustráció

 
Egyre több a szabadtéri tűz PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2022. február 12. szombat, 20:33

A tűzoltókat az elmúlt hétvégén 230 szabadtéri tűzhöz riasztották, két nap alatt mintegy 840 futballpályányi terület égett le.

A tavaszias és száraz időjárás esetén a kerti munkák részeként végzett zöldhulladék-égetés könnyen kiterjedt szabadtéri tűzhöz vezethet, amely a természeti és épített környezetet jelentősen veszélyezteti. Minden esetben figyelembe kell venni a helyi szabályozásban foglaltakat, hiszen csak kivételesen engedélyezett a szabadtéri égetés, és külön szolgáltatás biztosítja a zöldhulladék elszállítását.

Amennyiben a települési önkormányzat lehetőséget biztosít a zöldhulladék égetésére, alapszabály, hogy a tüzet soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni. Már a tűzgyújtás időpontjában álljon rendelkezésre a tűz eloltásához szükséges eszköz, amely lehet akár vödörben, hordóban lévő víz, vagy a kerti locsolótömlő. Egy lapát segítségével könnyen kialakítható a földtakarás, megszüntethető a parázslás. A tűz továbbterjedését legtöbbször a szél okozza, ezért ha feltámad a szél, az égetést abba kell hagyni.

A szabadtéren keletkező tüzek másik gyakori oka az eldobott égő cigarettacsikk. A tüzek megelőzése és a természet védelme érdekében kiránduláson, túrázáskor a csikket ne dobják el, gyűjtsék össze megfelelő, nem éghető anyagú, hordozható tárolóban.

Tábortüzet csak a kijelölt tűzrakóhelyen szabad gyújtani, és csak akkor, ha nincs elrendelve tűzgyújtási tilalom. Célszerű indulás előtt tájékozódni arról, hogy van-e tűzgyújtási tilalom.

A szabadtéren minden tüzet úgy kell eloltani, hogy ne tudjon visszagyulladni. Ennek érdekében a legjobb módszer, ha vastag föld-, vagy homoktakarással zárjuk el a levegőtől.

Fontos, hogy aki tüzet észlel, haladéktalanul jelezze az egységes segélyhívó 112-es telefonszámon.

 

Fotó: Szőke Péter BM OKF

 
Karambol PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2022. február 12. szombat, 11:37

 

Összeütközött két személygépkocsi Budapest XIX. kerületében, a Pozsony utca és a Kassa utca kereszteződésében. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik áramtalanítják a gépkocsikat. A helyszínre mentők is érkeztek.

Kép: illusztráció

 


15. oldal / 95