Kispesti.hu
Jan 20

Kék hírek
Eltűnés miatt keressük Varga Vivient PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2018. január 15. hétfő, 20:20

A kispesti rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitányság 01190/561/2018. általános számon körözési eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó 26 éves Varga Vivien eltűnése ügyében.

A nő 2018. január 1-jén a XIX. kerületi lakhelyéről ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról, a felkutatására tett rendőri intézkedések eddig nem vezettek eredményre.

Varga Vivien körülbelül 170 centiméter magas, kék szemű, hosszú, barna hajú nő. Eltűnésekor fekete kabátot, kék farmernadrágot, fekete sportcipőt viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható Varga Vivient felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett hívja az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számát, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.

 

 
Több elfogatóparancs volt ellene érvényben PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2018. január 05. péntek, 07:51

Elfogták a kispesti rendőrök azt a budapesti férfit, aki ellen több elfogatóparancs volt érvényben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitányságnak nyomozói 2018. január 2-án az esti órákban egy XIX. kerületi hotelben igazoltatták a 32 éves budapesti M. Józsefet, aki ellen öt elfogatóparancs volt érvényben.

​A férfit több bírósági és rendőri szerv körözte, négy esetben csalás és egy esetben sikkasztás megalapozott gyanúja miatt. A rendőrök a férfit a helyszínen elfogták, a BRFK XIX. kerületi Rendőrkapitányságára előállították, majd a bíróság részére átadták.

 
Eltűnés miatt keressük Kovács Krisztofer Adriánt PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2017. december 27. szerda, 11:22

A kispesti rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága 01190/10462/2017. általános számon körözési eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó 15 éves Kovács Krisztofer Adrián eltűnése ügyében.

A fiú 2017. december 25-én a XIX. kerületi gyermekotthonból ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról, a felkutatására tett rendőri intézkedések eddig nem vezettek eredményre.

Kovács Krisztofer Adrián körülbelül 170 centiméter magas, rövid, barna hajú fiú.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható Kovács Krisztofer Adriánt felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett hívja az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számát, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.

 
Eltűnés miatt keressük Ujvári Nikolett Viktóriát PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2017. december 27. szerda, 11:20

A kispesti rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitányság 01190/10460/2017. általános számon körözési eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó 17 éves Ujvári Nikolett Viktória eltűnése ügyében.

A lány 2017. december 24-én a XIX. kerületi gyermekotthonból ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról, a felkutatására tett rendőri intézkedések eddig nem vezettek eredményre.

Ujvári Nikolett Viktória körülbelül 150 centiméter magas, hosszú, barna hajú lány.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható Ujvári Nikolett Viktóriát felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett hívja az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számát, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.

 
Baleset miatt Ferencváros és a Soroksári út között szünetel a vonatközlekedés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: mti.hu   
2017. december 21. csütörtök, 07:39

Kisiklott egy tehervonat egy kocsija csütörtök hajnalban a ferencvárosi állomáson, és elzárta a Kelenföld felé vezető egyik vágányt, valamint a Ferencváros és a Soroksári út állomás közötti mindkét vágányt - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága az MTI-vel.

A vonatok Kőbánya-Kispest, illetve a Keleti pályaudvar helyett a Soroksári út állomásig közlekednek, és onnan indulnak Kunszentmiklós-Tassra, illetve Kelebiára.
Az utasok a Soroksári út állomást BKV járatokkal közelíthetik meg.
Ferencváros és Kelenföld között egy vágányon, hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok.
A baleseti helyszínelés és a műszaki mentés elkezdődött.

Kép illusztráció

 
Baleset történt PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2017. december 20. szerda, 14:07

Több olyan baleset is történt tegnap a fővárosban, amelynek nem volt sérültje, de tűzoltói segítségre szükség volt. Reggel Kispesten, a Vas Gereben és a Zalaegerszeg utca kereszteződésében karambolozott két autó, a tűzoltók áramtalanítottak. Ugyanezt csinálták Kőbányán, a Kőér és az Óhegy utca találkozásánál lévő körforgalomban, ahol szintén két személykocsi ütközött össze. Baleset történt a huszadik kerületben is, a Jókai Mór és a Hosszú utca sarkán hajtott egymásba két kocsi. A tűzoltók az áramtalanítás mellett a forgalmi akadályt is megszüntették. Délután Angyalföldön, a Gyöngyösi és a Jász utca kereszteződésében egy kisteherautóval karambolozott egy menetrend szerint közlekedő autóbusz. A tűzoltók feladata ebben az esetben is az áramtalanítás és a forgalmi akadály megszüntetése volt.

Képünk illusztráció

 
Holttest bűze kínozta a Honvéd akadémistáit PDF Nyomtatás E-mail
Írta: borsonline.hu   
2017. december 14. csütörtök, 22:18

Néhány hete különös jelenségre lettek figyelmesek a kispesti Magyar Futball Akadémia növendékei. Az egész kollégiumot és edzőkomplexumot szörnyű szagok árasztották el. A már-már fojtogató bűz hetekig keringett a környéken, és hiába kutatták az okát a fiatalok is, nem találták. Végül az egyik nap a magas betonkerítés mellett rendőrök, helyszínelők és egy hullaszállító kocsi tűnt fel. Mint kiderült, a sínek mentén, egy bokorban hetek óta egy holttest lapult.

– Nagyjából két-három hétig tartott a szörnyű szag – mesélte az MFA U19-es csapatának egyik játékosa, akinek a nevét azért nem írhatjuk ki, mert a Honvéd érthetetlen okokból ezt megtiltotta. – Éppen esős, párás idő volt, ami gondolom, nem tett jót a testnek sem. Eleinte enyhe, később pedig annyira förtelmes volt a bűz, hogy már a szobákban sem lehetett megmaradni. Sokáig azt gondoltuk, a csatornából jön, két akadémista el is ment a sínek mellé körbenézni, hogy megtalálják a szag forrását, de a holttestre ők nem bukkantak rá.

Az ifjú focista hozzátette: nem érte őket teljesen váratlanul, hogy hullát találtak a töltésen, mert a Bozsik-stadion környékén rengeteg hajléktalan tanyázik, és felvetődött bennük, hogy egyikük mehetett át a túlvilágra. A hátsó edzőpálya mögött például állandó „lakók” vannak, akik kedvesen mindig visszadobolják a kirúgott labdákat.

– Pár hét elteltével egyszer csak észrevettük a nyüzsgést a fal túl oldalán – tette hozzá a játékos. – Az ablakokból néztük végig, ahogy megérkeznek a hullaszállítók, majd a helyszínelők.

A Budapesti Rendőr Főkapitányság megkeresésünkre elárulta, hogy bűncselekmény és idegenkezűség gyanúja nem merült fel, viszont a haláleset körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretében még vizsgálják. Az elhunytról nem közöltek részleteket.

 
Hárommillió forint értékű drogfogás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2017. december 08. péntek, 06:36

A csepeli rendőrök elfogták azt a kábítószer-kereskedőt, akitől korábban szintén dílerek vettek drogot továbbértékesítés céljából.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2017. április 11-én a csepeli rendőrök négy kábítószer-kereskedőt fogtak el, és a házkutatásokkor 313,77 gramm marihuánát, valamint 1,1 gramm amfetamint foglaltak le.

Az üggyel összefüggésben a nyomozók beazonosították azt a férfit, akitől korábban a dílerek a kábítószert vették. A rendőrök a 24 éves budapesti Gy. Krisztiánt 2017. december 5-én 18 óra 30 perckor fogták el kispesti házában, ahol a házkutatáskor több mint 1,5 kilogramm marihuánát találtak, amely értéke megközelíti a hárommillió forintot.

A kábítószer-kerekedő elfogásakor a házban volt egy fogyasztó, illetve a házkutatás közben megérkezett egy másik férfi is, aki szintén kábítószert akart venni. A rendőrök a két fogyasztót is elfogták, ellenük kábítószer birtoklása miatt indítottak nyomozást.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói Gy. Krisztiánt – őrizetbe vétele mellett – kábítószer-kereskedelem miatt gyanúsítottként hallgatták ki, valamint előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

 


1. oldal / 42