Kispesti.hu
May 14

Mindennapok
Szemétgyűjtő edények ürítése PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. február 07. hétfő, 08:47

Tisztelt Kispesti lakosok!

A FKF Zrt. felhívja A Kispesti lakosok figyelmét, hogy ezután a hulladékgyüjtő edények ürítését a kora reggeli órákban fogja elvégezni. Kérik a kukák kora reggeli, vagy a szállítást megelőző este történő kihelyezését.

 
Elolvadt a hó PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. február 03. csütörtök, 21:56

Olvad a hó. Előbukkannak a szemétkupacok. Felelőtlen emberek, akik eldobálják a szemetet nem gondolnak bele, hogy elcsúfitja a környezetet a szemétkupac. Pedig ez a szeméthalom itt csúfitja a látványt a piac mellett.

 
Már a spájzban vannak az oroszok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. január 26. szerda, 22:19
A Kossuth-díjas művész, a Nemzet Színésze 1928. szeptember 21-én született Kispesten. Apja vendéglős volt. A gazdasági válság a 30-as években tönkretette a családi vállalkozást, nehéz időszak következett, de amikor Sinkovits Imre az Árpád Gimnáziumba került, apja már az Ilkovics étterem főpincéreként dolgozott.

A gimnáziumban cserkész lett, és elmondása szerint ez sok mindenre megtanította. A leventemozgalomban is részt vett a II. világháború idején, de a cserkészet jobban vonzotta.

A háború alatt kármegfigyelő volt a margitszigeti víztoronyban és a szemlőhegyi víztározónál, majd a család Somogy megyébe költözött Horvátnádaljára, rokonokhoz. Ott hadimunkára fogták, lövészárkot ásott.

Háromszor is megszökött az orosz fogság elől, mígnem véget ért a háború. A gimnáziumot 1945-ben folytatta, majd két év múlva leérettségizett. A cserkészek színjátszó előadásainak hatására jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol 1951-ben diplomázott. Olyan mesterektől tanulhatott, mint Somlay Artúr, Bajor Gizi, Makláry Zoltán, Kiss Manyi. kulturpart.hu
 
Gázmérők PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. január 24. hétfő, 22:19

Gázmérő leolvasása Budapesten és Pest megye

területén a volt EMFESZ-es felhasználóknál

 

Tájékoztatjuk az EMFESZ Kft. volt fogyasztóit, hogy a Budapesten és Pest megye területén vételező, 2010. január 13-tól a Tiszántúli Gázszolgáltató Zrt. (TIGÁZ) ellátásába került ügyfelek gázmérőit a FŐGÁZ Földgázelosztási Kft., illetve annak megbízott vállalkozói 2011. január 10. és február 4. között olvassák le.

A FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. mérőleolvasást végző munkavállalói sorszámozott, fényképes igazolvánnyal rendelkeznek. A FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. megbízásából mérőleolvasást végző Multiplex Kft. valamint Universitas Kft. munkatársai – társaságunk által kiállított – megbízólevéllel rendelkeznek. Kérjük, hogy ezek meglétét a leolvasás megkezdése előtt szíveskedjenek ellenőrizni.

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a mérőleolvasó a leolvasás ideje alatt önállóan, egyedül dolgozik és készpénz átvételére nem jogosult.

Amennyiben mégis kétely merülne fel a leolvasó jogosultságával kapcsolatban, úgy azt a FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. diszpécser szolgálatánál a 477-1310 telefonszámon lehet ellenőriztetni.

A mérőleolvasás ütemterve elérhető a www.fogaz.hu weboldalon.

Kérjük a Tisztelt Ügyfeleket, hogy a megadott időpontokban tegyék lehetővé a mérőleolvasást!

FŐGÁZ/Kispest

 
Lakás-árverezési moratórium PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. január 15. szombat, 12:20
Meghosszabbította a lakás-árverezési moratóriumot a kormány. A moratórium április 15-éig lesz érvényben. A kormány ígéretet tett arra, hogy a következő hónapban kidolgoz egy olyan konstrukciót, amely hosszabb távon is segítséget jelent a rászorulóknak. fovarosi.hu
 
Gondozási központ PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. január 15. szombat, 12:09

 

Új gondozási központ épül Kispesten. A Dobó Katica utcai régi, használaton kívüli óvoda épületében alakítja ki az önkormányzat a Forrásház Gondozási Központot uniós támogatással – adta hírül a kispest.hu. A tervek szerint a kivitelezési munkálatok tavaszra befejeződhetnek, utána kezdődik a fejlesztés szakmai része, az új intézmény minden egysége várhatóan ősszel állhat munkába. A Kispesti Családsegítő és Gyermekjóléti Központ szakmai felügyelete alá tartozó új intézményben azok a kispestiek kaphatnak majd segítséget, akik betegségük miatt nem tudnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon. fovarosi.hu
 
Nyerstej PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. január 08. szombat, 12:22

Nyerstej kapható a Kemence Pékség Üllői út 222. szám alatti üzletében.

 
Új társulati tagokat várunk! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. január 07. péntek, 14:05

Új társulati tagokat várunk!

2011-ben új évadot indítunk!
Az új évadban szeretettel várjuk új tagok jelentkezését 5 -18 éves korig.
Január 14.-én 17.00 órától várjuk mindazokat ,akik szívesen lennének egy vidám, nagy munkabírású, fellépéseket és versenyeket, táborokat ,színpadot kedvelő csapat tagjai.

További kérdésekre szívesen válaszolok telefonon(20-5826076)vagy e-mailben is( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. )

 


193. oldal / 195