Kispesti.hu
May 15

Mindennapok
Jön az OBI! PDF Nyomtatás E-mail
2011. március 06. vasárnap, 16:18

A Pénzcentrum.hu portál cikkében arról olvashatunk, hogy a tervek szerint idén ősszel nyitja meg kapuját - Kőbánya és Kispest határán - az OBI legkényelmesebb magyarországi áruháza a KÖKI Terminal projekt keretében. Az új, kétszintes áruház alapterülete meghaladja a 11.000 m2-t, és ezzel hasonló nagyságú, mint az Albertfalván, a Soroksári úton, illetve a Fogarasi úton található OBI áruházak. A közvetlen metró-, vasút, helyi és távolsági buszkapcsolat, valamint az új áruház alatt fekvő teremgarázs minden eddiginél kényelmesebb megközelítést tesz lehetővé, mind a tömegközlekedéssel, mind pedig a saját autóval érkezők számára - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu portált az áruházlánc.

Az új OBI áruház megtervezésénél és kialakításánál a környezetvédelem sok összetevős szempontjai elsődlegességet élveztek. Az áruház a fénycsapdaként szolgáló dongáknak és a kupolának köszönhetően folyamatosan részesül természetes fényben, ami nemcsak a világítási igényt csökkenti, hanem egyben barátságosabbá is teszi a környezetet. Az áruház műszaki üzemeltetése teljes mértékben számítógépes vezérléssel történik. A rendszer számos energiatakarékos megoldást tesz lehetővé, mivel a légcsere, a fűtés - hűtési rendszer, valamint a világítás optimalizálása is szoftverek révén történik. A rendszert alkotó üzemeltetési berendezések kiválasztásánál az energiahatékonyság és a környezeti káros hatások minimalizálása volt az elsődleges szempont. A fűtés esetében - a távhővel történő fűtés révén - nem keletkezik pontforrás szennyeződés, ami a környéken élők környezetének megóvását szolgálja. Elsődleges szempont volt a nyári melegben jelentkező hűtési igény csökkentése is. Ennek különösen a kertészet esetében van nagy jelentősége, hiszen - az ország legnagyobb ilyen jellegű kertészeteként - hatalmas üvegfelületekkel fedett részek klimatizálását kell megoldani. Ennek érdekében kerül napvédő hőstop üveg bevonat az üvegtető felületére, ami a nyári hőség idején is csökkenti a hőérzetet.

A tavaszi és a nyári időjárásnak egyre inkább velejárója a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék is, ezért nemcsak ennek elvezetésére, hanem hasznosítására is megoldás készült. Ha néhány perc alatt 10 mm-nyi csapadék képes lezúdulni, ez - a hatalmas felület következtében - az épület felületére számítva 600 m3 csapadék víz azonnali elvezetését igényli. Annak érdekében, hogy ez a mennyiség ne okozhasson a környéken özönvíz-szerű áradást, az áruház külső parkolója alatti területen három, ún. záporvíz tározó tartály került elhelyezésre. A tárolók révén az esővíz biztosítja a kertészet napi 15 m3-t meghaladó locsolási igényét, ezzel pedig nemcsak az üzemeltetés költségeit csökkenti, hanem mérsékli a környék vízhálózatának igénybevételét is. Forrás: Pénzcentrum.hu

Így épül a KÖKI-nk

 
Pizzadobozos kuponakció a Don Pepénél! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Don Pepe   
2011. március 04. péntek, 13:54


Rendelj bármilyen pizzát és gyűjtsd a dobozokon megtalálható kuponokat március 31-ig, amiket újabb pizzára vagy 1 liter Coca Cola termékre válthatsz!

Online is rendelhetsz a www. donpepe.hu honlapunkon!

Részletekért katt ide.

 

 
Skate-park PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. március 01. kedd, 15:21

A Móricz Zsigmond-Irányi Dániel utca sarkán kialakított skate-park átkerül a KAC Katona József utcai sporttelepére. A parkot nagyon várták a kerületi fiatalok és nagy népszerűségnek örvend. A környéken lakókat viszont zavarja az estig tartó sportolás, gördeszkázás. Erre kínál megoldást a játékelemek áttelepítése erre a területre. A skate-park helyén továbbra is zöld terület marad az ott élők pihenését szolgálva.

 
"Az én biokertem" - Kertbarát Kör II- klubest PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. február 25. péntek, 14:20

Szertenél biokertészkedni, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? ;

A Három Kaptár biogazdáinak segítségével megtudhatjuk:

- mit jelent "bio" módon kertészkedni: a biokert élővilága,
- mi ennek az előnye, hátránya, bája, baja,
- hogyan lehet a kártevők ellen védekezni?
- Komposztálás, mulcs, "baráti élőlények"...

A Háromkaptár bio-zöldség kóstolót biztosít számunkra, és a lehetséges zöldség megrendelésről is lehet beszélgetni velük.

*Beszéljük meg, milyen Kertbarát program legyen a Föld Napján! 

Helyszin:
Wekerlei Gyermekház, petur. u. 7
 
Felújítják a Sibrik-felüljárót PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. február 23. szerda, 14:15

A Fővárosi Közgyűlés összesítése szerint 2011-ben hídfelújításra 16,8 milliárd forint fordítanak, amiből jut a Sibrik-felüljáróra is! A Sibrik Miklós úton lévő - a MÁV vágányokon, valamint a Ferihegyi gyorsforgalmi úton átívelő - felüljáró átépítésének munkálatai még az idén elkezdődnek, amire 150 millió forintot fordítanának.

A Kispestet Kőbányával összekötő felüljáróra ugyancsak ráfér a felújítás

 
Nem változik a fővárosi távhőár PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. február 16. szerda, 14:59

A fővárosban a tél végén sem változik a fogyasztók által fizetendő távhőár. A távhőár - a helyi távhőcégekre általában is jellemző sajátos önkormányzati alkuk miatt - a fővárosban nem egyezik meg a hivatalos "hatósági" árral.

A Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) tájékoztatása szerint a lakossági távhő és meleg víz "hatósági" ára március elsejétől

Bővebben...
 
Folytatódik a zajvédő fal építése PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. február 14. hétfő, 22:16

Tovább épül Nagykőrösi út melletti a zajvédő fal a fővárosi önkormányzat beruházásában. A II. ütem a Kund utcánál lévő falvég és a Határ út között, illetve vele szemben a XX. kerületi oldalon készül el. A zajvédelmet átlátszó speciális üvegfal biztosítja ezen a szakaszon. Hamarosan kezdődik, és a tervek szerint

Bővebben...
 
Akciós házitej PDF Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2011. február 09. szerda, 11:38

Akciós áron 190 forint helyett 120 forintért kapható a Hencidáról származó

házi tej literje a Kemence pékség Üllői út 222 szám alatt található mintaboltjában.

Üres és tiszta palackot érdemes vinni, de az önkiszolgáló gép kezelését

szívesen elmondják az üzletben.

 


192. oldal / 195