Kispesti.hu
Apr 26

Program
Előadás az önfenntartó közösségről PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dobó József   
2013. november 26. kedd, 17:06

Sok szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a december 4-én 19 órától tartandó előadásunkra. Részletek a képre kattintva olvashatók:

 
Adventi készülődés a Wekerlei Kultúrházban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: wkk.kispest.hu   
2013. november 21. csütörtök, 17:40

Idén is közös ünnepi készülődésre hív kicsiket és nagyokat a Wekerlei Kultúrház. Aki ellátogat erre a szombati rendezvényre, annak újból lehetősége nyílik saját tervezésű adventi koszorú vagy karácsonyi ajtódísz elkészítésére, de díszíthet különleges karácsonyi gömböt is. (A koszorúhoz és az ajtódíszhez szükséges alapanyagok a helyszínen kedvezményes áron megvásárolhatók.) A kisebbek díszíthetnek mézeskalácsot, és írhatnak levelet vagy rajzolhatnak a Mikulásnak, valamint segíthetnek a kultúrházat díszítő madárgirland elkészítésben. 16.00 órától a Wekerlei Kultúrház és az Europark LIBRI Könyvesbolt „Kedvenc téli mesém” pályázatának díjkiosztójára és a beérkezett alkotások kiállításának megnyitójára kerül sor.

A rendezvényen a részvétel ingyenes!

Időpont: 2013. november 30. 15.00-19.00

 

 
Ifjú „zöldfotósok” kiállítása a Városházán PDF Nyomtatás E-mail
Írta: keruletiujsag.hu   
2013. november 20. szerda, 16:43

A Városi ember és a környezet önkormányzati gyermek fotópályázat legjobb képeiből nyílt kiállítás kedden a Városházán.

Neves művészek után ezúttal gyerekek kaptak lehetőséget, hogy a Városi ember és a környezet pályázatra beküldött fotóikat bemutassák a Kispesti Városháza Tárlaton – mondta köszöntőjében a polgármester. Gajda Péter hangsúlyozta, kiemelten fontos a fiatalok figyelmét felhívni a rendezett, tiszta környezet szükségességére, és arra, hogy nyitott szemmel járva észrevegyék a zavaró momentumokat, a környezetszennyezést is.

Az önkormányzat Környezetvédelmi Bizottsága májusban hirdetett fotópályázatot kerületi általános iskolák felső tagozatos tanulói részére, azzal a céllal, hogy célja, hogy a gyerekek a fényképezőgép lencséjén keresztül is megfigyeljék környezetüket, megismerjék az állat- és növényvilágot, és mindez ösztönözze őket a természeti és az épített környezet megóvására, védelmére.

Három kategóriában lehetett pályázni: „Ember és a környezet” (a kontrasztok vagy a harmónia felfedezése a természet értékei és az ember által alkotott környezet között a kerületben), „Az élő természet képbe zárt pillanatai” (a lakókörnyezetünkben élő állatok vagy növényi különlegességek), „Környezetvédelem” (jó és rossz példák bemutatása a kerületben /pld. szelektív hulladékgyűjtés, megújuló energiaforrások, újrahasznosítás/). A képeket október 21-ig lehetett beküldeniük az ifjú fotósoknak.

A díjakat a polgármester és Bogó Józsefné, a Környezetvédelmi Bizottság elnöke együtt adta át a legjobb képek alkotóinak.

Díjazottak:I. kategória (Ember és a környezet):1. helyezett a "Bűnbánat" című képével Székely Beáta (Erkel F. Ált. Isk. 8.b.)2. helyezett az "Óriás" című képével Ékes Ágoston (Erkel F. Ált. Isk. 8.b.)3. helyezett az "Életút" című képével Szilas Kincső (Erkel F. Ált. Isk. 5.b.)

II. kategória (Az élő természet képbe zárt pillanatai):1. helyezett a "Szívderítő" című képével Swiderski Ádám (Ady E. Ált. Isk. 6.a.)2. helyezett a "Naplemente" című képével Kiss Laura (Erkel F. Ált. Isk. 8.b. )3. helyezett az "Ágas-bogas" című képével Fanta Kata (Ady E. Ált. Isk. 8.b.)

III. kategória (Környezetvédelem):1. helyezett a "Zöld bunker" című képpel Leskó Vince (Karácsony S. Ált. Isk. 7.)2. helyezett az "Üzenő fafal" című képpel Szilas Kincső (Erkel F. Ált. Isk. 5.b.)3. helyezett a "Rejtőzködő" című képpel Nagy Levente (Erkel F. Ált. Isk. 6.a.)

 
Meghívó Dr. Boór Ferenc előadására PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dobó József   
2013. november 19. kedd, 22:37

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját Dr. Boór Ferenc előadására november 20-án 19 órától a Bujdosó Székely vendéglőbe.

Cím: 1191 Bp. Szabó Ervin u. 37.

Részletek a képre kattintva olvasható.

 
6:3 – A LEGENDÁS ARANYCSAPAT PDF Nyomtatás E-mail
Írta: wkk.hu   
2013. november 15. péntek, 22:12

A LEGENDÁS ARANYCSAPATRA EMLÉKEZIK A WEKERLEI KULTÚRHÁZ: 6:3 címmel nagyszabású rendezvénnyel készül a WKK a nevezetes magyar-angol futballmeccs hatvanadik évfordulójának megünneplésére. A november 23-án 15 órakor kezdődő rendezvényre gyerekeket és felnőtteket egyaránt várnak.

Az 1953-as meccs évfordulójának alkalmából már pénteken elkezdődnek az események a kerületben. Az önkormányzat Humánszolgáltatási Irodájának szervezésében kerületi kispályás focibajnokságot rendeznek a Puskás Ferenc Általános Iskolában a kerület 5. és 6. osztályos tanulóinak részvételével. Az ünnepélyes díjátadásra 23-án, szombaton, a kultúrházban kerül sor. Ekkor nyitják meg Puskás Ferenc és társai címmel Kristóf Lajos szobrász-fotóriporter fotókiállítását. Majd focitörténelmi érdekességekkel ismerkedhetnek a látogatók. Többek között Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia Tanácsának tagja és a Budapest Honvéd SE elnökségi tagja tart izgalmas előadást arról, hogy mit tettek a kispestiek a 6:3-ért. Az előadás után Mennyit tudsz a fociról? címmel totót is kitölthetnek a gyerekek és felnőttek, értékes nyereményekért. A kultúrházban csocsózásra is lehetőség nyílik, valamint levetítik a nevezetes meccsről szóló filmet is. A program egyik támogatója a Budapest Honvéd Futball Club.

A részvétel ingyenes!


 
Lego börze és játszóház november 23-án PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dankó József   
2013. november 12. kedd, 12:03

Lego börze és játszóház lesz november 23-án 9-18:00 óra között a KMO-ban. Részletekért és további információért kattintson a plakátra!

 
Könyvtári KultúrCafé - Adventi koncert PDF Nyomtatás E-mail
Írta: fszek.hu   
2013. november 09. szombat, 11:23

Szeretettel várjuk Önöket 2013. november 16-án délután 4 órára a kispesti Üllői úti könyvtár KultúrCafé sorozatában megrendezésre kerülő Adventi koncertre.
Adventi koncertünk vendégei: a Wekerle-telepi Szent József Kórus és az Eötvös József Általános Iskola 3. osztályos tanulói
Közreműködik: Gelencsér Gábor cselló, Gelencsér Fanni fuvola, Kaposi Júlia blockflöte és Tarnai Réka zongora
Vezényel: Kaposi Bence

Belépés ingyenes!

Cím: a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, Kispesti Üllői úti könyvtára 1191 Budapest, Üllői út 255.
Elérhetőség: T: +36-1-281-1163

A programot támogatta: A Kispesti Önkormányzat

Fotó: Dobrova Zsuzsanna

 
ŐSZI ÁSVÁNY- ÉS ÉKSZERBÖRZE PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2013. november 07. csütörtök, 15:20

Most szombaton ismét ásvány- és ékszerbörze lesz.

Kőzet- és ásványritkaságok a világ minden tájáról.
Színpompás csigák és kagylók.
Ásványból készült ékszerek és ajándékok.
Ezoterikus, öngyógyítást segítő ásványok.

Belépődíj:
Felnőtt:                       400,- Ft
Gyerek, nyugdíjas, diák:  200,- Ft
(3 éves kortól)

 

Fotó: kmo.hu

 


85. oldal / 123