Kispesti.hu
Mar 28

Program
Retro videojáték kiállítás a KMO-ban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2023. március 31. péntek, 09:00

Áprilisban (2023. április 1-2. szombat-vasárnap 10.00-18.00)  tizenötödik alkalommal - a KMO-ban második alkalommal -  kerül megrendezésre  ReGamEx - RETRO VIDEOJÁTÉK KIÁLLÍTÁS, ahol a 70-es, 80-as és 90-es évek hobbiszámítógépeivel, video- és kvarcjátékaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A rendezvény elsődleges célja – főképpen az ifjabb korosztályt célba véve – bemutatni az elmúlt negyven év elképesztő technikai fejlődését a videojátékok evolúcióján keresztül. És igen, ezek a régi - ma már megmosolygató tudású - masinák valamikor "régen" nagyon menők voltak, és az ezekre megjelent játékok még ma is remek szórakozást nyújtanak. És hogy ez tényleg így van, azt a ReGamEX-re kilátogatók személyesen is megtapasztalhatják a több tucat kipróbálható, játszható gép segítségével.

A rendezvényen megtekinthetők a hőskor pionírjainak számító, még fekete-fehér TV-ken használt PONG (TV-foci, TV-tenisz, pálcika tenisz) gépek, az otthoni számítógépeket világszinten elismertté tevő Commodore, Sinclair és Atari hobbiszámítógépek, a SEGA-Nintendo videojáték párharc jeles képviselői, a kilencvenes évek konzolforradalmának meghatározó darabjai, és persze a hazai iskolaszámítógép program szinte minden egyes darabja.

 

 
ÁSVÁNY- ÉS ÉKSZERBÖRZE PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2023. február 23. csütörtök, 08:49

2023. március 4-én, szombaton 9 és 17 óra között kerül megrendezésre TAVASZI ÁSVÁNY- ÉS ÉKSZERBÖRZE. A tavaszi alkalom különlegessége, hogy Barlangok és barlangkutatók világa címmel egy interaktív kiállítás is látogatható lesz a börzén.  

Mintegy közel ötven hazai kiállító, gyűjtő mutatja be gyűjteményét: szebbnél-szebb ásványokat, különlegességeket, ősmaradványokat, drágaköveket és a belőlük készült ajándéktárgyakat, ékszereket láthatnak és vásárolhatnak a látogatók. Hazai kiállítók, gyűjtők és ékszerkészítők legszebb darabjai kerülnek bemutatásra a közönség és más gyűjtők számára.

 

 
MÁRCIUSI PROGRAMOK A KMO-BAN ÉS TAGINTÉZMÉNYEIBEN PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2023. február 17. péntek, 09:48

Márciusban is több izgalmas programmal várjuk az érdeklődő Vendégeinket. A programkínálatunkban szerepel filmklub, aktív időskor, zenés-táncos est, kézműves foglalkozás, felnőtt- és gyermekszínházi előadás, babás- és családi program, börze, kiállítás, ismeretterjesztő előadás és workshop is.


 
FEBRUÁRI PROGRAMOK A KMO-BAN ÉS TAGINTÉZMÉNYEIBEN PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2023. február 08. szerda, 17:41

Februárban is számos érdekességgel és különleges meglepetéssel is kedveskedünk Vendégeinknek. Folytatódik a KMO 100 programsorozatunk, de programkínálatunkban szerepelnek börzék, kiállítások, zenés-táncos estek, ismeretterjesztő előadások, workshopok és koncertek is.


 
KMO100 - Pályázatok és felhívások PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2023. február 03. péntek, 09:56

A KMO centenáriumának alkalmából pályázatokat, felhívásokat tesz közzé, melynek célja az, hogy a Kispesten élő, vagy tanuló gyerekekkel és felnőttekkel közösen ünnepelhesse 100. születésnapját. A pályázatok minden korosztály számára lehetőséget biztosítanak, hogy a KMO-val kapcsolatos élményeiket, emlékeiket megfogalmazhassák, művészi formában kifejezhessék. A kiírásokra március végéig, illetve április közepéig várjuk az érdeklődők jelentkezését!

Szinte nincs olyan kispesti, aki ne ismerné a KMO-t. A jubileumi születésnap kapcsán most lehetősége van elmesélni egy emlékét, történetét. Várjuk azokat a sorsfordító, döbbenetes, megható vagy mulatságos történeteket, amelyek KMO-hoz köthetők. Van Önnek is egy története? Küldje el nekünk! A felhívás részleteiről itt olvashat bővebben.

Gondoltunk a legkisebb korosztályra is, hiszen a kerületben élő, a kerületi óvodákba járó, vagy általános iskolákban tanuló gyerekek rajzpályázaton vehetnek rész. A pályázat részleteiről bővebb információ a KMO 100 oldalunkon olvasható.

A tizenkilencedik kerületben élő, vagy a kerületi oktatási intézményekben tanuló 12-18 éves diákok is megmutathatják tehetségüket, hiszen számukra egy képregényrajzoló pályázatot írtunk ki. A pályázat részleteiről bővebb információt a KMO 100 oldalunkon olvashat.

Az összes felhívással és pályázattal kapcsolatban további információ:
Szűcsné Gajárszky Vera, tel 282-9752/0106, email:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

 
TEMPLOMI ADVENTI KONCERTSOROZAT PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2022. december 15. csütörtök, 16:54

Kispest 100 programsorozatunkat decemberben egy templomi koncertsorozattal zárjuk, ahol a Kaláka együttes három alkalommal - neves művészek társaságban - magyar és más nemzetiségű karácsonyi népdalokat, régi egyházi énekeket, karácsonyi verseket szólaltat meg. A 16 órakor kezdődő zenei élményt követően ajándék kézműves foglalkozással várjuk a koncert közönségét a Nagy Balogh János kiállítóteremben (1191 Bp, Ady E. út 57.)!

2022. december 17. szombat 16.00
Hegyi beszéd
KISPESTI EVANGÉLIKUS TEMPLOM, 1196 Budapest, Templom tér 1.

A Hegyi Beszéd Jézus első nagy beszéde, erkölcsi tanításainak összegzése, Máté evangéliumának 5 – 7. fejezete. A dalokat Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos énekli citera és gitár kísérettel.

Zene: Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos
A szerzők tíz dalban dolgozták fel a Hegyi Beszédet

Gyertyamártásra és karácsonyfadísz készítésére várjuk a Hegyi beszéd című koncert után a Nagy Balogh János Kiállítóteremben.


 
Autómodell Börze 2022 ősz PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2022. november 19. szombat, 09:15

Hobbija a modellgyűjtés, de nem tudja, honnan szerezhetné be a legszuperebb járgányokat Budapesten? Akkor Kispesten, a KMO Autómodell Börze & Találkozót Önnek találták ki! A havonta megrendezett vásáron egyenesen a magyar gyűjtők krémjétől veheti át a kisebb-nagyobb autócsodákat.

Olyan sokszínű a választék, hogy minden korosztály kincsekre bukkanhat, a kicsiktől kezdve a régi motorosokig.  A börze ősszel folytatódik, minden hónapban egyszer, 09.00 és 13.00 óra között nyitja meg kapuit – készen áll?

Időpont:


2022. november 20., vasárnap – 09.00-13.00

 

 
NEMZETKÖZI ROVARBÖRZE - 2022 ŐSZ PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2022. november 11. péntek, 09:43

2022. november 13-án, vasárnap 9.00-15.00 óra között, a Börzék hétvégéjén NEMZETKÖZI ROVARBÖRZE lesz látogatható a KMO Művelődési Központ és Könyvtárban. November 12-án Ásvány- és ékszerbörzére kerül sor.  

Közel negyven hazai és nemzetközi kiállító, gyűjtő mutatja be gyűjteményét, a preparált és élőállatokat. Megtekinthetők és megvásárolhatók a kiállításon: tudományos igényű rovarképek,rendszerezett rovardobozok, továbbá élő állatok, pl. csigák, pillangók, kaméleonok, sáskafélék.

Kiállítóknak asztalfoglalás és információ:
Fábián György, email:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , tel.: 06-20/548-0038

Belépődíj:
300,- Ft/fő (gyerek, diák, nyugdíjas)
500,- Ft/fő (felnőtt)

Bővebb információ:
Szabó Andrea, tel.: 282-9752/0107 m., email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

 

 


4. oldal / 123