Kispesti.hu
May 3

Aláírt az új vezetőedző PDF Nyomtatás E-mail
Írta: nb1.hu   
2023. november 09. csütörtök, 16:18

A mai napon jelentették be, hogy a Budapest Honvéd új vezetőedzője Pinezits Máté távozása után Csertői Aurél lesz.

„Tudom, hogy ez egy kemény feladat, de nincs nyafogás, most ez a szituációt kell megoldani – kezdte Csertői Aurél a Honvéd hivatalos oldalának nyilatkozva. – Elsőként remélem, hogy az évből hátralevő négy meccsből kihozzuk a maximumot, ami megelégedéssel tölt el minket, a klubot, a szurkolókat. Próbáljuk még egységesebbé tenni a csapatot, mindenáron az eredményességre kell helyezni a hangsúlyt, hogy legyen egy biztos kiindulópont a téli felkészülésre. A Honvéd egy tradicionális egyesület, egy komoly brand, jelentős közönséggel, így még nagyobbak a követelmények, mindenkinek meg kell érteni, hogy felelősséggel tartozunk a klub felé.“

Az elmúlt két meccsen megbízott edzőként szereplő Djordje Kamber és Takács László asszisztensedzőként segíti Csertői Aurél munkáját – írták a klub hivatalos közleményében.

 

Vezetőedzőként Csertői 2006-ban a Videotonnal lett Magyar Kupa-győztes, majd Sopronban, Szombathelyen, Kecskeméten, Győrött és Tatabányán is megfordul. A Pakson eltöltött öt év alatt a 2017/18-as szezon legjobb edzőjének választották. Legutóbb 2021-ben a Gyirmót FC-vel feljutott az NB I-be, de a tavalyi idény végén távozott a klubtól.