Kispesti.hu
Apr 29

Elfogyott a türelem: kispesti számonkérés a kínos vereség után PDF Nyomtatás E-mail
Írta: sportal.hu   
2023. augusztus 22. kedd, 21:32

Noha mindenki tisztában van azzal, hogy nem elsősorban a fiatalokra épülő csapat felelős azért, hogy a Bp. Honvéd ott tart, ahol (NB II, nyolcadik hely…), a Siófoktól elszenvedett vereség után a szurkolók többségénél elszakadt a cérna.

Úgy tűnik, elfogyott a türelem. Legalábbis némelyeknél. Az élvonaltól az előző idény végén búcsúzó Bp. Honvéd öt forduló elteltével a nyolcadik helyen áll az NB II-ben, két győzelem mellett egy döntetlent és két vereséget jegyez. A másodikat szombat este, Siófokon szenvedte el, ami jó néhány szurkolónál kiverte a biztosítékot. Mert hiába szereztek vezetést (igaz, egy öngóllal) a kispestiek, hiába kísérte el őket legalább ezer (!) drukker a Balaton partjára, a fordulót a 16. helyről váró, négy mérkőzésen mindössze két pontot gyűjtő Siófok megfordította az állást. A 30. életévében járó, fél évre a Pakstól kölcsön kapott Nagy Richárd éppenséggel akkor csinált bohócot a Honvéd fiataljaiból, amikor akart, amit legalább annyira nehezen viselték a kispesti fanatikusok, mint azt, hogy a Magyar Futball Akadémián pallérozódó ifjaknak olykor még a labdakezelés vagy egy pontos passz is gondot okozott. Persze nem illendő a klub múltjához méltatlan szereplést a fiatalok nyakába varrni, a felelősöket jóval magasabb szinte kell keresni, azok között (lásd még: tulajdonosok, ügyvezetők, játékosügynökök…), akik az elmúlt években gyakorlatilag tönkretették a Honvédot…

Ez azonban egy külön elemzést érdemel, e helyütt rögzítsünk annyit, hogy a siófoki mérkőzés lefújását követően sokan elégedetlenségüknek adtak hangot – és akkor még finoman fogalmaztunk… A csapat becsülettel felsorakozott a drukkersereg előtt, leszegett fejjel, szó nélkül tűrte a kritikát, majd Pinezits Máté beszélgetett hosszasan a szurkolókkal. A vezetőedző a klubhonlapon olvasható értékelésben erről is szót ejtett.

„Az első gólig nagyvonalakban működött, amit elterveztünk, onnantól kezdve nem tudtuk érvényesíteni az akaratunkat, gratulálok a Siófoknak, megérdemelt győzelmet aratott – mondta Pinezits Máté. – Sajnos ki-ki meccset csináltunk egy olyan mérkőzésből, amelyből nem szabadott volna. Három nappal ezelőtt együtt nyertünk, most együtt veszítettünk. Rövid ideje dolgozunk még csak együtt a csapattal, de vállalnunk, vállalnom kell a felelősséget azért, amit a pályára kiteszünk, ezért is álltunk oda a szurkolók elé.”

A kedélyek idővel lecsillapodtak, a legtöbben már tapssal búcsúztak a csapattól. Attól a csapattól, amely nyilvánvalóan erősítésre szorul – ha a rajt előtt elhangzott nyilatkozatok szerint valóban a feljutás a cél. A sportal.hu úgy tudja, a legfőbb hiányposztra, a középcsatár pozíciójára két kiszemelt is van, egyikük a Kispesten nevelkedett Bobál Gergely. Egy-két nap mindenesetre van arra, hogy a XIX. kerületben rendezzék a sorokat: a Honvéd legközelebb augusztus 28-án, hétfőn lép pályára, a Bozsik Arénában fogadja a Haladást.