Kispesti.hu
May 2

Robbantással fenyegették a kispesti bíróságot PDF Nyomtatás E-mail
Írta: bikk.hu   
2023. május 31. szerda, 20:36

Szerda reggel bombarobbantással fenyegették meg a kispesti bíróságot: ki kellett üríteni az épületet, összesen kilenc tárgyalás maradt el. A helyszínen nem találtak robbanószert, a fenyegetés miatt büntetőeljárást indított a rendőrség.

 

 

 

A kispesti bíróságra telefonált egy ismeretlen személy kilenc óra után néhány perccel, aki közölte, hogy félórán belül bomba robban az épületben. Ennek megfelelően a bíróság elnöke azonnal intézkedett az épület kiürítéséről

– nyilatkozta a Tényeknek Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője. Kiürítették és átvizsgálták az épületet, de nem találtak robbanószert.

Korábban már többször is történt hasonló eset, gyakran fenyegették meg hasonló módon a bíróságokat, de az utóbbi időben már visszaszorulóban vannak a hasonló esetek. A fővárosban több mint fél éve nem volt hasonló dolog.

A rendőrség közveszéllyel fenyegetés bűncselekmény gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A legtöbb esetben a betelefonálókat könnyen tudják azonosítani, akik komoly büntetésre számíthatnak, hiszen akár több év börtönbüntetést is kaphatnak.