Kispesti.hu
May 2

Primitív támadást intéztek a kispesti szurkolók művészete ellen PDF Nyomtatás E-mail
Írta: nb1.hu   
2021. május 08. szombat, 20:52

A szervezett szurkolói szubkultúra része a graffiti, magyarul falfirka, amit nagyon sokan nem szeretnek, mondván, hogy épületeket rondítanak el velük. Viszont nagyon sokan meg szeretik őket, mondván, hogy egyhangú környékek épületeinek a megjelenéseit dobják fel a művészi odafigyeléssel és kivitelezéssel elkészült művek.

Pláne jók azok a graffitik, amik kijelölt helyen készülnek el, így az épületek állagában nem okoznak bajt, vagy nem olyan helyekre kerülnek, ahol nem lehetnének ott.

A szurkolói szubkultúra tagjai is élnek a graffitik adta lehetőségekkel, mint ahogyan matricákat is szoktak használni arra a fanatikusok, hogy kifejezzék önmagukat, jelöljék területeiket, illetve azt, hogy hol és merre túráztak, nem csak országon belül.

A Kispest szurkolói közössége igen aktív a graffitik terén is, több felületen is alkothatnak, amikre engedélyt kaptak, alkotásaik meg Kispest szerte nagy megbecsülésnek örvendenek.

Ám most mégis hatalmas a felháborodás, mert a műveikbe belerondítottak, mert annak nevezhető, ha bármelyik alkotást csak úgy átfirkálnak.

A kispestiek által elkészített művek tényleg el lettek rondítva, és bár egyelőre teljes mértékben nem lehet bebizonyítani, de ők az FTC egyik szurkolói csoportját vádolják az elkövetéssel, mert láthatóak lettek a jeleik.

Azok a jelek, amiket egyébként bárki oda tud rajzolni, ezért írjuk azt, hogy nem lehet teljes nyugalommal kijelenteni, csak legfeljebb sejteni, hogy kik az elkövetők.

Azt, hogy kik csinálták, csak akkor derül ki, ha a nyomozóhatóság kinyomozza (feljelentés esetén) vagy maguk az elkövetők bevallják azt.

FRISSÍTÉS: 11.46

Több olvasónk jelezte, hogy a rombolásról készült képeket az FTC egyik szurkolói csoportja küldte el a kispestieknek.