Kispesti.hu
Apr 25

Ismerjék meg Kispest krátereit: nem csak a Váci utat tette tönkre a metrópótlás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: hvg.hu   
2018. március 10. szombat, 12:45

Tönkremegy az út a metrópótlók alatt Kispesten, a Határ út és Kőbánya-Kispest között.

A Vak Bottyán utca korábban sem volt igazán jól karbantartva, amióta azonban minden este és hétvégén egész nap néhány percenként haladnak el ott a metrópótló buszok, több helyén teljesen tönkrement az út.

Pedig ugyanezen az úton láthattunk pozitívumokat is, amikor elkezdődött a metrópótlás. A Határ úthoz legközelebbi része volt a leginkább katasztrofális állapotban tavaly őszig, az óriási kátyúk miatt ki is táblázták, hogy 30-asnál nagyobb tempóval nem ajánlott menni. Amikor viszont elindult a metrópótlás, és kiderült, hogy a buszok ott fognak megállni, napok alatt tükörsimára javították az aszfaltot a megállóhoz közeli nagyjából száz méteren. Az utca többi részével azonban nem foglalkoztak, legfeljebb a legnagyobb lyukakba beletettek egy-egy táblát, hogy figyelmeztessék az autósokat.

Hasonló helyzettel találkoztunk Budapest más részein is: a Lehel térnél például több, mint fél sávot egy gödör foglalt el, de a Váci út több más helyén sem bírta el a burkolat, hogy gyakran 45 másodpercenként követik egymást a buszok.

Amikor a korábbi problémákról megkérdeztük a Budapest Közutat, azt írták, a metrópótlók által igénybevett útszakaszon rendszeres ellenőrzést végeznek. Folyamatosan felmérik és vizsgálják az útvonal állapotát és az útburkolati hibákat, a szükséges intézkedéseket elrendelik, a helyreállításra az időjárás függvényében kerül majd sor. Február elején megkérdeztük a BKK-t is a helyzetről, azóta sem válaszoltak.