Kispesti.hu
Apr 26

Kevés az újépítésű lakás Dél-Pesten, lecsapnak rájuk a vevők PDF Nyomtatás E-mail
Írta: realista.hu   
2018. február 21. szerda, 10:32

Szinte egyáltalán nincsenek újépítésű projektek a külső pesti kerületekben, annak ellenére, hogy XVIII. vagy a XIX. kerület népszerűségét tekintve a budapesti középmezőnyben található. Ezért, ha megjelenik itt egy-egy új fejlesztés, sorban állnak érte a vevők.

Akadnak olyanok az érdeklődők között, akik szívesen költöznének újépítésű lakásba, de azokat az árakat, melyek a most felkapott budapesti kerületekre, így többek között a XIII., XIV., XI. vagy a belső kerületekre jellemzők, nem tudják vagy nem is akarják megfizetni - mondta Rácz Gyula László, a Balla Ingatlan XVIII. kerületi irodájának szakmai vezetője. Példaként megemlítette, hogy amikor a tavalyi évben megkezdődött egy nagyobb méretű kispesti projekt értékesítése, ott a lakások mindegyike fél év alatt elkelt.

A lakáspiacon jó minőségre vágyó vevők tehát jobb híján az újszerű kínálatot nézegetik, hiszen korábban, 10-15 éve voltak itt nagyobb fejlesztések, most azonban egyáltalán nem jellemző a beruházókra a lendület. Egy-egy kivétel akad csak - hívta fel a figyelmet az ingatlanközvetítő. Egy ilyen unikális projekt most a Benedek9, mely nem is a kerület külső, hanem a XIX. kerület felőli részén épül.

Ráadásul egészen jó paraméterekkel rendelkezik. Mert egyrészt közel helyezkedik el az Üllői úthoz, aminek villamosvonala gyalog pár perc alatt elérhető, azzal pedig a 3-as metróra 10 perc alatt átszállhatunk. Ugyanakkor olyan távolságban található tőle, hogy a főútvonal zaja már nem hallatszik oda. Tehát kifejezetten csendes, kertvárosias a környék - emelte ki a szakember. Ugyanakkor az utcában és a mögötte lévő területen is sorházak, illetve több, korábban épült lakópark található, így a környezet összességében igen barátságosnak tekinthető.

Árakban nagyon jók

A Benedek9 lakóparkban összesen 36 lakás kerül majd kialakításra, ezek négyzetméterára 440-540 ezer forint között változik. Ami mindenképpen rendkívül jó ajánlat most a Budapesten jellemző értékesítési négyzetméterárakhoz képest - vélekedett Rácz Gyula László. De nem csak ezért kiemelkedő, hanem az úgynevezett lakásmix is jól eltalált.

A lakások alapterülete nettó 33 és 80 négyzetméter között változik, de mivel minden ingatlanhoz tartozik terasz vagy erkély - nagyobbakhoz több mint 25 négyzetméteres - így a tulajdoni lap szerint 39-90 négyzetméter közötti, 1-3 szobás lakásokról van szó. Ezek között természetesen megtalálhatók a leginkább keresett 2-3 szobás 40-60 négyzetméter közötti lakások is. És persze mindegyik árába egy autóbeálló is tartozik, valamint 18 tárolót is kialakítanak - hívta fel a figyelmet a szakember. Az sem elhanyagolható szempont azonban, hogy nappali-konyha-étkező helyiségek jellemzően délnyugati tájolásúak, míg a hálók keleti, nyugati tájolásúak.